Mycket

Det har varit myckt på sistonde att jag inte orkar blogga och dessutom så har jag inte en fungerande dator hemma. Ena är krashad , den andra rosa är på nästintill på elektriskt uppror och jag ska lämna in den med snart. Mycket att slutföra nu.

Ben10 har dock påbörjat andra klass och hitills är allt som det ska och han är så nöjd med att alla rutiner är igång och vardgen är åter igen som den ska. men inte riktigt till sin vanliga vardag dock. Men detta kan jag inte berätta för er än. Om jag någonsin gör det är inte heller säkert men nu är fokus hösten och vad som ska ske och framför allt med att pröva mediciniera. Jag känner mig fortfarande starkt kritisk. Jag vill gärna vila mina åsikter på forskning och bevisad vetenskap som jag kan förlita mina bedömningar p. Det jag kör med är min magkänsla pch att jag faktist känner ben10 allra bäst på denna planet. Idag ska ben10 få med en vän hem när jag hämtar på fritids..åsikterna hos ben10 har varit olika. Från till att han verkligen ser fram emot att leka med denna kompis till att denna kompis inte alls ska följa med oss hem. Så lösningen på detta blev är att jag ska var med dem i leken. vi satsar ca2 timmar sedan får vi se om kompisn är redo att gå hem när föäldern kommer för att hämta. Brukar vara det omvända hahaha :)

Dagen innan skolstart!

Sonen är helt i linje med att han ska börja andra klass imorgon. Rutiner inrättas härmed ikväll med nya morgon rutiner. Enbart två inslag blir nytt annars kan hela vardagen för vår del slå bakut fel. Nya morgon flingor är inhandlade och Bestyren nu gjorda.
Nu är det bara att invänta morgondagen. Här tar vi allt med ro. Ben10 verkar dock redan ha sin karriär klar, Han tänker gå restaurangskolan för att bli en mästerkock. :)

Ska jag börja 2:an idag?

Under veckan har sonen frågat under hela veckan om det är just dagen då han ska börja årskurs 2. Jag och hans resurs har under veckan förberett ben10 med att hur det ser ut så han vänjer sig lite innan starten på måndag. Det blir nya klasskamrater bland annat och de har försökt i skolan att ha liknande rutiner som varit föru men med ett nytt sätt att göra saken på. För många föränderingar brukar slå fel på ben10. Sonen har under 3 veckors tid nämligen exploderat i ilska för saker och händelser som skett bra länge sedan som jag ska ge förklaringar till. Och var gång svaret inte accepterats har jag blivit "sparad! av min son i rollen som hans mamma. !5 minuter efter blir jag återanställd :). Varje dag har något hänt i Ben10 och min teori är att han ska testa hur långt han kan tänja på gränserna och samtidigt ha kärlek till sonen. Ja nu är det mycket i hans huvud vars perspektiv blir lite galet när erfarenheter blandas med fantasi. Under veckan har han inte lyckas reda ut vad som är vad. Kvar blir jag som får hjälpa till att reda ut vad som är upp och vad som är ner på allt och få rätsida på allt medan vardagen fortfarande finns. Ja rutinerna har rubbats rejält under sommaren och jag har inte ägnat tid åt att återinföra dem. Det startas dock imorgon kväll när han får se sitt bildschema igen och han känner igen att skolan startas igen. :)

I sommar har Ben10 inte haft kvalitets tid så som haft gemensam ledig tid med sin far vilket jag tycker är tråkigt. Å andra sidan så är inte det mitt jobb att se till att fadern tar sig tid för ben10 och en gemensam semester. Jag kan inte göra annat än att ge mitt bästa för Ben10 och han har fått ihop en hel del fina sommarminnen som är sammlad i en 2 liters Glassburk. :)

Liten smärre hjärtinfark!

Igår tog jag tag i en sak som varit på mina nerver ett litet tag och jag har försökt tänka på hur två individer har tänkt när det gäller bilsäkerhet och mitt barn. En dag i veckan har jag sett att sonen min sitter längst fram i bilen. Inga problem kan man tyckas tänka men när barnet är 9 år så är det ett stort nej fån min sida. Jag som ville igenkligen spotta ut mig både det ena och det andra höll mig extremt lugn och budskapet nådde fram för idag kom K med Ben10 i bilen och sonen satt i baksätet där han bör sitta var gång tills jag säger annat (eller han har fyllt 12 eller växt ca 5 cm ) . Det som nästan höll på att ge mig hjärtinfark var att jag fick se sonen ÖPNNA bildörren innan K hade hunnit stanna bilen! Självklart så ska även K vara lite så där, fy fy sä där får man inte göra..

Det som är roligt samtidigt är att hur ben10s anhöriga gärna är med lite när det passar att vara uppfostra ben10. Mina vänner , här är det jag som kör och driver allt med företaget som handlar om Ben10. Jag kan inte se någon nytta i att andra kan visa sig vara en bra inflytande just för stunden? när det inte visats på övrig tid. Ja ja, jag är vinnaren och desvärre den störste som förlorar på detta är ett 9 årig barm vilket jag lider mer var gång detta händer. Å andra sidan så vet denna barn hur mycket jag finns för honom och att även om han är arg och sur så kan han explodera och han är förstående med att det är jag som gör allt för hans bästa.