Liten egotid och tårar.

Denna kväll efter jobbet försökte jag få till en ego tid för att ta en kopp te men inte då.
Ben10 hade haft sin barnvakt A och han verkade som han sov lugnt och stilla. Han kom upp
flertal gånger och jag gav i försök att inte prata med han mer än att säga att det är natt och det är sova som gäller.
Jag kunde höra att han pysslade med nåt i ett försök att få min upmärksamhet. hans tårar funkade...
Han började bli ledsen för allt och inget. En stund igen av maktlöshet att inte kunna ta bort det som, han inte kunde i stunden sätta sina ord på vad det var han kännde och upplevde.

Jag fick visserligen 30 min för mig själv att ladda ur och slappna av innan sänggående men tankarna bara fortsatte komma.

Efter tröst och gos la han sig i sängen igen men jag kunde inte somna om. Jag min nöt drack kaffe på jobbet så här sitter jag med ipad och bloggar och i etg försök att skriva av mig de sista tankarna jag har som snurrar- Jag behöver lugnet i tankarna. Min knäppa sida av mig säger, nej sov inte nu du måste ju tänka klart föt veckan ju fattar du väl.
Det som händer är att imogon kommer nya kompizen V med hens ena vårdnadshavare som av ren slump träffa på en onsdag i början av denna månad. V är Ben10 tredje nya vän denna månad med en npf - diagnos.
Unddr helgen spenderades en övernattning med kompisen D och allt var frid och fröjd. till övernattning kom även dennes ymgre syskon som till i början av vår bekantskap inte gillades. Efter helgen var denna yngre syskon godkännd av Ben10!
:-)

Jag lyckades med lite ego tid, visserligen minimal i tid men ibland krävs lite för att få stor effekt.

Elevvårdskonferans

 
Har idag varit på sonens skola för ett elevvårdskonferens där jag satt med läraren, rektorn, fritidspedagogen samt specialpedagogen för sonens skola. Ämnet handlade om hur det ligger till med skolsituationen men för att vara helt ärlig vet jag inte om vi ens kommit någon vart.
Det som samtalades var mer om en autismskola att se alternativet , att kunna göra en ny utredning på Ben10 för att se om han ligger över eller under utvecklingsstörnings kurvan som för övrigt ligger på 70.
I vissa moment kan Ben10 skina medan i andra hamna under. Utredningen och testerna i sig vet jag inte om det skulle ge en fördel eller en nackdel att OM det skulle visa sig att Ben10 har en utvecklingstörnig vet jag inte vart att gå vidare.
Jag säger inte i sig att det är en tragedi eller något negativ med att ha en utvecklingstörning . Förstå mig rätt nu läsare. Jag tycker bara att det räcker med det som Ben10 redan har.
Jag har satt upp ett alldeles för högt gard. Jag måste ha min gard uppe just för att jag är spindeln i nätet i detta hela.
Slutsatsen av mötet i alla fall var om att autism skolans rektor ska kontakta mig, att trycka på habb att  göra en utredning. Dessutom fick jag även information om vad som redan görs i skolan för Ben10. Jag kan inte säga att det är något bra eller dåligt. Mycket har hänt med Ben10.
 
Idag har jag haft lusten att ge upp men sen såg jag ben10 och allt tvivel jag hade försvann som i en vind.
 
Det är mycket som måste klicka med Ben10 och skolan och allt det övriga men jag inväntar min semester då jag får 24 timmar till 48 timmars total ledighet och den är i helgen.  vad jag vet i alla fall men jag kan inte planera att det kommer att gå i lås men jag är hoppfull.
 
Dagens citat till mig själv som jag kommer att ha hemma är följande ord.
 
BEHIND EVERYSTRONG WOMAN IS HER SELF.
 
 
 

Varje morgon... att orka!

Jag har inget annat val än att orka ta mig igenom, kämpa mig igenom varje morgon med Ben10. Vissa morgon tar kål på mig, likaså tröttheten som kan göra sig påmind jag inte får någon större kontinuitet i min sömn. Jag prioriterar sonen mer än mig själv. Det borde ligga lika mycket prioriterat av våra sömnbehov.
Det är mycket mycket sällan som jag inte får egentid om kvällen. Tid att se en serie eller ens ta mig en kopp te i lugn o ro för att pusta ut från dagen, stressa av med yoga och sedan lägga mig med tankarna och förberedelserna om vad som ska ske imorgon.

Denna perfekta scenario som för en annan vuxen människa utan barn eller med barn utan diagnos kan ses som en självklarhet. Detta är inget gnäll från mig utan mer en berättelse för vad jag får göra i arbete för att få ihop EN enda perfekt kväll av kvalitetstid enbart för mig.

 Bilden är tagen från internet och någon sida jag inte minns men jag äger alltså inte rättigheten till denna bild men den har använts flitigt i Facebook grupper som handlar om ADHD/AUTISM. Denna bild tog jag fram för er för att visa enkelheten i det som jag upplever och uppfattar som min lyx! 
Att bara gå på toa MED stängd dörr är ett mål.
 
 
 
Idag vaknade Ben10 med gladare humör och var idag biet Berry från filmen BEE Movie
Allt gick bättre än dagen för hans utbrott men oavsett när vi vaknar eller när jag ställer klockan
på larm så händer alltid en hel del oförutsett. Ben10 är helt sig själv med mig medan han är en helt annan med mormor tillexempel. Jag har fått frågan många gånger av vänner bland annat varför farföräldrar inte kan ha Ben10 lika ofta som hans mormor har. Svaret är enkelt. De bemöter honom inte på den nivån han är och därför så är ben10 oftast frustrerad när han kommer hem till mig igen.
Först säger han ingenting utan bara att han är glad att vara hemma men han markerar att han vill vara ensam.
Sedan efter en timme kommer han till mig och pratar.
 
Ben10 och jag var lite sena till skolan på morgonen då en händelse utspelade sig som drog ut på tiden.
Oftast får jag offra min egen frukost stund för att få igång och ordning sonen till skolan,
Timstocken vi har fungerar perfekt på morgonen. Det behövs en till och jag har den i min mobil som app vilket låter ben10 och mig själv veta hur långt kvar är det innan det är dags att ta sig till skolan. Om vi går hemigrån EFTER att de pipit och blinkat att tiden är slut så är vi garanterat sena.
Klassläraren är underbar att ha förståelse för varför vi är sena. Det händer så mycket på morgonen.
Det borde finnas en filmteam som är med om för att enbart låta alla se hur en typiskt morgon ser ut samt kväll ser ut.
 
Energin är på lågnivå för mig och idag när jag ska till jobbet så flexar jag en hel del. Jag behöver denna tid för mig själv för att ladda om, eftertankar och stressa av och ta bort den negativa energin som ev kan finnas. 
 
Lämnade sonen i skolan glad och jag var med han i skolan med veckans ord.
Jag fick vara hans resurs och klasslärarens hjälpande hand med klassen. Eleverna är vara vid att jag ibland kan komma för att hjälpa Ben10 i första hand men när han väl är i arbete så kan jag hjälpa andra om det behövs.
Ben10 jobbade jättebra med orden och skrivingen att det var underbart att se att han kan allt som de andra kan  men för Ben1o tar det bara längre tid.
 
Jag brukar säga .. att straffa inte någon  elev eller barn eller annan för att den inte kan sänka ner sitt tänkade eller sitt bara för att du själv är för slö för att hända med!
 
 
 
 
Jag är nu full laddad med det jag behöver för dagen nu när klockan är slagen 12 men jag behövde detta.
Och kaffe haha
 
Ha en bra alla
 
 
 
 


Till min Ben10 .... och alla andra

 
Min älskade son, min Ben10!
Idag ha du haft ditt längsta utbrott på mycket länge.
Det har varit jobbigt att se dig vara arg, ledsen och frustrerad utan att direkt kunna hjälpa dig.
Idag handlade utbrottet om att du inte alls gick med på att det var morgon. Orsaken är att vi nu har
mörkare om morgonen och du har mer energi och är längre uppe.
En del barn inser att de behöver sova inom ett viss klockslag men det har inte du min älskade Ben10.
Du vill mer än gärna pyssla i ditt rum med dina lekar som just nu är fokuserat på bilar och lego och alla dina miljoner kramdjur.
 
 
Allt tog tid idag. Först fick jag brottas med dig på skoj och leka supermamman från "superhjältar" för att ens få upp dig ur sängen och vilja vara medgörlig att ta på dig kläderna.
Sedan gick allt som i ett moln av utbrott där tårarna kom och du ville absolut fortsätta sova.
Kanske behöver du mer sömn än innan? eller är det för alla de förändringar som skett enbart denna första tid på din hösttermin i skolan. Inget verkar falla perfekt på sin plats.
Allt, precis ALLT är som pusselbitar med dig älskade ben10. Ibland är pusselbitana enklare att lägga, andra får man tillerka och komma på lösningar tillsammans med dig och andra står jag helt själv med utmaningen.
 
Älskade vän jag såg hur trött du är och ändå ska du kämpa om morgonen och kvällen med att du inte är trött och för att du är trött.
Det har hänt för tok för mycket omkring dig. Först får du inte ha din resursperson T som du saknar och så väl behöver vid din sida. Med T var du ditt bästa , gjorde ditt bästa. T som jag kunde få ur dig din högsta potential i dig.
 
Först så blir du utan resursperson i klassrummet, tryggheten i skolvardagen, sedan dör din morfar och ovanpå detta så ändrar vi din medicinering för att kolla om du mår lite bättre eller fungerar bättre. Allt verkar vara som en cirkus där jag ska dirigera allt och alla. Jag är bara din mamma men du ser mig som superhjälte mamman som även är bästa kocken som finns. Du äter knappt och du är mer selektiv än någonsin med din kost.
 
En hel del av världen är helt uppe i sina nya dieter  så som 5:2 dieten, Lgh dieten eller vad den nu heter.
Vår kosthållning är ingen mjölkprotein, och minimalt med gluten för att ha dig på en så nivå av hyper som möjligt.
Du förstår älskligen min att du äter minimalt och äter inget alls när du har aptit för du har ingen aptit.
Habb menar att du har lite av hull att ta av men jag vet inte om det är din utveckling eller vad.
Självklart vet jag allt men jag är på något sätt helt okontrollerad o kan inte fokusera på varje detalj fast jag vet att det är viktigt älskade ben10. Förlåt gubben. Mamma behöver din hjälp.
Jag är fantastiskt , du vet att jag är din fantastiska mamma. 
Om det fanns et botemedel så skulle jag ta ge dig och då skulle inte ens diagnoserna ADHD eller autism finnas men vi har tillsammans sett att de bästa genier i världen har autism eller ADHD.
 
En del kan kalla mig för what ever men det skiter jag i. så bee it! Jag är den som är fantastiskt enbart för dig ben10.
 
Tillsammans är vi starka fast mest fantastisk super. Vi har bara en mindre fantastisk period nu.
Finns inget perfekt sätt att vara din perfekta mamma o allt i allo för dig älskade ben10. Men vi har kommit lång väg tillsammans genom att göra vad vi kan med vad vi har. och ha roligt under tiden ibland.
Allt vi behöver är varandra (, och mamma sitt kaffe).
 
Jag är mitt hjärta, min ängel mitt liv, mitt allt. Du är min stolthet varje dag.
Min älskade Ben10 , jag älskar dig!
/ Din mamma
 
 
 
 
 
 
 

Söndag igen!

 
 
Ja då är det söndag igen och idag fick jag med mig sonen till prisutdelningen av medalj för att han sprungit så duktigt i en tävling.
Det regnade så jag fick lite motstånd som alltid att gå ut.
Sonen har nu åkt iväg till sin pappa  och i vanlig ordning visar pappan  INGA känslor what så fucking ever med att han är glad att sonen är med han igen.. nej nej.. Ett segt aa aa aa är allt.
 
Min  gode vän F från Island berättade för mig att han upplevt detta i hans förra relation då det hela slutade med att pojken inte vill träffa sin far alls när pappan inte ville träffa han när sonen ville/begärde och så vidare..
 Sonen växte upp och blev mognare och insåg hur det låg till och ville inte mer. Det blev för sent när pappan väl insåg hur viktigt det var  att umgås med sin son.
 
. Enligt lag får barn från de att de är 12 år vara med att bestämma mer om hur oc vart det vill bo och vara när det gäller umgänget med föräldrarna.Detta kan innebära att det slår bakut för barnet och visar starkt avstånd till den ena föräldern.  När pappan väl ville träffa sin son var det försent. :(
 
För en pojke så betyder umgänget med sin far otroligt mycket. Oftast mer än vad en pappa själv kan inse.
Bara för att man får ett barn så betyder det inte automatiskt att man är en bra förälder! Man får jobba med allt och gör sitt bästa. Man blir en förälder med de misstagen som blir lärdommar.
 
 
Tragiskt Ja!  En del  pappar ( som Ben10s) väntar på att ens barn ska vilja ta ringa upp och vilja umgås men barnet , speciellt med ett barn med ADHD och Autism så finns det inte den viljan. Detta måste komma helt från pappans sida. Jag har två år kvar innan min Ben10 är 12 år.
 
 
 
 
 
Ibland kan jag ha jobbiga dagar när jag verkligen inte gillar Diagnoserna men vet ni vad? det  gör inget att man har en dag då jag är mindre fantastiskt. Bara man finner tid för att samla den energi. Det kan betyda att man lyssnar musik, dricker kaffe, solar eller bara umgås med bästa vännen så jag ska nu.
en kopp kaffe och en massa skratt. Tillsammans med U är jag mig själ och helt avslappnad även om U´s barn är virvelvindar men vet ni vad.. Det är SKÖNT med virvelvindar. :)
 
 
 
 
 

Tisdags tankar

Det finns en maktlöshet när jag inte vet hur jag ska kunna hjälpa Ben10 eller när det bli löst. I dagsläget lockar hemskolsundervisning eller att jag är med när jag kan i klassen för att kunna stötta upp sonen i sitt lärande. Orkan räcker fan i mig inte till allt. Mycket tar energi och har jag en dålig dag så ha överinseende . Jag har en anledingen och oftast kan det visserligen lösas. Jag är i behov av en heldag från morgon till kväll där jag kan sova och slappa men jag kan inte det utan får ta chilldagar när sonen vill kolla på sitt program/tv program.
Jag är visserligen supermamman här och tydligen super mänsklig för att jag orkar med mycket.
 
Vardagen är klart jobbig men vet ni vad., Jag får faktiskt gnälla lite.. jag är mitt bästa fantastiska jag så när och om ni ser mig mindre fantastiskt så  har jag en mindre fantas5tiskt dag.
Idag har jag en låg dag där mycket känns bläää men solen skiner och jag njuter av musiken från min mobil med min a hörlurar att enabrt jag  kan höra musikens dån. Jag häör inte ens trafiken utanför mitt fönster där jag befinner mig nu.
 
Negativt att vara ensamstående är att man inte får nån break. i två dgar har jag nu kännnt av att jag kan explodera oi att vara arg så jag försöker lugna mer med musik.  Jag vet inte om chocken börjar lägga sig  efter sorgen och förlusten som skedde för en vecka sedan.?
Jag vill ha energi att även kunna göra alla aktivteter men det fungerar inte alltid. SÅ jag är glad om jag får till en aktivitet i skogen eller annat där det inte innefattar att vara ensam.
Jag tror minsann att  Barnvakten A kanske anser att det är för tråkigt att bara sitta inne och kolla tv. Men jag gör oftast aktivitetern hemma med han och ibland så får jag min break just när han kollar tv.
 
´JAG ÄR EN FANTASTISKT MAMMA TILL  MIN BEN10 ! Min superkraft  :)
 
 
 
 

Dålig morgon

Veckan verkar fortsätta i dyster ton och jag känner att jag ger mig lättare för Ben10. Det har blivit mycket lasagne till frukost och middag eller mest bara makaroner med nåt för att få sonen näring av något slag.

Idag blev det mycket frustrerade stunder när jag fann mig själv höja rösten åt sonen rejält på sonens skola. En och annan förälder tittade lite snett på mig. Det fick se hur jag forlorade all pedagogik under fem minuter. Idag segade Sonen rejält och han sov i sin egen säg visserligen men jag är tacksam men denna natt kunde jag inte sova som vanligt då jag märkte att sonen saknades bredvid. Så fort jag hade lämnat av sonen i skolan kom tårarna och de sista tårarna kom på plats på jobbet. Jag är tacksam att jag ofta kan komma en hel timme innan jag börjar själva undervisningen- Jag hinner samla mig, jag hinner ladda om med musik på högsta nivå.. Idag fann jag tröst Mixmegapol med Gry och TImell och Co.


Ben10s reaktion på det som inträffade kom igår när mormor ringde .
Min son berättade med sorgsen röst och tårar att morfar hade dött.
Jag har inte döljt mina tårar för sonen och vart mycket öppen med att det är okay att gråta för att man är ledsen.
Vi gick till kyrkogården och gjorde orning så vi ska fortsätta göra fint fint. Ingen ceremoni kommer hållas denna månad så vi får se när det blir.

Jag kämpar vidare med sonens rätt till att ha en resurs i skolan och göra en så bra insats i skolan för honom då skolan dagsläget inte levererar fullt upp till deras skyldigheter.

Lämnade sonen och mig själv i känsloir sosmi nte var optimala men jag tror jag kommer fixa sin dag. Efter lunch kommer han fungera som vanligt igen men det tar definitivt hans krafter och fokus från skolan,.

Vet ni vad? JAg har rätt att ha en dålig morgon. JAg tar nya tag imorgon. Det är okay att ha dåliga dagar.. Min dåliga dag begränsas till enbart morgon.

Nu börjar jobbet.. 3 minter sen...

en turn around

idag har Ben10 haft några av sina kompisar för en försenad kalas.
Dagen började mjuk utan några utbrott. sen knackade stressen på mig och ben10 reagerade inte . Han var relativ lugn .


Barnvakt E skulle ha varit med oss under dagen men fick förhinder så stressen fick hanteraz på annat sätt.
en annan ängel kom och rädda dagen för mig. Ben10 hade haft specifika önskemål om bullar från ett specifik cafe så det fick bli så. kalaset började med det mest omväldande nyheter som man helst inte önskar sig. Ben10 såg mina tårar och frågade varrför de kom. jag hann förklara mycket enkelt vilket han verkar förstå.
5 min senare kommer den första gästen vars vårdnadshavare är min ängel mitt i smeten.

Ben10 ville förklara innna kalaset började för hans vän ,syskon och vårdnadshavare varför jag hadw tårar.

allt gick enligt som önskat enligt ben10 även om det stundtals blev irritationsmoment från ett småsyskon som ben10 inte hade förståelse för.
det intressanta är att ben10 gärna leker med hans kompis igen bara denne förklarar syftet med syskongrejen då ben 10 inte ser några fördelar.

nu en kort stund kom hans reaktion över det som hänt och blev ledsen . Han utbrst att han inte vill till sin pappa imorgon. sova kan han nu heller inte göra. jag vet inte vad som händer mer än att det är ett stress moment till för ben10 som adderas. suck!!!
när ska det ta slut? han fick utbrott för en sak som hände för kanske ett år sedan!

det som är underbart är att jag har fått underbart stöd av ängeln U idag och via fb av annan Npf - förälder som förstår.
Allt har sin tid när det gäller livet och orsaker till varför det sker. inget sker utan en orsak eller tanke.

HABB träffen

 
Jag har haft intensiva dagar med Ben10 men allt är än så länge hanterbart.
Det är mycket som hänt under kort tid att jag inte vet I vilken ände jag ska börja när jag ska berätta för er.
 
Idag upptäckte jag med skolans hjälp och biblioteket ett läsprojekt som finns tillgängligt för alla som är I behov av talböcker. Gå till ert bibliotek för att få mer information. Det heter LEGIMUS.
Jag kan blogga medan Ben10 sitter bredvid mig vid datorn och lyssna på sin saga.
Denna supermamma får tid att blogga :)
 
Jag har varit fullständigt stressad över att kunna lösa barnvaktsdilemat.
Sen har Ben10 haft det mer stressing .Istället för att han har en karaktär om morgonen så har han nu sex olika som han varierar! Detta är ett stressmoment som adderats.
 
Igår började dagen rätt dålig för oss båda. Utbrott till höger och vänster för allt och inget. Dagen vände när jag gick till HAB på ett föräldraträff. Det var underbart att träffa andra föräldrar och faktiskt en av mina läsare av bloggen. Tyckte nog att en log lite väl mycket när jag klev in I väntrummet med andan i halsen.
Jag vet inte vad som det pratades om men när en annan förälder frågade mig hur det var så bara kom tårarna. Jag behövde inte förklara.. Denna förälder förståd précis!
 
 
 

BEMÖTANDE .... och mitt arga monster

Mitt stress monster har dykt upp från ingenstans. Jag trodde de skulle avhjälpas med någon liter kaffe och någon mörk choklad bit men icke då. Jag vet inte riktigt varför detta händer men ändå så verkar mitt monster reagera negativt på stress nu mer. Visserligen så får jag sätta en mer hårdare ton gentemot Ben10s skola .
Som morse-- my god!! säger jag bara.
 
Ben10 kände av mitt inre moster som inte verkade lugna ner sig alls.
Jag fick stanna kvar i klassrummet då vikaren som är ordinare på fritids inte visste vad ben10 skulle göra.
Det intressanta var att hon visste vad alla andra barn skulle göra i klassrummet. då kom det fram att läsa sin bänkbok. Ben10 var fortfarande arg för det som hänt innan. Så han sa tjurigt att läsa sin bok skulle han inte göra när han redan läst klart den.
Jag hade kontakt med Ben10 hela tiden i klassrummet medan denna pedagog gick med händerna bakom ryggen och gjorde inte ett skit! FAN Vad arg och besviken jag blir på denna pedagog.
Det som händer är att vikarier som inte är i sitt rätta ställe använder sig utav ordet.-. JAG VET INTE!
Nåt vet de alltid men de säger detta för att de inte vill ta ansvar!
Gissa om detta ska rapporteras till rektorn imorgon.
 
Jag har tålamod men ignorans kan man inte ge en smäll för att de ska botas. Ibland önskar man att det gjorde det men ignorans är enbart en tragedi.
 
Man kan inte förvänta sig att ett barn med NPF diagnos utan resurspoerson ska hantera sin skoldag utan stöd !