Maj

Har inte kunnat uppdatera er alls på nåt när jag haft fullt upp med jobb och Ben10 och ordna med gruppen som grundades.

Mycket har hänt med Ben10. Han har börjat fråga om anatomin mycket mer gällandet varje organs syfte och varför det är si och så och varför inte åt andra hållet. Mycket djup dykande journalism från hans sida. Hans nyfikenhet startades genom att han har en egen padda men hans nyfikenhet gör att i just den autistiska världen inte kan se var det är rätt plats att göra sina forskningar på. I detta fallet varför tjejer inte har samma organ för att kissa och varför det ska vara olika och svåraste frågan, vem har bestämt o varför och så vidare. Ur Ben10 perspektiv fanns inget rätt eller fel utan det enda som lockade var att få svar på frågan varför ser det annorludna ut när tjejer kissar än när killar kissar. Helt relevant fråga i hans värld men den kom mitt i undervisningen i skolan. Läraren kom fram till mig efter skolans slut och sa att Ben10 hade kollat på mycket lättklätt tjejer på paddan i skolan. Han visste av reaktionen som han fick av en personal att det inte var bra. Det målades upp för mig att det handlade om att samlevnad är ett intresse att veta nu.
FEL! säger jag! Här handlade om vad han sökte på, fråga hur han tänkte nrä han sökte och vad som lockade hans nyfikenhet.
Väl hemma kom det fram att det enbart hade handlat om att han ville veta varför urinröret låg i könsorganet utanpå kroppen mestadels medan man inte kunde se sen hos tjejerna.

Lite efterforskningar på nätet och ett neutralt prat om vad som händer stillade hans nyfikenhet.

Beslut kom för övrigt gällande avlastning för mig från komunens sida. Ni med åsikter om soc... Up yours!
Social har MÅNGA olika områden och det handlar inte om att de kan ta ifrån mig rätten till mitt barn utan det handlar om i mitt fall avlastning i hemmet så jag kan få min friskvård. Friskvård som innefattar att jag springer en runda, träffar en vän , går och simmar i simmhallen, bastar ja det som får mig må riktigt bra.
Avlastingen kommer ske en gång i veckan och mötet e redan bestämt för när dessa två avlastare J och D kommer för att lära känna Ben10 och mig. Beslutet och samtalet från Teamet kom inom en vecka. Ben10 Fick vetskap om att detta avlasting ska ske. Han har inte gett mer komentar mer än det vanliga
- men mamma måååååååste jag ?? och
- Måååste dem komma vakta mig?

jo ni förstår läsare ( elller stackers ;) ni vet vilka ni är hehe) så har Ben10 lyckats rymma / smita ifrån sin fritidsenhet inte en gång men sammanlagt 4-5 gånger inom loppet av en månad! De har rutiner på enheten om hur de ska hantera men är det vikarier enbart som dessutom är manliga så testar han lyckan villket oftast går utmärkt.

Från Ben10 perspektiv ser han det mest på att det är tråkigt att få vänta länge. Att inte vara kvar på mellanmål. Det kan också handla om att det är fel personer som jobbar för dagen eller att han inte blir förstodd. Litet må hända men i hans värld e det en stor grej att inte få en dialog när orden dessutom inte vill komma ut som han själv vill att de ska komma ut. ! Frustrerande för Ben10!

Jag grundade ett Forum... NPF-föräldrar *

Under ett utvecklningsträff på Barn och ungdomshabiliteringen så kläckte jag idén om ett förum för oss föräldrar som är inskrvina på Habb eller bup i vår stad. Andra föräldrar hade lagt fram synpunkter på att vilja veta vilka vi andra föräldrar är men med 200 barn inskriva så finns det dessvärre en sekress som hindrar dem att uttrycka sig i den frågan. De kan enbart sammankalla efter visat intresse efter en viss åldersgrupp. Det är inte ens säkert då att de inbjudna familjerna kommer.  Kan kännas lite strängt att inte få välja vänner när man lite vill välja sitt eget dream team.
Hur som helst så kläckte jag mig idén med att skapa ett forum på facebook då varje föräldrer nästan har ett facebook konto haha lite generalisering här men vi npf föräldrar ÄR faktiskt ute på nätet och söker allt möjligt om hur vi kan göra något i vårt npf liv lite, bara lite bättre ! Det lilla som kan ge sådan stor skillnad KAN faktiskt på riktigt, helt ärligt vara värd de vi lägger ner i tid. Syftet för oss är som sagt att ge våra barn det bästa och förbereda dem för världen men på ett helt annat sätt en vad en normal ( Icke diagnosiserad barn) förbereds för.
 
Låt mig presentera mitt skötebarn
NPF-FÖRÄLDRAR   i ........Stad, Kalmar län!  
( Nej dessvärre vill jag inte benämna min stad då jag gärna håller på vart jag bor exakt men mer hårdare på Ben10 riktgia identitet)
 
Ett forum för föräldrar med barn som har npf diagnoser . Ett gemensam nämnare som  man kan finna en stöttepelare i. Jag fann tre stycker ur ett annat forum. Det är svårt att ibland veta vart man ska vända sig till för att få kontakt med andra föräldrar i samma situation då ens närhet inte tål allt vi egenkligen vill spy.
 
Ett exempel så kan jag inte spy galla, gråta, skrika eller bara vara frustrerad eller ens känna lättnad av de ytters få stunder jag e ensam mot till exempel min egen mamma.  Mot henne kan jag fisa  , hon tål alltså inte mycket alls. Mot mina starkaste stöttepelare kan jag vräka ur mig precis allt och sedan ta en kopp kaffe utan det minsta skuld lver att jag nyss vräkt ur mig.  En utsåtende kan inte alltid sätta sig in i situationen , i ens liv  utan det krävs e någon annan som förstår precis att enabrt blockar, gester räcker! kroppsspråket och ögonen och hållninge  hos en annan  npf förälder kan för oss veta hur dennes morgon/ dag / kväll / helg varit.  Det är inte att ha kemi utan att ha full förståelse, full insikt ,fullt kunskap utan att bli dömd. De mina vänner ( läsare) är att ha acceptans, öppensinnad och välja att ha insikt .. ignoras blir när man inte kan acceptera något för vad det just kan vara utan att ha någon annans åsikt.  Tro inte om sånt du inte vet utan läs på det du vill veta för att kunna. Att tro får du göra i kyrkan.
 
 
 
 

Nätverksmötet i måndags

Jo jag vet att det har gått fyra dagar nu sedan måndagen men jag är så nöjd med hur mötet gick. !!
Mötet hade på sin början med även Ben10 närvarnade!! Jag var glad att han visade sig för skolan, tragiskt dock att det var första gången sedan Ben10 började sin skola som pappan var där på ett nätverksmöte. Jag höll i mötet eller ja, jag hade arguemjnt och ställde motfrågor och tänkte mer på dem om hur de tänkte och vad mer de hade i åtanke när det tänkte just den tanke för att vilja ha ett sådant beslut. ( dem menas med skolans pedagoger som jag satt med i rummet) Denna gång hade jag läst på mer än vanligt vilket lönade sig för mig. Jag känner mig nöjd även om jag får slåss med näbbar och klor för att få ben10s bästa i fokus i åtanke.
Nytt för mate var att det togs upp lite som egenkligen inte ens hörde hemma på nätverksmötet och mer på familjenrätten gällande hur umgängestimmarna ska se ut för far och son. Nu när pappan satt med i rummet så passades mycket ämnen att tas upp hahaha.
Kontentan av det hela var att vi skylle se hur årskurs fyra utvecklar sig till att bli för Ben10 och efter höstlovet i år 2014 kommer det i så fall göras om det nu blir aktuellt med att han kommer ansöka plats till Autismskolan.


Jag rockar på att vara hans mamma nu och jag njuter verkligen för fullt även om han ger mig utmaningar numer om morgonen och då pratar jag om VARJE morgon. Jag måste säga att jag sträcker på mig bra mycket i ryggen när jag vet att jag och enbart jag vet vad som är hans bästa ur hans perspektiv inte vad jag tor att det bästa är för honom. Visst blir jag trött men denna vecka har gett mer mer i åter i energi än jag kunnat ana.

vårdbidraget...

samtalet tog en timme men försäkringskassan behövde få in tre intyg till. hade redan änt dem två.
Intyg om att sonen har specialkost i skolan, ett annat för att hans tillägg i vitaminer han äter då han inte äter all ,at och går miste om näring. och ett o. hans hörsel känslighet för att vi hr inte bara ett par hörselskydd utan har 6 stycken!
ett par har gått sönder ändå men ni förstår att ibland kan även en simpel promwnad till stadparken vara en plåga för att det kan komma en lastbil susa förbi eller en motorcykel...

samtalet gick bra och jag fick mest upprepa mig det jag redan skrivit om i min ansökan.
;
kvällen under måndagen gick mer än galant på hab men det berättar jag senare ikväll. kan säga så här att det slutade med i att jag grundade en gruppforum som nu finns på facebooken.
kommer mera sen om sagt ..( ca kl 23)