JORDBÄVNINGEN I CHILE

Efter att tagit min son till sin så kallade fader fick jag och mamma vet om den jordbävning som hade skakat om Chilenarna natten mellan fredag och idag lördag. Det var många  turister i Viña då det var en festval och många firade på gatorna när skakningarna frånjordbävnignen började.
Den mätte från 6 till 9 på olika plates i Chile på Richkerskalan. Allra värst var staden Conceptions drabbad  men ovanligt få omkom. 157 är antalet avlidan i skrivandets stund och jag kollar ellerha gjort det under den största delen av min dag idag.

Fick alldeles nyss kontakt via facebook med min kusin i huvudstaden Santiago. Han medelade att alla lever och mår bra. Ljuset har de ftt tillbaka nu men telefon linjer är fortfarande döda.
De enda som jag inget vet om nu är mina halvsystrar Tamara och Vicktoria.

Nu tänkte jag hoppa isänf för jag är mega trött., har varit spänd så himla länge nu så nu kommer tröttheten över mig ... skriver mer omorogn om ullared resan gick och så.
Ha de braTorsdag: Exkursion i Kalmar

Exkursionen

Gick isäng igår natt klockan 1 då jag hade en exkurion att närvara denna dag. Vädret var underbart bra. Ingen blåst där man riskerade att blåsa bort eller några andra indikationer på att det skulle gå dåligt.
Jag hade ingen termobyxa så jag fick lösa det på annat sätt. Fick ta underställ, Jeans och ovanpå detta mina regnoch vindtäta byxor. Detta hjälpte att hålla mig varm under hela dagen och torr då jag i vanlig ordning spillde kaffé ha ha ha =D  Självklart fick jag höra detta av min grupp  komentaren blev " Det förvånar mig inte V"

Vi blev tilldelade var sin väska men hjälpmedel som skulle hjälpa oss samla in olika vinterståndare och koppar och annat vi kunde finna i naturområdet på STENSÖ.
Vi promenerade och pulsade ut i den djupa snön om vartannat coh hade smil banden uppe hela dagen.
Vi kom fram till stenmonumentet som enligt sägnen säger att självaste Gustav Vasa skulle ha landstigit från Danmark för många herrans års sedan. Vi la upp våra fynd från skogen och la ut dem som ett salgs mini museum. Vi högg sedan in i vår lunch. Majoriteten av oss från Viken  hade pastasallad med sig. Vi frös och hadee oss ett tag medan vi presenterade för alla vad vi funnit. Vi hade en lära om vinterns liv som finns och som vi sedan ska kunna lära ut sedan.  ohhh jag som knappt et de vanligaste som vihar i skogen haha jag kör mest med gissningsleken när jag är ute och förlitar mig helt på den vän jag har med mig ut. 
Dagen slutade strxt efter 14 vilken var skönt. Vi var åter hemma i stan vid 16.


Imorgon blir det ytterligen en mega tidig start då jag ska till Ullared med mamma och spendera hennes pengar haha =)
har en föreläsning imorgon men den får jag snällt hoppa över då denna resan är en present från mamma som alla hjärtans present och namsdagspresent.
Bäst att plocka undan lite nu så jag bara har att gå upp och ge Sylwester mat imorgon och sedan bege mig ut till simhallen där bussen startar. Frukost får bli ombord på bussen.
 läggger upp lite bilder från ullared på lördag.
ha det bra ni alla där ute

=)

Tisdag: Ångest över skrivning

Mycket press har kommit nu över att en skrivning inte blev inämnad i tid men den är inne nu och nu kan jag inte göra annat än att trucka på läraren samt scn så jag får utbetalt mycket snart. Kontoret från Bostadsbolaget ringde och frågade om min februarihyra. De hade förståelse för mi situation men ville ha en garanti för att kjag kommer få pengar vilket jag kunde ge dem.  Så fort pengarna kommit in på kontot försvinner 8 lakan direkt för två hyror då vi snart är inne i en ny månad.

min sön är föresten totalt förstård. varför? jag somnar i soffan av utmattning av att läsa och skriva de jag ska skriva och när jag fastnar så fastnar jag totalt i hur jag ska skriva vidare. Vidare somnar jag som sagt i soffan för att vakan upp igen vid 2 snåret och uptäcket att sängen e skönare att sova i.

Nej ni, nu har jag en FET avhandling  på 123 sidor att läsa inför morgondagens grupparbete. Den är inte tung men bara lagom fet så man blir lagom mätt. =)


Fredag: skola, jobb och plugg

Morgonen gick så bra som den kunde gå men på väg till skolan så blev den mindre bra.
Som alltid drar jag min son med pulka till skolan med honom och imorse hade jag packat på han påsarna så jag slapp bära på allt. Normalt skulle han utropa hlet tydligt när det tappas något men imorse fick jag veta att det gäller enbart för hans grejer! haha
så lite sur var jag när jg kom till skolan med honom så skolpersonalen fick fel intryck av mig. sak samma
det var lagom kul igår med när jag ficlk spydiga kommentarer från de så kallade vänner. haha ja ja tragiskt att vissa bara nackar direkt ut käften utan att ens tänka före Om det kan såra.

tillbacks till min morgon nu. sur fick jag återvända den stig jag gått till skolan och fann visserligen alt jag tappat men mintermos låg slängd i en slähög längre in så jag verkligen blev tvungen att kravla mig in snön.
den misstänkte är klart pojkar i området som inget annat för sig förstår för andra.
vissa barn är helt trasihga i tanke på hur trasigt och tragist deras hem är så att begära bra medmänniksor lan man inte förens om kanske de är 20 år eller nåt haha

Hade en föreläsning idag och en  infromation från lärarutbidlngines rektor om att viska göra val innan den 15 mars 2010. och nu letar ajkg lite matrial till kvällens datajobb. Ikväll sent blir det mest bara salpp framför tv om jag inte dyker ner i mitt skrivande. nu börjar all läsning igen från en delkurs av slapphet mer eller mindre.

Ha det bra alla och ha en bra helg

Tisdag:

Åsa och jag gjorde klar våran powerpoint presetnation idag samt den text som tillhör som vi ska prata om imorgon onsdag. Det blir en LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG dag i kalmar imorgon.
Vill bar att dagarna ska gå väldigt fort som man får lite pengar. har så extremt lite kvar nu i fickan att jag inte vet hur långt det räcker när det ägller maten till migoch min son.
Oftas slutar det med att jag ger honom bra mat medan jag svälter och håller min näring till te, kaffe och vad jag kan finna i frysen.

faan nu blev jag lite deppig. fast Erion fick mig på gladare miner =)
han är en pärla han. vet inte när jag får se han meninte detta år iallafall om jag nu inte får en imuls att resa till hans trakter.

nej ni..
idag blir det mer plygg och skrivnng samt en  möte med skolan nu vid fyra.
ska köpa jäst så jag kan baka mitt bröd ikväll. annars jhar jag ju faan inget tills ikväll.
jäst och mjöl går åt som smör i mitt hem.

ha det gott nu
denna nutning längtar jag till så fprt jag får cash på kontot
den som rånar mig får en rejält chock! ha hah a

Söndag: Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag och MIN namsadg !! wohooo =)
haft det bra så jag kaninte klaga precis.
skriver det sista nu på min skrivning nu denna söndag kväll så kag kan stupa i säng i vanlig ordning vid midnatt.

present överaaskning numer ett idag blev ändå det samtal jag fickefter min frukost. BRoman mindes mig =)
förut hade alltid varit hans päson som ringt mig och nu när de är borta så har hantagit över den biten. wow säger jag bara. Han är mer ä n min bästa vän.. utan han vet jag inte var jag skulle varit.  Idag fick jag fööverigt in en poäng på han ha ha äntligen , annars så är det alltid han som plockar den ena poängen efter den andra

Fick min fina present nr två  runt 19 snåret. en fin present iform av att jag fick se en mycket speciell vän i cam som jag inte sett sedan augusti 2009! Helt otrolgit att tiden bara swisha förbi utan att säga till i förväg!!!
 i roligast kommenar tilll något allvarligt. ag är nöjd.  Min dag belv totalt gjord oc hde bara efter frukost. min andra överaskning blev mitt körsbör på toppen. =)

Har under 3 veckors tid nu provat att ta bort mjölken vilet blev en förbättring frö mig. Min mage kändes itne uppsvulen som en ballong och jag mådde inte illa som alltid. JAg har liksom inte funderat längre stund på varör jag alltid får ont i magen och illamående samt att magen svällen som en ballong i känsla varje gångjag dricker  mjölk eller har mjölk i kaffet. Tänkte jag skulle rådfråga sjukvårdsupplysningen. Att fråga skadar inte , eller :S

nehe peole back to work för min del
käns för övrigt helt underbart att inte hänge med i melodifestival snacket.
jag har inget socialt liv förens jag tar examen  för mina studier till fritidspeagog vilket blir 2013.

Lördag: Melodifestival Nej Tack!

Nu är karusellen med melodifestivalen igång igen. jag ser inte p ådet hela eller har planer att följa. Man får ända reda på vem som van med tidningar och snacket som går.
Jag hr annat för mig.
Idag har jag inte gjort mycket mer än att ta bort allt klotter som bara samlat en massa dam och onödigt med damm. Ser bra ut och jag har nu fått ur mig allt ur systeet så nu kan jag änga mig all tid åt min skriving som ska lämnas in på måndag så man får utbetalt.

Igår fredags så komm passet fram från skopje men problem nummer två kvarstår som förväntat. inga medel finns för biljetten så man får stressa på och göra allt man kan med ens arbete så man kan se till att utbetaling sker i nästa vecka  så man kan få biljetten =) sedan blir det livat i holken kan jag lova er  ha ha

Nej, åter dags för skrivingen. Har bar  skrivit en kladd igen som jag nu ska kolla igenom så den kan granskas igenom av mamma. I mi est så åter allt bra men jag ser inte de små felen som man kan åka dit och behöa komplitera för.

Imorgon är det alla hjärtans dag vilket jag inte ska spendera med någon speciell bara för att det är kälekens dag men likväl med suverän musik och kanske en gäng våfflor ha ha =)

Morsning korsning på er alla

FREDAG: igen?!!

Shit vad dagarna går extremt fort nu!!Det var inte länge sedan som det var måndag. Ser att jaginte uppdaterat alls p åbloggen på hela vecka. sorry alllamen jag har haft fullt upp med annat.

igår kväll hade jag mitt data jobb menjag fick ta med min son till jobbet då min barnvakt var sen. Jag han precis in innan arbetet skulle börja. En jädra tur att man inte har sin chef konstant som ser en. JAg gör ända mitt jobb och det bra !
Jobbet blir gjort med det görs på mitt sätt då jag har andra villkor som måste vara med i summering´.

Min kaffemugg med himelkst gott kaffe fick jag sota extremt för. Jag somnade först klockan kvart över 4 på natten!
jag satt uppe och skrev på mitt reflektisonsprotokoll vilkent 'ndå skedde väldigt fort. ja gmärkte inte av att tiden gick fort inatt mennu känner jag av tröttheten!
gårdagens lärdom: JAg tål inte kaffe efter klockan 18! för få får jag betala dyrt av min sömn.

Nu ska jag hem och sova , sedan städa i vanlig ordning för att sedan skriva klart mina observationer som nu är omgjord öfr 4 gågnen i ordningen.

Önsketänkt idag: Att passet anländer med pappren som behövs från Skopje!
DAgens får idag: lugn och roo och stillhet. Vet inte när jag får min son åter då mormor och morfar hämtar honom idag från skolan.

Dagens lärdom nummer två är at  läsa en skolans kvalitetsredovisning fick mig att vilja störtdyka som förälder i min son s skola föräldrastyrlese eller vad det nu heter. =)

ha det gått mna vänner.
ses när jag åter e normal.
Känner att min inre zombie e på väg ut mer o mer nu

Söndag: inget nät

har inget nät så jag hoppas den kommer nu i veckan.
har lagt in en ansökan om säsongsarbete, hoppas på inget så blir man inte besviken.

har försökt att skriva, läsa och verkligen plugga men det har inte alls gått som jag hoppas på när jag haft min son hemma. at ha honom hemma och plugga efektiv är något som verkligen inte går ihop.
hela denna helg har känns meningslöst.. faan fan fan!!
nästa vecka kommer min hjälp.. hoppas enbart på det bästa hi hi

Nu blir det hem att natta grabben samt sätta igång kaffet så man får sin protokoll skriven inför morgondagens grupparbete.

Rolig reklam !!

Klubban som är mina favorit fann jag här ett klipp från russland med  konståkaren jevgeni pluchenko .
Det finns även ett annat klipp med tennisproffset michai även han från ryssland men jag tycker denna e mest fräsig!

enjoy

FREDAG: jag vill va henne!!!Enrique guden i IRLAND
faan vad jag vill var henne idag ochmen guden!! shit vad het han är Iglesias mannen!!

HERO
i can be your hero
Would you dance, if l asked you to dance?

Would you run, and never look back?

Would you cry, if you saw me crying?

And would you save my soul, tonight?

Would you tremble, if I touched your lips?

Would you laugh? Oh please tell me this.

Now would you die, for the one you loved?

Hold me in your arms, tonight.I can be your hero, baby.

I can kiss away the pain.

I will stand by you forever.

You can take my breath away.

Would you swear, that you'll always be mine?

Or would you lie?

would you run and hide?

Am I in too deep? Have I lost my mind?

I don't care...You're here tonight.I can be your hero, baby.

I can kiss away the pain.

I will stand by you forever.

You can take my breath away.Oh, I just want to hold you.

I just want to hold you.

Am I in too deep?

Have I lost my mind?

I don't care...You're here tonight.I can be your hero, baby.

I can kiss away the pain.

I will stand by your forever.

You can take my breath away.I can be your hero.

I can kiss away the pain.

And I will stand by you forever.

You can take my breath away.

You can take my breath away.


I can be your hero.

Torsdag: Lite andra tankar

Min sin har börjar fråga totalt efter att ha en familj vilket är både sorgligt och glatt på samma gång.
han kan inte förstå varför hans pappa inte vill hämta honom från skola eller varför pappa inte vill vra me di bilden. Jag kaninte annat än att berätta att vilka som kan hämta honom. Mitt svar jag kan ge honom är att jag inte vet.
Jag har inte haft en verbal kontakt med Tim på jag vet inte hur länge. MEn under tiden så missar han enhel del underbara saker med min son. Ja nu säger jag verkligen att han är MIn jag ser ingen anstränging från hans sida. Synd. hoppas att någon anna redaer ut han för bryr mig inte om det. Jag har annat för mig så varför ödlsa tid på en sköldpadda ?

En anna sak som jag tycker är bra att det belyss är att skolan reder ut hur det hela står till mellan mig och Tim. hur mycket han är med och inte. Kommenteraren jag fick av skolan är att de ser inte att Tim anstränger sig eller ens vill vara med i bilden så det lämnar allt till mig vilket jag hela tiden vetat om.
När det ringer om pojken är sjuk så är det mig och inte Tim. Sorligt att Tim inte har sina prioriteter utrett men ja jahankanske växer upp ochmognar till om 20 år eller nåt som en bra here sagt mig.

Tack Herr Ågren för orden dina. =)
stöttande att se från en mans sida och hur de funkar och varför de inte fungerar som människor. ha h a


Torsdag: Abf jobb igen

Ikväll blir det jobb på ABF ( arbetarnas bildnings förbund). Fick en deltagarelista på 10 personer som vill lära sig internet. ja jag vet m'nniksor. det finns andra människor som nyligen uttäckt Internet och inte vet hur man använder den och vad man ska ha den till och så vidare. JAg får visserligen lön för mödan meninget kull att behva blörja en timme tidigare än deltagarna. Jag måste inför varje träff se tilla tt samtliga datorer (10st) fungerart som de ska och gör de inte det så blir det en kontakt med chefen för Abf vilket jag gillar eller ja.JAg gillar ha kontakt med henne för hon är så bra. JAg kan bolla ur mig alla möjliga ideer , få ur i aggretioner somjag känner för maskinerna samt vissa andra saker och då bara kommer hon in och tar ett helt annat perspektiv.

ha ha Sällsynt för mig att ha bra chefer. Efter 9 år i äldreomsorgen så vert jag inte vad manska tycka och tänka om folket.

Idag gäller det att skriva en amssa ansökningar till de verse tänkbara sommarjobb.
Tönker iallafall inte jobba i äldreomsorgen där jag vet att jaginte får jobb alls oavsett om jag är med i ´LAS listan eller inte. De tar ändp inte hänsyn till den så helt menigslöst attens söka dit.
Det är bra rörigt där kan jkag säga er. aTt vara denenda vikarein som verkligen vågade säga nåt eller ens götra nåt fisk sitt pris. Synd bara att Masen hacka på fel saker.  Mycket  jag gjorde var fel och när det källde deras egena misstag ja då var det inte minsann inte lika noga.
Jag ångrar ine att jag varit inne io äldreomsorgen fö rjag vet att jag inte kommer jobba i skiten. tyvärr har jobbet mer nackdelar öän fördelar och att konstrant komma till jobbet med ont i magen och utan att ens ha sin lösning verkar inte vara i prioritet.
Jag satsar på annat men de ska jädrar i mig få veta sina tabbar..
fortsättning kommer mina vänner. ha ha
" En vikare berättar att..." ha h aMuaah ha ha

Nu ska jag få till det sista inna jag ska ivög tillCamilla och ronja  för att lämna av en ihopsatt Rushkana.
Både ronja och camilla stannade kvar från 16 tiden till efter 20 vilket var helt underbart att få ut all lycka, sorg och allt vad jag nu hadde.
Tack till min underbara  GRanne.

Du är guld

Tisdag: Nu har det landat!

Beskedet har hunnit landa och igår önskade jag verkligen att jag var en rökare. Hade svårt att bara trolla fram cigaretter så jag lät bli helt.
Tornado känslor kom igår sominte var glada. Mest för att handläggarens sätt men nu blev beskedet det önskade.
jag e lugn och nu kan jag släppa allt press och annat som jag haft runt om kring. jädrar vilken skillnad det är.

=D

Beskedet är inte officiellt ännu då brevet inte landat i min brevlåda.  men jag kan var glad och lugn.
Nu är det en helt annan väntan som jag har framför mig och den är slut om 3 år.

Nu kaffe och chokladboll från cafeterian på Futurum.

SVARET ÄR HÄR!!

SVARET HAR ANKOMMIT PER TELEFON! FAtttar inte att svaret äntligen har kommit!
visserligen över telfon.
Jag är så arg och så ledsen för att ha blvit bemött ..
de har sagt att svaret finns men de inte kunnat säga över telefon och nu helt plötsligt kan de det!! vad faan gör dem!!
jag är för upprörd opch ledsen för hur det hela har blivit genomfört.
jag kaninte vara glad nu. går inte.
;´(
återkommer närjag blivi ten normal tänkande människa igen!jag behöver mängder med kaffe idag ! hur ska jag lyckas läsa det jag behölver idag??
eller ens skriva !!  :(

Måndag: Ny månad... bättre månad kanske!

Min internet sluta de att fungera för mig så jag har varit utan min skype och utam min fb under hela helgen. Det var faktist väldigt skönt att bli av med mitt facebook beroende. ovant vad det med då det alltid var någon inne som man kunde prata av sig med.

Fredagens händelser lugnade ner sig totalt efter 2 muggar kaffe. Gissa om jag var bra irriterad på campusstudenternas beteende men vad ska man förvänta sig av dem? de lkanske helt enkelt ör ovana att låta andra ta plats i tele bildssändning. Mamma kom för att fika så min lson uppmana prompt på att vi minsann bara måste baka en sockerkaka till mormor. Sagt och gjort. medans jag försökte vaka till liv i soffan så började han att ta fram ingredienserna sombehövdes. Min son behövde inte ens läsa på recepptet för att veta vilka ingredienser som skulle fram. Jag var mäkta imponerad av honom. Min duktiga pojke =) .
Efter fikat när väl mormor kom så passade han på att fråga om lov om han vfick sova över hos mormor hela helgen vilket han fick. Jag hade i baktanke att jag skulle gå på  en klassväns födelsedags party men jag uteblev helt då jag satt helt försjkunket i minn städning ochmina studier. eller studeir och studeir. En avnhandling på 250 sidor som jag först igår  fick en läsinstruktion på vilka sidor som bör lösas och vilka som man kan hoppa över.  Från 250 sidor behövde vi bara läsa 148 sidor enlig läraren men se det är inte stop där inte. vi han två till PDF filer att läsa oss igenom inför en föreläsning på onsdag.

Lördagens händelser:  LÄsning av en avhandling .. trist som attan! Vaknade rätt sent så det blev inyte mycket gjort. Jag städa urhela lägneheten föratt få ur alla tankarna jag hade. Mitt i allt så glömde jag totalt bort att äta mat så det blev en rätt sen middag. Har alldi´g ätit mat så sent som igår fast min vecka i lapraka var rätt normal i tanke på att man åt rätt sent men det berodde mest på att temperaturen hgela tiden låg på 25 grader och mer. Min dator börjar agera normalt igen men den behöver rensas mer. vet inte vad jag har i datorn men nåt luriugt har jag. Mitt arbete som hag trodde blev sparat på mitt usb minne var inte alls sparat där utan det sparades på datorn vilket var en stor tabbe så nu har jag försökt reda ut vad jag skrivit där.- Läraren är underättad om mitt problem så det ända tröst jag har är att jag får min nya dator någon gång denna månad. Troligast närmare om 2 veckor om jag får lite studeimedel vill säga föratt ta mig upp till Skövde. Har längtat att komma dit i evergheters evighet . lika länge som jag längtat att åka till Henån där min Ellen och mina guldtjejer bor. Saknar dem alla SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ otroligt mycket.

Söndagens händelser:  Inget märkvädgigt mer än att jag skrev på en ptotokoll ochj läsa på nytt avhandlingen. Ska besvara två frågor om fritidpedagogers uppdrag och till det så ska man ha tre olika littraturer för att svara frågan på ett bra sätt som läraren önskar. Då mitt nät ligger nere helt så har jagheller inte kunnat lägga in mina räkningar vilket känns lagom roligt. Mitt andra nät som skulle ha kommit för 2 veckor sedan har iunte dykt ipp och nu börjar jag bli lagom sur på företag soom inte håller det dem lovar. Varför utlova något när det ändå inte det kommer att infria inom tiden de sagt själva?

Dagens:
Beskedet har ännu inte dykt upp i brev format som utlovades i börtjan av förra veckan. Efter att ha ring handläggaren två gånger i fredags så fick jag ändå inte tag i henne så jag lämnade två telefonsvar så jag hoopas hon nu känner att jag flåser i nacken på henne.  =D he he h e

Har redan gjort det jag ska så  nu är bara nöjet kvar vilket är att lägga in räkningarna via skolans dator.
sedan kan jag gå hem och fortsätta på mitt skrivningar.

ha det gott mina vänner ...