Tandläkare

Glömde skriva att vi varit hos tandhygienisten i Tisdags denna vecka. Ben10 hade redan innan målat upp en bild av att det skulle opereras på honom. Anledningen var att en annan tandgygienist eller tandläkare ( klantig sak som var opedagogiskt i sitt bemötande) hade pratat att det eventuellt kan bli en operation av tänderna beroende på hur det såg ut i övre deen av munnen. Tänderna trängs på överkäken och en del tänder har inte kommit upp ännu.
 
Ben10 hann uppfatta operation och hörde eller tog heller inte in resterande av de tandläkaren sa. 
Det togs en OTG röntgen tror jag det heter senast vi vart på någon tandläkare (Jag la upp ett klipp från Youtube om vad l fick genomgå förra omgången vi var på tandregleringen. )
Ben10 tyckte inte om den gången heller men det gick efter mycket beröm.  Det visade sig att Ben10 ltenabart skulle kolla hur han borstade sina tänder. Ben10 blev lättad. men förvånad över samtdigti att han missat borsta tänderna noga noga. Läxan blev att borsta tänderna mer noga. 
En avslappnad Ben10 kunde lämna tandläkarmottagningen och jag promenderade med han i hand. Till middag i tisdags blev det Pizza. Gisa om det blev uppskattat. Ännu mer uppskattat blev det när Pizzabagaren helt fråga exakt vad han ville ha på sin pizza. så Ben10 rabblade upp alla ingredienser på en pizza. Mormor blev förskräkt av blotta tanken att pojken skulle äta en hel pizza själv.  Hon blev lugn av att jag förklarade att jag skulle frysa in i mindre bitar. :) 
 

Nattningen är kriget!

Och så var en natting till i ända och återigen blev det världskrig. Jag är otroligt trött denna afton. kroppen skriker efter sömn. Varje morgon o kväll är det samma visa när det gäller väckning och komma iväg till skolan och om kvällen vid nattningen. Mina krafter som mamma sinar och Ben10 är otroligt trött han med. Vi behöver båda time out. Det kommer vi ta i mellandagarna och åka till Bästa lekzonen någonsin för både mig och Ben10. Haleluja för Leos Lekland

Ben 10 hade byggt upp en hel värld i hans rum så jag nästan inte kunde komma fram denna afton. Jag lät han hållas då vi båda tar tid för att göra roligt imorgon. Vi tar lokalbussen vilket alltid smäller högt för Ben10 även om priset på en enkel resa är lite jobbigt men väl värt varje krona för att se Ben10 le och på sitt bästa humör.

Mycket tankar går till att värdera om jag ska låta ha kvar medicinen under jullovet eller ta bort det helt. Ett samtal kommer behövas imorgon till sjuksköterksan för att rådfråga. Det är ändå ett test som Ben10 äter Concerta på 36mg. Medicinen har gjort sonen mer arrg och den som får allt är jag och enbart jag. Ibland står jag lite maktlöst och ser på för jag kan inget annat göra än att förklara o ta allt ett steg i taget med han. Senaste han blivit arg på är att han inte har en rymdcentral. En arm walkie talkie som man kan använda för att prata och vara mer eller mindre Buzz Lightyear.
Min gode vän ena barn M visade Ben10 detta och genast skulle de krävas att den. skulle upp på önskelistan till tomten.
Nu fick jag låtsas att jag mejlade iväg hans sista önskan om den leksaken. Jag tror Ben10 ä förberett sig själv på att han inte kan få allt. I samma veva som vi städar inför julen så rensar vi även bort leksaker o annat vi inte använder eller leker med.
Jag lär även Ben10 att det finns barn som inte har det han har och det han har ska han vara tacksam för. Nu frågar han mer när vi ska göra detta varje år. :) Ett litet tips till er som vill lära era barn att vara tacksam för de dem har.
Förut lät det myket ska ha , ska ha, Måste ha när Ben10 ville något som skulle inhandlas. Nu har hanl ändrat sin ton och nu låter det mer " skulle vilja önska mig" eller " kan jag önska mig"

Det tar ett tag innan jag kommit ner i varv men med musik så landar jag fort och jag rensar ut den dåliga energin som krävts av mig.
Imorgon är en ny dag.. men varje dag känns kan jag säga mina läsare. varje dag!

Vi följer slavisk Julkalendern i år och efter varje avsnitt kollar Ben10 i alla garderober om det finns någon skelett som lever eller annat.
Ja han är bra god Ben10, min fine Ben10.

Imorgon är en ny dag.

Lucia

Herr mini ville som vanligt igår inte lägga sig som jag tänkt mig så det blev att mysa med varm choklad och pepparkakor framför Nalle Phus jullov film. Mycket mysigt var det och han somnade in i min famn. Dessvärre kom katterna och ville vara med i myset.
Ben10 tyckte inte det var lika mysigt.

Kobran

Har inte skrivit något på bra länge, jo jag vet. Sista tiden har varit omtumlande med medineringen. Vi har nu dubblat dosen till 38mg av Concertan och hittills är det jag som står bollplank med ALLT som konsekvens för Ben10. Det blev för mycket i morse.

Herr mini självständighet ska själv bestämma när han ska sova vilket jag berättat för honom varför man behöver sömn och vad som händer om man inte får sin sömn. Jag har låtit han uppleve detta på mogonen då han vaknar och säger med lite morgontrött röst och slutna ögon.
- Mamma , jag är supertrött.

Han har fått känna av sista veckan hur det är att om man inte lägger sig skapligt när man ska. Ben10 blev så klart trött och likt varje kväll så säger han att han inte är det minsta trött.
Jag blev en kobra i form av att jag högg till ADHD när Ben10 började skrika på mig att han skulle göra annat och så vidare.. Ja det jag bad han göra skulle han minsann inte göra. Min inre kobra blev ursinnig ooch börja gorma vilket förvånade mig. Jag höll mig så tust sedan medan jag och Ben10 åt vår frukost. Han försökte göra mig glad. Jag försökte i min tur inte ta ut min inre kobra som var redo att hugga mer. Jag blev arg på ADHD inte på Ben10. Faktum att jag har detta som eget ensam ansvar tror jag fick bägaren att rinna över. Till och med när jag är arg så försöker jag mycket hårt att hålla mig lugn för bråk, skrik och panik löser inget men min ånga släpptes ut. Den är redan borta. Jag är redan lugn och hör melodin Blue Christmas om och om igen samt Oh happy day med woppie Goldberg i spetsen som nunna som gör att lugnet är redan länge sedan inne i mig. Jag andas innnnn jag andas uuuuut. Vill gråta men det tänker jag inte göra för jag har annat bättre att göra som gör mig glad.

Ska jag? Får jag gnälla eller klaga?
Nej anser jag! varför kanske ni undrar nu.

Lärdom:
Att klaga och gnälla är som att sitta i en gungstol- du har något att göra för stunden men man kommer ingenstans med det.


Bästa ADHD !
Jag kämpar dagligen med dig och probjlematik som du ger pojkens liv och i mitt liv. Du gör det inte enkelt men jag antar att jag ska skriva en bok om detta eller? Det finns ett syfte varför jag kan toka och uppfatta min son så snabbt men att jag ska behöva bli riktigt arg på dig din jädra ADHD!
Det gör inget, jag blir starkare var gång du visar dig. Du har inte förpestat vårt liv. Vi lever vårt liv till fyllo så gott vi kan.
Jag förlåter dig ADHD varje kväll. Jag är den bästa förälder jag kan vara för Ben10. Tro inget annat! Folk kallar det för problematik men det jag kallar dig är ett annat sätt att se på livet för att förgylla den mer. HAHAHA
Bättre lycka nästa gång ADHD :-P

Oh Happy day, jajamensan.. det blir en bra dag även idag.