Blxtrar och dunder är inte alls magiska under!

Åskan har visserligen varit kort men varit utdragen överhängande. Man vet att det kommer att åska men man vet inte när eller att de kommer åska mer. Ett vackert skådespel för vissa medan för andra som för min Ben10 inte alls är något positivt!

Han har under dagen låst sig i form av att han tappar fokus på det han ska göra så som att äta eller annan rutin som inte bryts förens nu. Jag har fått ägna majoriteten av denna dag med att öppna och stänga alla fönster som varit öppna samt balkong dörren. Likväl att dra ner och upp samtliga persienner så fort det har blixtrat till och ljudet dånat. Ben10 har av denna oros-moment börjat intressera sig för vädret och prognoser och även kunna tolka vädret. Han läser lokaltidningen som en sportfåne läser sportresultaten.
Eftersomet åskväder inte kommer som när man bokar ett möte så vill han vara förberedd när det kommer komma.
Han hade varit lika låst och varit orolig även med D från avlösarservicen. De hade varit på gruppens lokal och spelat Disney infinity och åkt bil en kort stund.
Han somnade sent igår kväll då han var orolig för dagens åskväder.

För Ben10 har det varit ett bra period av ledighet (sommarlov) då vi kunnat göra en hel del efter hans villkor . Oftast i form av att mormor följt med men vi har en hel del kul också även om herr Ben10 visar tydliga tecken på en förpubertets period. Yeaay tonårs tiden anländer fortare än väntat.... Men så upplyftande men utveckling är bra ! Nu ska jag bara skriva ner och googla efter tonårstips och de vanligaste bekymren och händelser som våra speciella barn kommer eller kan hamna i.

Att överleva tonårstiden med npf! ( bra titel på min bok kanske som ska skrivas!)

Första tipset är KONSEKVENS
Konskevens är A och O när det gäller att var förälder till dessa barn.
Ett nej är ett nej och löften är löften som MÅSTE hållas!
Vidare innefattar detta att inte ge vika på något sätt även om det för stunden innebär ett kort utbrott. Förstå utbrotten först , sedan gå till handling och därmed vara konsekvent!

Tips Två är Rutiner!
Rutiner är bra, rutiner ger trygghet. När en rutin inte funkar så stå tilbaka och bara observera och se vad kan fungera, testa, tänk om och testa igen, tänk om och testa igen, Bingo och ni har en ny liten rutin som ev kan fungera men det är värt det.

Ja detta kommer bli en bok. Det finns inte någon handledningsbok i hur man kan överleva våra speciella barn men jag kan lova er att ert hårda arbete kommer belönas om ni bara håller er till att vara konsekvent. Tro på er förmåga, ni är experterna till era barn, ingen annan. Och de som anser sig vara en mer expert än ni föräldrar kan stoppa sin expertis upp i en del där solen inte kommer fram.

Jag vill poängtera att jag inte är arg på något sätt men ibland så kommer min passion fram i att hjälpa den svage därav min enorma hobby att ha argument som håller.

soft sommarlov

Sommarlov i all ära men imorgon är det åter dags för lite fritids för min Ben10 då jag jobbar nattpassen. Han är väl förberedd på vad som ska hända och har verkar ha koll på läget! Skönt! Det kan annars låsa sig helt när han inte vill vara med. Det blir skrikutbrott, sammanbrott och gråt och han själv är oförstående med syftet trots förklaringar.

Under våra lediga dagar har jag och Ben10 tagit det soft. Kollat film, myst och kunnat vara lite ute. För mycket uteaktivitet kan ge negativ utslag för honom och utbrotten är nära.
Jag som förälder tänker mer som en snöplog. Jag röjer och plogar fram en väg som är under mitt godkännande där vägen är smidig och med minimala risker. Det är det enda vi föräldrar gör trots perspektiv från andra föräldrar med diagnosfria barn. En annan förälder skulle förstå med enbart en nickning. Det mina läsare är outtalad förståelse med full hänsyn och omtanke o oändlig vänskap.

Ben10 har inte visat mycket intresse för att var ute eller ens på stranden. Vi har mest löst detta med att bara ta nån promenad hit och dit. Avlösarservicen har haft honom och passat på att träna med ljud, på stan och de gör lite olika aktiviteter efter bens10 önskemål. So far ,so good!

i övrigt har vi varit ute och ätit o prövar olika glass sorter i olika format! klart glassutbudet ska kollas :)

Tidig morgon :-)

Ben10 har saknat mig enormt då jag jobbat 60 timmar under förra veckan. Han somnade gott i min säng
ca 21 tiden o straxt efter somnade jag själv. Vad jag inte räknat med var att han skulle vakna helt piggelin och glad
redan km 4:20!!!
Jag hade inget argument som var för mig att det var ännu natt. Ben 10 öppnade upp persienner i vardagsrummet
och sa glatt att det är morgon.
ja så vi åt frukost o hade filmmys hela dagen. Inga utbrott utan väldigt hjälpsam har han varit. vi städade och spelade Playstation. En helt underbar dag som vi spenderade ihop.:-)

Nu ska vi ut och se får på landet o klättra i trollberg.
Leka ute med mamma för ben10 , motorik träning kallar jag det :-)

Jul. 02, 2014

Avlastningsdagen och ben10 gick iväg med barn och ungdomsteam-person J.
Första gången idag som han frågade efter om inte tiden var inne för att J skulle komma.
De gick iväg och de hade skoj. Under tiden passade jag på att träna när jag hade min energi åter. Min förkylning stal
majoriteten av min energi. Ben10 har under helgen och till tisdag varit med sin mormor så jag fick en chans att
krya på mig. Omtanken från någon värmer mycket när förståelsen finns och jag som vårdnadshavare kan ta hand
om mig själv vid sjukdom. I detta fall en ego förkylning.
För att som förälder, kunna ta hand om sitt barn så måste föräldern
ta hand om sig själv först.

Det possitiva idag var att ben10 fick öva på att vistas i ljudmiljö. Han glömde sina hörselkåpor hemma
och J observerade att Ben 10 var fullt upptagen med annat som var intressant likt en fjäril som drar sig mot det starkast
lysande objekt.