Semester måndag

Ben10 har varit hos sin mormor nu sedan födelsedagsfesten och han har bestämt att vara kvar i många dagar. Min uppfattning är ca 1 vecka om inte mer. Jag är tacksam att Ben10 vill sova hos mormor i mer än över det vanliga helgerna. Imorgon kommer andra delen av hans present vilket är en dag i Kalmar. Vad finns nu i Kalmar stad som lockar en 9 åring? Jo BR Leksakersbutik samt Leos Lekland. ska bli spännande imorgon en heldag med mormor och Ben10 med mig. Japps !!Jag har bett en vän att måla på en tallrik själva tallriksmodellen just för att Ben10 ska se vad som ingår i en vanlig kost. Sonen har ingen uppfattning om varför man ska äta lite av varje ur näringstriangeln och varit i bråkzonen. I skolan har det varit en hel annan femma då han sett att alla andra äter men hemma ser ni så är det helt andra bullar. Då vill han inte äta det ena eller det andra så svaret för mig har varit att göra pure av grönsaker och lägga till i recepten så att Ben10 får i sig även det nyttiga. Jo jag vet att det är lite av att lura i han mat men här tänker jag på syftet!! Syftet är att han ska få i sig grönsaker och fruker och inte bara hålla sig till Pasta! Lösning på detta problem är i hemmiljön ha en tallrik som just visar tallriksmodellen och en enkel text som säger vad varje del ska innehålla. Min Ida målar på fritiden och har lyckas göra det så pass bra att sonen nu äter den ena grönsaken efter den andra och ser ett syfte och mening med detta.

Målet att sonen äter grönsaker lite mer medvetet är nu uppnått. Jag är nöjd!

Midsommarafton blev så lyckat.

Midsommar mellanmål

Midsommar blev helt underbart bra för familjen och speciellt för Ben10 , även om det blev lite gnäll över det vanliga.  Vi åkte ut till G slottet där vi intog vår sedvanliga plats. Det roliga är att ingen anna väljer just den plats vi brukar sitta på. Så självklart blev det en rolig bonus på dagen.
 Ben10 Blev helt glad över att få springa runt över hela gräsplan. Han ville självklart gå nära vattnet och sprnga längs bryggan så sambon min  hade lite att göra med att gå med han och upptäcka det ben10 ville utforska.
Sonen ville hitta en dykare fiskar och annat skojjigt men fiskarna blev det ända de hittade.

Det blev en underbar fika med kaffekorgen och färska jordgubbar. 
Ben10 drog sig gärna igen till bryggan så Sambon och jag turades om att gå med han :) . Är man på en ny plats vill man gärna springa och upptäcka allt man kan.

Sonen och jag tog en upptäckspromenad  på ett helt annat håll och innan vi hann börja promenera låg en jättefin snok och lapa sol. Lite roligt att jag hann tänka att inte skrika till vilket ingår i min repotear när jag ser en orm men nu så bara blev jag lugn av att berätta för sonen att svenska ormar inte alls är gifta för oss människor.
Sonens kommentar till ormen blev att det var tur att mormor inte gick med oss för då hade hon hoppat högt.
Lärdomar här är att inte överlåta ens egna rädslor till barn. Visst var  jag lite darrig men visade inte detta till sonen utan valde att se från hans perspektiv. När  man ser hur andra ser saker och ting på så blir det inte lika tråkigt att se.
Midsommarro'

Sonen och jag fann detta härliga plats mitt i vår promenad.Denna tårta blev toppen när denna gjordes med minimalt med socker!! Bra för alla som åt den igår.
Ben10 var inte så inne på att äta mat men när han själv fick välja vad att ta och äta så tog han lite av varje och även ha blev mätt.

Torsdag 21 Juni

Dagen har  varit helt underbart även om det inneburit extremt mycket småplockandet.
Ibland upplevs det från min sida att det är ett ända evigt plockande då Ben10 på 10 sekunder hinner ta fram alla leksaker och leka en lek innan jag gör iorning allt igen. Jo sonen kan städa själv så alltid görs detta ihop han och jag. Jag brukar låta honom berätta för mig  vart allt ska vara och anledning till att plocka bort lite. Oftast så städas golvet rent på leksaker om kvällen för jag ser inte vad jag trampar på och det gör ju bara lite ont i fötterna.


Med rätt stimulering och uppmuntran kan vem som helst utvecklas till vad än man drömmer om. Inte många som har detta tänk eller att detta gäller för vem som inte bara människor och barn som har en diagnos.

För en tid sedan pratade jag med en granne om hur jag gör då denne sett utvecklingen i min son. Jag lir varm i hela kroppen av att någon annan ser det jag ser varje dag. Det föreslogs att jag har rätt tänk och kunnskap för att kunna skriva enhandbok eller hanledning för personal och andra intresserade människor som vill veeta mer konkret hur man ska göra och ta sig till med barn och personer med  ADHD. 
 
När Sonen leder mig så över vi hans ledarskap. en egenskap som finns hos barn och personer med ADHD men inget som andra " normala" inte inser att det finns flertal talanger men detta kan enbart tränas upp under rätt miljö och med stimulering och uppmuntran kan talanger utvecklas, människan kan utvecklas. Tänk på detta ni.


Idag blev det en cykelutflykt med Ben10 till mormor och morfar. Det blev en helt del cyklande men ack så uppskattande. Jag försöker göra lite helt spontant med Ben10 och inte han allt inplanerat. Han vet att vi ska ha en cykelutflykt men inte vart. Vi testar hur han analyserar omgviningen och hur han lär sig avgöra hur det bli med det han får i information av synfältet och av kunskapen av det han ser. Mycket tränas i daglig utflykter så nåt stort kommer det bli av Ben10, det intressanta är att det är för tidigt att avgöra vad han kommer bli då i dagsläget allt är inom räckhåll och enbart Ben10 kan stoppa sig själv.

Ben10 kan allt som alla andra men på sitt eget sätt och kommer därför lite längre i tänket än andra även om det som enabart är intressant i tester och utredningar  visar svagheterna så finns hans styrka så mycket annat.
Han kommer re sig i livet.
Det gäller bara att ta det i hans takt och förutsättningar och villkor. Då går allt vägen.

Idag har jag inte förlåtit ADHD utan varit tacksam och omfamnat den med kärlek.
Sonens möjligheter att utvecklas under sommaren är enorma.

Födelsedagen i bilder

Busenkla plättar med extra god smak
Dessa plättar gjordes till frukost igår när Ben10 blev 9 år. Han kunde inte äta sin vanliga frukost då han blev helt hög av lycka av sin fina present.
Lektältet  Rymdskepp
Detta Lektält blev Ben10 helt hög av lycka att han helt glömde äta sin frukost. Tur att jag som hans mamma enklet tar fram mina hemliga recept som får han vilja äta.
Det var dock en annan liten sak som tyckte om att leka med denna nämligen Sylwester.


Det som brukar fungera är när Ben10 inte vill göra nåt så räcker det med att jag säger att antingen kommer DU till ( och så säger jag det jag vill att han ska göra så som ex borsta tänderna) eller så kommer den till dig. Bestäm nu annars bestämmer jag. 
Detta funkar ALLTID.

Vi gjorde även en cykelutflykt så här helt spontant vilket uppskattades av Ben10 men inte helt. Han tog det bra själva ideen men bättre vald plats kunde ske nästa gång tyckte han dock.
Vi han se och avnjuta naturen i stillhet i ca 20 minuter innan han fick nog. En ekorre , myror och lite fågelsång senare ansåg Ben10 att vi avnjutit  av naturen tillräckligt för dagen.

FÖDELSEDAGS DAGS !!!

Vaknade tidigt idag för att väcka ben10 med frukost och presenter och sång.
Han blev bra glad att han inte ville äta sin frukost.
Nu har det gått 1½ timme sedan vi grattade sonen men ja ska göra nytt försök att få honomatt äta lite iallafall.
Han fick en stor lektält i form av ett rymdskepp som Buzz lighyear har.

Nu står detta lektält mitt i vardagsrummet och självklart ska det få ha sin plats i vardagsrummet men det finns allaredan ett lektält . Ett från ikea. haha så mitt mål är att lägga den andra iglootältet på förrådet och enbart ha hans senaste tält.
IKEA IGLOO TÄLT

Intensiva dagar !!

Det har varit intensiva dagar av ren rolighet vilket är bra för Ben10.  Allt har gått bra då under måndagen gick i till en leksaksbutik enbart för att kolla om de hade en specifik leksak som Ben10 ville ha. VI hittade den inte och efter att vi frågat i butiken så fick vi till svar att butiker enbart följer trenden och att de dessvärre inte kunde göra beställngar då det inte var helt säkert att just den butiken skulle då den.  Sonen hittade dock en annan rolig leksak med Toys story och den inhandlades istället. Jo jag vet att jag föll för trycket men hur många gånger har man inte själv unnat sig grejer just bara för att man just då har råd? Just så tänkte  jag och att ursäkten blev att han har födelsedag i veckan!

Vi har även hunnit med sova över hos mormor vilket var gott.

Under tisdagen blev det lite bråk men i detta läge et jag inte vad det berodde på då det var flera faktorer som medförde att jag blev lite sur på sonen och sonen i sig var redan sur för något jag inte hann att uppfatta.
Vi hade ändå en bra dag då vi denna tisdag skulle vara med på HABBKUL på Barn och ungdomshabiliteringen. Jag trodde att det skulle vara fler människor men det var en preis lagom liten skala som dök upp. Väl där hittade jag en vän som jag inte ens visste att barnen var inskrivna då barnen varit uåtsett under "normal"normen. Min son faller även in under den kategorin , det som inte syns på utsida kan man uppfatta som normalt. FASt detta med normalt ?? Hur i hela fridan kom på vad som skulle bli normalt? Jo detta sammhälle som alla bor och verkar i.. oj oj nu börjar jag blir lite hetsig igen på samhället..  hahaha
Vi hann och prata en del och det var bra roligt att göra aktiviteterna som habb hade gjort för banen. Ben10 tyckte det var extra kul att kasa vattenballonger på psykologen och arbetsterapeuten ( osäker på stavning) samt att blåsa såpbubblor.  Ben10 och jag målade en teckning med ihop vilket han tyckte var skoj då han gav mig order om vad som skulle målas och hur.  Sedan avslutades allt med grillning av korv vilket satt fint men inte helt perfekt för herr Ben10.  Dessvärre tog jag inga bilder som kan läggas upp här.

Lördag är FEST!!

Idag är det födelsedagsfest för Ben10 och hans kompisar. Alla kommer vid 17 i eftermiddag och jag har gjort klart allt vilket är underbart skönt.
Sonen hade bestämt från början vilka som skulle bjudas och vad som ska lekas och vad det skulle vara att äta.Så mitt uppdrag har varit i 2 veckor att förbereda allt vilket jag gjort så nu är det bara att invänta klocksalget då jag kan hämta ut nycklarna till festlokalen.

Festkassen

Det är roliga hattar, plastbestick och tallrikar och servetter i olika motiv, ballonger till förbannelse, sugrör till förbannelse, ballongpinnar, dukar i olika motiv och muggar i olika motiv och jag vet inte vad mer.
Till och med lekarna finns med på en fusklapp så jag inte glömmer helt vad sonen och jag kommit överrens om vad som ska lekas.
Sonen är helt förväntasfull och det är bara göra iorgning i lokalen sedan är det klart för ett bra firande med hans polare.  två stycken kunde inte komma så vi får se hur han tar det nu även om jag berättat innan om att de inte kommer. 

Fredagens skolavslutning

Kan säga att vi igår vakna 5:30 och en glad Ben10 såg fram emot att gå till skolan och att inte komma sent. Utan protester eller konflikter under fredagens morgon så kunde morgonens alla upgifter genomföras så som bad och frukost.  Själklart skulle Buzz lighyear vara med och denna dag fick han göra det.
Allt för att sonen åt sin frukost helt i stillhet. Det var en riktigt glad son som åt sin frukost men under fredagens så handlade inte om att en lek uptåg sonens tid utan att det var sista dagen i skolan.

Frukost med buzz lighyear

Mormor och jag tog plats i stora sportsalen och intågande kom barnen sedan.
Det blev en kort 35 minuters avslutning och så vackert även om det inte blev i en kyrka.
Ja inte så lätt att få plats med alla standes skolor under samma kyrka under olika tidpunkter.

Medan skolans barn pch Ben10 promenerade vägen tillbaka till skolan så åkte mormor och jag till en blomsterbutik och köpte en blomma till Ben10s resursperson TL.
VI har fått veta i veckan att TL kommer stanna med Bem10 under hela årskurs2 med han. Både TL och jag är överlyckliga över beskedet.  Ett tack och hej vid 11 tiden och sedan blev det sommarlov helt i 4 veckor för Ben10. 

Lunch åts vid Mcdonald och ben10 ville ha det ena och det andra så det slutade med att både jag och sonen tog var sin happymeal och mormor fick en wrap som jag hade fått i present så hela lunchen avnjöts i vetskapen att det kostade under 50kr.

Ben10 har varit glad hela dagen tills jag berättade att hans födelsedagsfest skulle var på lördagen. Han hade för sig att han behövde vara ehmma för att vi skulle kuna väcka honom på morgonen då det skulle vra hans födelsedag. Ben10 blev arg men efter en stund förståd han att enbart festen för hans kompisar kommer vara på lördagen och själva födelsedagen en annan dag. Ben10 tog det bra och vi kunde åka hem till morfar för kaffe. 

Flitiga lisa och Pizzabullar

Denna dag har varit helt effektiv för min del. Lämnade ben10 som vanligt och idag valde han att inte vara på fritids vilket blev en glatt inslag för hans del då jag låter han ibland helt bestämma vissa dagar om det ska vara fritids eller inte.
Medan Sonen var i skolan hann jag tvätta, städa, plocka och ta ut sopor, vika tvätten, och handla innan jag skulle hämta sonen vid skolan. Allt har gått fort idag och vi tog mellanmålet hemma vilket var hel mysigt. Han protesterade inte så mycket till det jag plockade fram för Ben10 fick vara med och bestäma vad vi skulle ha som mellanmål och jag kan lova er att kaffet smakade himelskt gott.
En rolig sak hände oss när vi satt på balkongen och åt vår mellanmål. En lite fluga flög omkring pch Ben10 ku följde flugan med blicken och hade stenkoll på vart den var. När flugan flög för nära så sa
- han nej, ush fy på dig
Sedan pekade han mot där flygan ska kunna flyga ut och sa
- Flyg ut där, kolla där! se till och försvinn nu

VI kom på att det måste bakas pizzabullar till kalaset nu på lördag för polarna så jag satte igång och baka. Ben10 gjorde fyllningen helt själv och han smakade sedan på första pizzabullen.
Resultatet blev rätt så goda pizzabullar!

Spontan möte

Idag på morgonen  var Ben10 lite på trotsstigen med mig. Han ville verkligen testa mig och vill gärna försöka få sin vilja igenom. Ibland ger jag mig ibland inte. Det som är bra med Ben10 och mig är att vi kan vara lika envisa men att min envishet alltid vinner då jag kan ta några steg tilbaka och observera för att sedan kunna förutse och styra sonen dit jag önskar. Det är inte på ett manipulerande sett utan mer utvecklande sätt för att sonen ska lära sig.

Möte
Idag blev det ett möte med den nya läraren som Ben10 ska ha under årskurs 2. Det blev en snabb genomgång av Ben10s behov och var han befinner sig i dagsläget oh vad han kan tänkas behöva inför hösten. Det som var bra med mötet var att Ben10s resurs T även medverkade.
Det andra som var bra var att läraren berättade lite vilka arbetsupgifter som denne haft och varit på samt den erfarenhet som finns. Jag känner mig tacksam för en hittis bra start på hösten. Kommer bli bra detta fast det klart att de tester som ska göras om till hösten besitter en viss oro i mig då jag inte för allt i världen vill att min son ska få ett helt ny stämpel på sig vilket kommer finnas kvar i all evigehet.
Men det som vi ska sikta på nu härnäst är att fortsätta ha läskvarten ( 15 minuter läsning om dagen) för att öka läsflytet mer och göra skrivövningar som finns i pysselblock samt att han ska få skriva lite mer. Allt detta ska jag lyckas med  tills hösterminen startar.
Vad då att jag ska lyckas kanske ni tänker men vet ni vad? Nåt annat än att lyckas finns inte på Ben10s karta eller min. Det är både plus och minus med att vara envis.

Sett på Efter tio med Malou


Klicka här för att komma till sidan där detta diskutteras

I inslaget som visas i repris och som säkerligen finns på tv4 play inslaget  från 7 juni är att mjölk, mjöl och socker är vitt gift. Det hävdar att det finns en orsak och bevis på att mjölk och diabetes har en koppling. Ja det inebär att mjölken ger ett insulinpåslag men faktum är att vi är dem ända som dricker någon annan arts mjölk. Man menar att mjölken hos kor har hormoner som är bra för kalvar just för att de ska växa snabbt men hur är det då för våra barn? Ja mejerierna gör sitt bästa för att ta bort allt men kan man vara helt hundra på att allt är borta då det finns så tillgängligt för oss i affärer.

Det jag vill säga är att de som har problem med utslag och annat kan pröva att utesluta mjölken helt under 2 veckor bara för att se om det blir bättre? Sämre kan det inte bli eller hur?
JAg prövade detta med Ben10 då han klagade på magont ofta. Sonen har nu efter 2 veckor inte märkt någon skillnad men när vi nu prövar att utesluta mjölet helt från kosten så har sonen blivit mindre hyper.
Ben10 är visserligen lugn i sig men under 2 dagar har vi av ren slump åter mjölet och mjölken i kosten. Under denna vecka har sonen varit hyper.
Jag vill inte påstå att utesluta mjölk eller mjöl är svaret på gåtan att bota ADHD eller Autism. Men ändrar man kosten så kostar det allra minst för barn. Det handlar om att kunna hantera ADHD och Autism på sitt unika sätt och för oss så hadnalr det ätt ändra vissa recept som innehåller mjöl eller minska radikalt på mjölmängden för att sonen ska få ha mindre hyperaktivitet.

JAg har tagit detta med både skolsköterskan samt sjuksköterskan på Barn och ungdomshabiliteringen och jag får medhåll av dem att pröva. Just nu kan jag göra detta under sommaren men till hösten kommer det att bli ett intyg somkomer underlätta för mig och framför allt sonen att ta bort hans hyperkativitet.
I tanke på att vi ska pröva med medicinering till hösten måste jag ha redan ha information om samt kunnskap om vad mjölets effekt blir för sonen helt 24 timmar om dygnet.
Allt för att underlätta hans skolgång.  Just nu tar jag bara en termin i taget för Ben10.

Söndag kom med regsnurar

Vädret har varit lite kryptiskt så vi promenerade Ben10 , mormor och jag i sedvanlig ordning vår Bingopromenad.
I handen höll jag ett paraply UTIFALL det skulle få för sig att regna.
( Det finns tydligen en oskriven regel som säger att ta man inte med sig paraply regnar det och tar man med sig paraply så håller sig regnet borta)
Det blev en rad och därmed Bingo vilket var en lättnad, för mormor och mig är det lite av en räddning på söndagen. Förut tog ben10 förluster väldigt dåligt och fick utbrott men nu har det blivit lite bättre. Han får varken utbrott eller skrik när förlust sker men när det blir vinst måste även övas att hanteras.
Ben10 hoppa och skutta och sa att han vann och vi förlora med en mer skrattretande attetyd.

Idag valde ben10 kinderägg som vinst.

Promenaden för mig handlade om tankar om hur jag ska göra inför hösten och den tilltänka medicinering som ska vara aktuellt först till hösten.
Jag informerade Ben10s farmor om vad jag beslutat och att det innebar att pappan med dem ska ta kontakt med sjuksköterskan om hur det skulle gå till och fråga om annat. Svaret blev att de redan hade varit där.
Svaret tolkade jag som att det inte var så mycket koll på varför det gick dit och så.
Som alltid känner jag mig alltid att jag har ofrivilligt övertaget i allt som innefattar Ben10. Av denna orsak har jag tankar  som rullar gällande enskild vårdnad.  För varken Ben10 eller hans fader skulle det innebära skilland mer än att jag är den som tar alla beslut offeciellt vilket jag redan gör i dagsläget.

Känner att jag varit lite off vilket skolarbetet har lidit en del. JAg har fått despans på uppgifterna och det innefattar att jag ska tänka som en förälder i praktiken nu och tänka helt som en pedagog för uppgifterna. Mina bägge roller krockar lite med varandra när jag fått av skolan svar att jag ska vara Ben10s mamma och inget annat när den inre pedagogen är till stor hjälp.

Fredag 8 juni Sköna fredag


Skönt med inga måsten och större krav även om jag begär att Ben10 ska läsa 15 minuter omd agen för att få upp hans läsflyt. Ska pröva lite nya program som jag fått från datoteket i kommunen. Skrivning går bättre närhan själv får uttala och höra vilka bokstäver orden har och sedan kunna uttala ordet han nyss skrivt. Det är inte mer än att både jag och sonen kan känna lycka när detta görs utan konflikter.


Fredag och det brukar innebära att Ben10 vill till mormor och morfar.
Jag antar att det är lugnare och helt annat än vd det är hemma då det är alltid ljud från gården vi bor på. Alltoid något som hörs vilket i sig kan vara mysigt och lugnande men för Ben10 tror jag att det inte är det. Ibland kan det vara ett lugn men oftast gillar han när det är lugt och fridfullt omkring.
Idag hämtar jag sonen själv vilket är högst ovanligt på en fredag när det förväntas att det blir mormor.
Snart är första sommarens kalas här och sonen är bjuden till en vän. Då det är nära och bra så behöver jag inte heller vara med lika mycket som om det skulle vara på en helt främmande plats med för mycket nya ansikten.


Har Rensat flertal datorer på jobbet och känner mig helt färdig nu.
Nu ska vi ta helgen med rå och vi får se vad som står på schemmat enligt Ben10. Fredagsmyset kommer så sällan för oss då sonen inte är hemma men denna fredag är han det så jag känner mig extra glad idag.


Möten som inte blev så hemska haha

Dagens möte blev inte så jobbigt som jag trodde att det skulle bli. Första mötet med sjuksköterskan på Habb gick helt smärtfritt förbi. Allt handlade mest om information om hur detta med att börja medicinera Ben10 skule gå till. Vi ska börja i höst är det tänkt när det är skola, nu när det är 1 vecka kvar innan sommarlov är det lönlöst. Det som ska provas dock är att helt utesluta mjöl från kosten för Ben10. I sommar behövs inte ett intyg när vi ska vara lediga men det kommer eventuellt behövas till hösten. Jag har inte funnit några direkta artiklar som byger på vetenskaper utan mest baserat på debatt som jag funnit och viss litteratur om att mjöl skulle vara som socker för barn med ADHD och Autism. Jag säger varken bu eller bä för detta men det jag vet är att detta kan ha nåt att göra med när sonen inte får något i sin frukost som innefattar mjöl och morgonen samt hans skoldag fram till lunch är oftast effektiva. Jag kan inte lägga helt i att det har med kosten att göra då Ben10 är i behov av stöd av sin resursperson T. Ben10 klarar av Skolans kunskapsmål tack vare just T. Till hösten ska vi pröva en period i form av att se om medicinering med concerta förändrar Ben10 till det bättre för skolans verksamhet.
Allt jag gör är för Ben10s bästa.

Idag kom även ämnet om Ben10s pappa upp. Jag fick förfrågan av sköterskan att kontakta pappan för att informera om vad jag bestämt. Nu kanske några av er som läser att kanske undra om inte pappan ska vara lika delaktiga i sonen eller vara med och bestämma lika mycket.
Svaret är att jag inte kan förändra att han inte vill det jag önskar att han ska vilka för sin son. Jag ser och hör hans vilja men viljan måste förvandlas till att faktiskt göra det man vill.
Jag tvingar inte pappan men jag tänker inte servera allt till honom på silverfat för att han ska hålla sig uppdaterad för att kunna vara lika delaktig som jag. Tills vidare är det dessvärre jag som har veto på detta beslutfattande. Jag invätnar inte heller hans beslut förutom att skola och habb själva kontaktar Ben10s pappa.

Möte två handlade mest om att få det som sades på återgivningen på papper och läsa allt för att godkänna om det skulle vidare till berörda parter så som skolan och Ben10s far och farföräldrar.

Ben10 kommer i dagarna att få en egen återgivning men på hans villkor i form av en egen bok som handlar om honom själv. Jag berättar lite pö om pö lite information om att det är okay att han är som han är. 
Det gällar alltid att höra sonens tanke med det han gör och gjort innan man beslutar om det ska bli bestraffning eller att helt låta det gå och förklara enkelt när hans tanke är möjlig.

Idag hade han en tanke om att vi skulle leka toystory. Så då fick tågbanan i trä lekas med.


Som ni nu observerat så finns det en ny design på denna blogg och detta är helt tack vare  en som är en hejjare på att designa bloggar. Så tusen tusen tack E!

Möten och Ben10 om att få det man önskar sig

Sonen har idag hela morgonen utropat att han önskat sig tre specifika saker och att han kommer få detta på hans födelsedag. Detta med att förklara för Ben10 att önska sig något och att man inte alltid får det man önskar sig fast man önskar sig det till födelsedag eller jul.
På Ben10 s karta finns inget annat än att han kommer få sina tre grejer.
Tre leksaker ur Toys tory. Två av grejerna hittade jag på BR leksakers hemsida.
Enkelt var det med att beställa på sidan.

Nu ska jag straxt bege mig till Habb för 1a mötet av 2 för dagen.
Min plan är att spela in ljudupptagningen för att kunna lättare reflektera och  ta snabare beslut. Ibland behövs detta eller när man inte kan få en extra persn med sig på möten som kan uppfatta allt med en.

Nationaldagen

Vi har spenderat dagen hemma mestadels och det har varit så fridfullt. Ben10 har fått leka och göra helt vad han haft i tankarna och jag ahr gjort lite det jag kunnat och anpassat min aktivitet efter honom.  Det har varit underbart att verkligen få busa under dagen vilket vi gjort. Ibland behövs en urladdning med för att kunna återhämtas bättre. Sonen har inte haft möjighet att leka ute men väl på eftermiddagen gick vi till en grillfest som vi tackat ja till och bara för att vi inte haft några konflikter blev det så att den kom då  precis när vi skulle ut.
Ben10 envisades med att ett stort gose djur vid namn Scooby-doo skulle med vilket jag sade nej till. Ja han blev lite arg men han fick bli det. När vi väl kom fram till grilfesten så var även hans tankar om Schooby-doo som bortblåst.

Det var kul poå grillfesten att leka och vara lite barnslig med sonen. Självklart vann han överlägset och vinsten blev godis.

Imorgon blir det trevliga mötesdagen för min del. Två möten är inbokade  med sjuksköterksan på Habb och sedan på eftermiddagen med psykologen som utredde Ben10. Pappren ska skrivas på denna gång.
Det som händer nu är mestadels att jag gör min bakläxa i den medicinering som eventuellt blir aktuellt att diskutera.  Ibland är det inte kul att behöve gå igenom dessa möten själv men vad gör man när man inte har annat väl?

Snabbvisit hos skolsköterskan

Skolsyster

Idag blev det en mätning av längd, blodtryck och pulsen för att ta med till konsultationen med Sjuksköterskan på HABB ( Barn och ungdomshabiliteringen) Ja det finns även vuxenhabliteringen med.
Sonen var väl förberedd av mormor om vad som skulle ske idag tisdag när jag skulle komma en kortis enbart för att ta han till sjuksköterskan. Om jag är hemma och inte har något inbokat så som föreläsning eller annat så tar jag gärna min son själv dit han behöver. Skolresursen är bra med här på den fronten men här handalr det mest om att göra det hela på ett lugnt och tryggt sätt som Ben10 känner igen.
Väl inne så blev det mest krokodilgnäll och allt gick bra även som sköterskan kommenterade att han inte satt helt stilla när pulsen skulle mätas eller blodtrycket. Ahhh petitesser igenkligen men arbetar man med barn på en skola så kan en sköterksa heller inte förvätna sig eller begära att allt ska göras så som det begärs av alla barn. Alla barn är unika och för Ben10 kan inte allt göras på andras villkor.
Detta att allt ska göras på Ben10s villkor gör att allt man vill att Ben10 ska göra uppnås.


Det som kommer göras i sommar med Ben10 är att åka på semester enligt han är det till staden Kalmar och någon enstaka djurpark i Sverige.
Idag  fick jag äran av sonen att hämta honom på fritids annars så är han helt inställd på att det blir mormor som ska hämta. Idag blir det att rensa i sonens rum vilket jag naturligtvis redan förvanat honom om så det ska gå fint när han väl ser sitt rum. Däremot kanske ben10 blir något ledsen eller arg på katterna då dem för 2 timmar sen lekte eller ja sprang helt vilt i lägenheten och hade ner hans kruka med blomma. Krukan hade en vän til mig målat speciellt för honom så vi får se hur detta mottags.


Tankar som landat

Måndag morgonoch jag har inte gjort nåt vettig alls men det har även varit underbart skönt med.
Sonen Ben10 har varit hos mormor sedan torsdagen. Hämtar Sonen imorgon för att sedan ta oss tillsammans till mormor. Sonen har varit lugn och hans ADHD är inte lika tydliga och starka som det är hemma. Jag tänker mer om att det är andra lagar och miljön som mormor har som gör att sonen är lugn och inte hörs av alls.

Jag har hunnit smälta lite av det som sades på återgivingen. Nu måste jag ändå hinna läsa på inför frågan om medicinering eller inte. Tänker ta med mig min mor som är jobbar inom vården som kan se frågan rent ur sjukssköterskan sida som vi ska träffa imorgon.
Jag är inte nervös men jag vill samtidigt inte ge fel beslut. Ibladn tvilar jag helt p min förmåga som förälder om jag verkligen gör rätt i det jag beslutar om för Ben10 men å andra sidan är jag den ENDA som är den verkliga experten och kan ta allt ur sonens perspektiv. 
Mycket blir att jag tänker rent ur pedagogens sida när jag igenkligen bör tänka mer som förälder. Man kan här kombinera men balansen för lika just nu då jag vill ha ett syfte till allt som görs och sägs.
Och framför allt vilken forskning kan ligga bakom eller vilka teoretiker kan jag se för att sedan kunna lägga fram en plan för hur jag ska göra och ta bästa möjliga beslut.