30 April 2013

Jag svär på gud det är tyngre och mer jobbigare att vara förälder med en prolematik. Jag har haft ont i magen och haft tandverk i skov.
Ibland kan jag inte ens göra det vardagliga lika enkelt. Det blir mer tydligare för mig att inse hur pass mycket jag gör.
Veckan har varit mer jobbigare då allt tagit dubbelt så lång tid!
Ben10 har inte varit mer arg eller fått mer utbrott men han vet att jag inte kan vara efter honom lika snabb som jag brukar.
 

ONT!

 
Denna morgon har Ben10 varit en söt liten kille. Han var väldigt hjälpsam när jag berättade att jag hade ont i magen och behövde gå till doktorn idag.

Han började utbrista
- Varför måste JAG göra allt?! Jag är inte vuxen!!
Sen kom han till mig och var så behjälplig.
VI kom iväg utan några utbrott! Jag e så glad.!! ingen stress och allt fungerade bra när jag verkligen behöver att de ska gå smärtfritt när jag verkligen har ont.

Ben10 såg att jag hade ont så jag tror han tänkte efter att han behöver vara mer snäll idag. Jag erbjöd glass till dagens middag. Han nappade direkt!

I Tisdags var föresten nätverksamötet och Ett habiliteringsmöte. Tänka sig att göra kors i taket när fadern behade dyka upp. Han sa inte mycket. Han höll mest med om vad som redan sags och inga egna åsikter sades inte från hans sida. Jag Sade mina åsikter först efter att han sagt sitt eller ja, efter att han hållt med om vad andra redan sagt hahah

Kortfattat nu då jag ska iväg till läkaren nu är att pappan fick vetskap om det jag redan visste och upplevt med Ben10 hemma.  Sonen är mer agresiv mot mig och inget alls knappt mot andra , inte ens mot hans resursperson T.L. Sedan sades att med resrursen ryker till årskurs 3 då det sker extrema nerskärnngar i kommun.
Sedan pratade habb personalensa och jag samt pappan om vi behövde stöd vilket jag sa ja till. Pappan bereättade att Ben10 alltid försvinner snabbt när de är i affärer och han nästan får litet utbrott med pappan.
Jag sa Yes. ! Det är bara en lite försmak. Det är inte ens hans fulla potensial i hans utbrott.
Smart kille tänker jag som ger allt med mig. Jag får alla känslor men jag får även ta del av de bästa av Ben10.
 
 
Vi åkte igår till att se ko-utsläpp men denna berättelse skriver jag senare när jag är åter från läkaren och troligtvis hämtat upp min medicin som jag antar kommer äta i minst 7 dagar!
Härlig vecka detta med min hälsa men Sonen mår fint och det är huvudsaken!

Apr. 21, 2013 - En underbar Lördag med endas ETT utbrott

Hela lördagen gick underbart.

Ben10 vakna självmant och jag försökte få han att lägga sig igen men han svarade mig med sin morgontrötta röst
- Jag är bara lite trött, Det är ljust nu , det är morgon nu.

Vi tog bussen eller Portalen som Ben10 har döpt om lokalbussen till.
En trevlig stund på stand gjorde susen mest för min energi då den ökade markant. Det kom inga utbrott medan vi hvar i stan men det beror helt på att jag sedan morgon varit lugn och det har påverkat Ben10. Utbrottet kom först när vi promenerade från stan hem till mormor för lite fika. Oj vilka protester jag fick för att jag inte hade köpt det han pekat på när vi var en sväng inne på Åhlens.

Det han hadde satt sin fokus på var en Ben10film som han inte har, en kostade ca 200kr. Så börjde han sitt utbrott i liten skala. Ju närmare mormors hus vi kom desto mer ökade utbrottet. När vi kommit till en liten gata innan man svänger in till mormors gata så sprang han ifrån mig när han fick se mormor. Jag sprang ikapp han då han tycker det är det roligaste han vet när man springer efter.
( Därav min konditionsträning hahah)

Ben10 gick in i huset arg som ett bi och hans utbrott var som en explotion. var jag ute och prata med mormor om varför han var så arg. Jag hade för övrigt i butiken berättat att han inte ska vara ledsen för att jag inte kunde köpa den till honom. Jag hade sagt att det finns barn i samma ålder som inte ens har leksaker.

(Jag kör alltid att det finns barn i vårt hemland som inte har de han har för att uppskatta de han har. Funkar! , Den om barn i Afrika som inte har nåt. Jag använder oftast vårt hemland som referenspunkt eftersom vi varit där och han själv sett och vi har foton.

Efter att Ben10 hade beklaga sig om hur orättvis jag är som inte köper de han vill ha i butiken så var allt som borta när en timme senare hade han helt glömt bort allt.
 
Mormor hörde på hur veckan varit och kommenterade att det har varit en mycket intesiv vecka för mig och sonen. Jag har som sagt aldrig tänkt på hur mycket mer tid jag lägger  men jag ser inte det som jobbigt utan som att vi lever vårt liv efter vad vi gör det tillsamans på bästa sätt.
 
 

kvällsutbrotten och varför jag varit ARG i en vecka nu.

Jag har inte haft tid att skriva här om kvällarna då sonen Ben1o börjat få sina större utbrott om kvällarna och de tar musten ur mig. Jag nästan saknar utbrotten Ben10 får om morgonen. Men jag klagar inte, ABSOLUT inte. VI kommer iväg till skolan i tid. Bättre humör från Ben10 men min fantasi för att väcka Ben10 anser jag vara bättre.
I fredags så både flög han upp ur sängen för att vi lyssnade på musik från youtube ur min mobil. Det skulle vara Madaggaskars signatur melodi - I like to move it.

 
Ja det är lite er tuffare perioder med min herre Ben10. Men när vi ska sova vid 21 så säger han på sitt ödmjukaste sätt.
- Mamma , du är så bra, du är så snygg, o söt .
 
-Programet har presenterats av Tack och God Natt!
 
Alltid innan han ska somna in säger han just dem orden efter att vi sett en reklam för Halstabletter.
 
 
Kvällsutbrotten har blivit stora och kan vara i en timme och det börjar med precis innan jag säger till att nu är det läggdags.
 
Från Ben10  persektiv så har concertan hunnit gå ur kroppen helt tills nattningen är. Han är mitt i fantasin, mitt i leken och allt som måste slutföras för att en lek blir mer än til verklighet och helst så ska även jag hjälpa till.
Oftast handlar det om att jag ska tillverka nåt i papp, hjälpa han med hans fantasi så det blir gjort.
Han får inte ro i kroppen till att sova om inte hans kreativitet fått möjlighet att förverklas.
 
 
Ben10 blir arg för att jag börjar med att stänga av tv , Jag har då innan gått fram till honom flera gånger och sett han i ögonen för att se till att han medvetet fått in den enkla instruktionen att nu stänger du av tv för nu  är det dags för nattning.
Vi börjar alltid med att plocka undan leksaker överallt då allt under en dag lyckas på något sätt ta sig fram  från hans rum och lägga sig på golvet i vardagsrummet. Allt måste enligt Ben10 ligga framme.
Alla leksaker har sin spcifika plats av olika anledningar.  Det kravet jag nu har är att alla måste bort från golvet, soffan och bordet  om kvällen för om nån av oss ska upp så gör vi oss inte illa. Och detta har jag gjort specifik i hans rum. 
 
Nu till det som gjort mig arg i en vecka nu!
Under förra lördagen så spenderade Ben10 med sin pappa och farförädrar. De åkte till Linköping berättade Ben10 för mig helt glatt när han kom åter till mig. Sen när jag frågade jag honom vad de hade gjort så berättade han gladerligen att han köpt en helikopter som farmor tror jag hade hjälp att köpa.
 
Sen ändrades Ben10 kroppspråk fullständigt!  Jag blev arg , ledsen och de skärde sig i mitt hjärtat att se han ledsen för något som hans farförädrar eller pappa sagt eller gjort. Lejon-mamman i mig RÖT  inne i mitt huvud!
Sonen berättade att han hade sin nya leksak hos sin farmor o farfar och att det var dem som sade att hans lya leksak skulle var där.
 
Jag blir arg som Hulken när jag nu i skrivandet stund berättar för er. Men jag har inte sagt något innan. När man ge sig på mitt barn så blir jag ARG.
Jag ringde till Sonens pappa och frågade varför inte sonen fick ta med sig sin leksak hem till mig.
Deras motivering blev att han måste ju ha lite leksaker även hos dem. De sa nej till mig. Men när jag glav luren till Ben10 så kunde dem inte ens säga nej lika starkt som för mig. De är att enligt min mening ligga extremt lågt UNDER  nivån. Jag sa att sonens leksaker bestämmer enbart Sonen om inte  dem eller ens jag!
Så nu har det satt sonen i kläm och jag drar åt stramarna mycket mer.
 
Om Ben10s morfar  visste detta hade han blivit rasande och enligt hans mening , låta helvetet gå lös.
Då han inte kan bli bättre i hälsan så är det jag som har jobbet.
 
Jag är glad att jag är LATINA. Never fucking mess with a latinmother!
 
Nu kommer jag & Ben10 ha en perfekt Helg!
 
Med kunskap finns kärlek och respekt.
 
PEACE!
 
.

Äntligen sa jag till, förståelsen kom...

Idag gjorde jag nåt som jag borde ha gjort för länge sedan.,
Det var att säga till skolpersonalen vad jag anser om vad deras förståelse räcker.

Varför väntade jag då med att säga till dem? Jo för att man inte ska bemöta någon med ilska för då är risken stor att man tar åt sig mer på ett personigt plan samt att ingen generellt vill bemötas med ilska för en sak man kan diskutera med i en normal tonläge.

Händelsen som jag tog upp igår och idag var att jag pratade både med Ben10 klasslärare samt resurs om detta med när vi kommer sent till skolan. Vi pratar här nu om mellan 5 minuter till maximalt 10 minuter. Det är inte mening att vi kommer för sent till skolan med flit ofta utan det som är intressant är att när jag väl har ringt till fritids o talat om att idag har Ben10 ett stort utbrott och är arg att han slår så ringer jag och talar om att vi kommer bli sena och att jag inte vet när vi kommer idag. Genom telefonen får jag en försåtelse.

Samma sak händer men jag ringer inte i förväg att vi haft utbrott. ( Ben10 får utbrott VARJE morgon) så får varken jag eller Ben10 någon förståelse alls. Detta är något jag kommer diskutera och ta upp under nästa veckas nätverksmöte.

Bägge pedagoger log och var tacksamma att jag pratat med dem i en lugn ton utan att vara arg för det är då missförståelse sker och annat tråkigt. Ja visst , ibland måste man visa att botten är nådd men man ska vara försiktig med HUR man förmedlar något negativt. Jag ville berätta för dem, att så här känner jag och jag vill att du ser hur jag ser för nu ser jag att du inte har sett ,det jag ser varje dag som du inte ser alls.

Förståelsen finns nu! Jag ler Nu förstår dem mina morgon jag har. varje dipyt, varje sen ankomst har fått sin förståelse.
De är väl medetna om att jag inte har en helt vanlig pojke utan en pojke med en problematik.
Jag brukar säga att jag är inte expert på barn men jag är expert och den bästa förälder/mamma till just mitt barn. Tillsammans med pedagoger och experter i möte på dessa eviga nätverksmöten så förmedlar jag den kunskapen på att förstå Ben10 bäst för att finna just det sätt och vägar som passar bäst för att få bästa möjliga utväg. Utvägen är att enligt samhällsnormen att Ben10 ska vara så normal som möjligt i den mån det går . Vi kan inte leva så. vi lever med vad vi har och gör det bästa av situationen. Genom att jag ser på ett helt annat sätt så kan jag spendera mer tid åt bra kvalitetstid än åt utbrotten och de konsekvenser som blir.