Tisdag: En dag att bli lack på

Andra dagen på min VFU har gått lungt men ändå har det varit full rulle. Aktiviteterna har inte varit igång då det varit fridag idag. Det var fritidsveksamhet för de som behövde och vi hade 12 barn under dagen. Jag fick min första rast vid  13:50 och jag njöt av mitt kaffe.
Jag sa tack och hej för mig vid 15 och gick samtidigt med min kolega och till lika kurskamrat i 3½ års tid.
VI hade inte fått någon linch rast på 30 minuter vilket vi bestämde att vi kunde gå hem 30 minuter tidigare.

Nu har man fått hem sitt barn och sjlvklart ska jag få en konfikt för att avsluta min dag.
suck...
behöver ta en cigarett ..Lördag: ingen beställd förkylning!!

Jag hade inte beställt efter ett paket förkylning med lite muskle verk och annan verk som extra bonus. Känner mig lite halv lustg dp ag inte vet om förkylningen ska bryta ut helt i full kraft eller inte.
Jag håller mig hemma denna helg och min ängel är hos mormor och trivs så bra med det.

Det är tims dag idag med min ängel men även han har åkt på en förkylning och känner sig säkerligen som jag. Pratade med min goda granne K som uplyste mig om en sak som jag helt hade förlagt på minnet.
Jag och Tim hade ett avtal angende att han skulle hämta ängeln ( barnet som vi har gemensam ) från förskolan/ skolan  en gång i veckan och detta avtal bröts då han sände ett sms om at säga ifrån sig helt umgänget som är mitt i veckan. Tim har brytit avtalet och för att upprätthålla avtalet får jag ta detta med familjerätten och inte direkt med Tim.  Linus har i och med avtalet rätt att ha samma antal timmar fast å andra sidan kan jag inte heller trivnga tim att träffa barnet men från linus sioda kan jag psha på. Nu gäller det bara att finna en lösning som båda kan leva med.

Jag var hos mamma igår när jag bad henne ringa i mitt ställe till CSN om de hade tagit något beslut eller inte och det hade dem!!! Jag får mitt studeimedel den 29 vilket betyder att jag kommer betala av allt jag har som legat och flåst mig i nacken ett bra tag. Nu fick jag min lön från ABF och de bidrag som jag har rätt till vilket i slutändan blev lite drygt 7 tusen kronor. Srothandla är vad jag ska göra imorgon och idag ska jag fylla på mitt hemmaapotek för allt är i prencip slut. 

Funderar på om jag inte ska ta och ta hem lite taimat som lunch idag då mamma kommer med mat vid 17:30 och jag hinner säkert dö av hunger innan hon anländer. Funderar på om jag ska ta och unna mig att framkallla lite bilder medan jag änd är i staden och härjar.
NU ska jag kolla mejlen innan jag beger mig ut i friska luften och solskenet  för mina ärrenden.

verk men är jädrigt effektiv =)

Sitter på högskolan tillsammans med min studiegrupp och har ett arbete som ska vara inlämnat till fredag. Vi har varit väldigt effektiva med att göra den uppgiften klar och nu renskrivs arbetet. Nu går i raskt över till att fundera ut tre fall somhar med sekretess och ansvar som vi själva ska ha en lösning till och vi ska diskutera fram annan lösning med alla som går i hela första termin.

Jag kommer på mig själv att jag kollar in csn sida om jag fått ett beslut om jag får studemedlet. Jag har koll verkligen på det mesta vilket är helt underbart.

Har verk i magen idag som jag håller på att tänka bort smärtan. det funkar lite ibland mn inte att det ska vara effektiv. Ska ta en tablett istället för att med tankekraft ta bort smärtan.

Måndag:

Idag hade jag en föreläsning om ansvar inom skolverksamhet och vad som gäller och när det gälller och det ena med det andra att man nästintil blev snurrig under föreläsningen. Skulle ha läst 233 sidor men jag gjorde inte det. jag prioriterade en skrivuppgift som skulle vara klar för inlämning kl 12.  jag lade upp min på skolans studieforum en kvart över. ag varinte den sista men  upgiften är iallafall inlämnad och klar vilket var syftet och det mes viktiga för dagen.  Inför helgen har jag att läsa de sidor jag inte läste för att ha mer kött på benen inför den verksamhetsförlagda utbildningen.
Allt änns helt underbart attjag nu har koll på det mesta viket är a och o för mig nu när jag verkligen måste dela min upmärksamhet mellan studierna och min son samt de övriga som inte finns på prioritetslistan men en lista över som ska genomföras.

Imorgon blir det att gå till jobbet på ABF för att hämta ut nycklar och dra kopiro som jag behöver inför torsdagens data cirkel. Måste ha allt klart då jag kommer vara i orskarshamn hela dagen och inte vet när jag kommer hem så det är bra att jag har allt förberett. Vet inte om jag kommer att hinna äta mat innan jag ska börja datacirkeln.

Nu ska jag kolla vidare på NAVY CSI

Grattis till **** och ett skratt som får er att le mot måndag

Idag den 21 september fyller mamma år och min syster 25 år
Shum urimë  =)

någon som röstade föresten på kyrkvalet igår?
röstade jag? hmm ja menjag hade inte röstning på min prioritetslista. men röstade gjorde jag även om det blev lite tvingat av en ateist vilket jag finner underligt roligt. Denna ateist har inga synpynkter på den kristan tron eller anna för den delen som har med religion att göra men likt förbaskat ska denna ateist komma med synpunkter om att jag SKA rösta i kyrkvalet!!  HAHAH Se ni irion gott folk! hahaha
oj oj oj dagens rolighet
om nu nu inte vilker er dubbel nuska jag buda er på lite mer skrattande övningar

VAD HAR MÄN OCH MOLN GEMENSAMT? 
----> När de dunstar blir det en bra dag!  ( LOL)

VAD ÄR EN MAN I SALTSYRA?
 --->  Ett löst problem ( hahaha)

VAD SÄGER EN MAN SOM SITTER I VATTNET TILL MIDJAN?
 ----> Det här går över mitt förstånd ( XD )

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN EN MAN OCH YOUGURT?
 ---> I  yougurt finns det kultur ( hahah)

VAD KALLAR MAN MÄN SOM MIST 90 % AV SIN INTELLIGENS?
----> Änkemän   ( shit jag döööööööör av skratt här hahah)

VARFÖR FINNS MÄN ÖVERHUVUDTAGET?
----> För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan 

Hopas att dina magmuskler nu fått arbetat intensivt
Håll till godo och ha en skön måndag

/ Smile once every day


Gutt att veta hehe =)

Underbart att veta att man börjar sin agumenterande anförande kl 10:40 och inte direkt på morgonen kl 8:30!
Det betyder för mig att jag har nyss vunnit mig själv 2 timmars studeitid direkt på morgonen.
jag behver stanna upe dock till et som vanligt för att läsa klart tre kapitel så man kan skriva in eländet på datorn imorgon för att sedan ta del utav innehållet till min förelsning på eftermiddagen. slutar tidigt vilket ger mig en Chans att börja läsa inför tisdagens seminarium om  sekretess och ansvar del 2 . ironisk kallas det !
Denna bild är en ironi av vad jag inte känner nu =)
( seriöst jag är helt lugn !)

Ska läsa 233 sidor till tisdagen samt skriva klart mitt utdrag med min frågeställning vilket i prencip är klart men jag ska bara komplitera mina uppgifter  genom att referera innehållet till rätt littratur som jag använt. Just nu bara kör jag en linje där jag har gissar hej vilt bland 3 littraturer vi använt.
Mitt anförande imorgon blir om man ska eller inte ska vacineras för svininfluensan.
Hinner öva mig på min hastighet så jag kan fåett bättre presentation än första jag hade om modersmål.
Nu ska jag gräva mig i min littratur och skriva klart mina citat.
Ses och härs imorgon mitt folk.

/ Studerande  Tina/Valentina

Bröllops dansen =)

Detta är vad jag kallar för en underbar dans som man kan byta ut den tråkiga valsen med på ens dag när den dag nu kommer =)
Denna par blev inspererad fårn Filmen , just det ja " DIRTY DANVING" med den ny avlidne Patrick Sweyzy
Jag kommer  defenitivt att få min att snällt gå med på denna dans i framtiden =)

Älksar att se både orginalet med Jennifer grey och denna hemvideo som blev succe efte ett inlsag hos pratsho drottningen Oprah Winfrey.

Börja om från början !!HElt irriterande att ha denna melodi spelandes i huvet när man skriver sin frågeställning rent på datorn! ( suck)

Vilka melodier har ni spelandes i huvet ibland?

 

Studier och balansen mellan allt

Folekt hemma ( mot och bror) blerv helt sentimentala med känslor frpn det forna hemlandet chile. JAg å andra sidan satt med dem utan att  ha de i åtanke. JAg ade mer andra saker på huvudet sås om min frågeställning om jag hade en kladd och hur mucket jag hade kladdat.
Mamma spelade för fulla muggar  den trationella chilesna folkmusiken vilket ekade i huset. Jag sov och givetvis vakande jag av eländet. Underbert att dem lyssnar på den Chilenska musiken men måste de verklingennästing intill tvinga mig att lyssa med dem?  I många herras år så har jag alltid gjort som jag blivit tillsagd av mamma och för mig har det givit mig en personlighetsklyvning i var jag ska tillhöra, hur jag kan göra alla glada och så vidare . En dilema när jag har två personligheter .
Den ena är valentina som är ansvarig för mycket  och som inte ger semester utan måste alltid arbeta  nonstop och ges därmed inga spelrum för spontanitet. Tina däremor är en gladlynt tjej med ett humör som alltid är lättsam, får sina vänner att le fler gånger på en dag än normalt, Tina vet hur man ka roa sig och ha trevligt och  unna sig studer som är själv. Den mer avslappnade delen av mig.  Tina har varit bakom lås och boom i 1 år och i torsdag kom hon ut igen under lunchdaten med Anna. HOn definerade vmem jag är  och reslutatet är att jag måste ha en balans med att vara den asvarsfulla som är chef för världen och den mer bekväma tina som vet att slappna av och roa sig mellan vaven under allt press.
Valentina har haft mycket på hennes axlar och tine påminde henne om att återfå balansen .

Sutdierna går bra tack vara att valentina har varit framme mycket sista tiden men tinea måste med vara ute . Det gäller att finna en blalans.
Tina är kvar i tånåren och trivs bra med det och kan skratta åt allt och inget eller en mening so mär helt meningslös för andra. Denna tina måste kompenseras in i valentinas agenda över arbeta och studier.

Allt visar sina tydliga tecken på att jag kommer lyckas med studierna då jag schemmalägge mina studer med det mja gmåste göra hemma på fritid och så vidare.
Mitt barn kväöver min fulla uppmärksamhet liksom studierna gör.
att finna balansen däremellan är vad tina kan göra med valentina.

Idag måse jag föressten planera data arbetet som börjar på torsdag inästa vecka. Har fårr en cirle som jag ska ha i tio gånger. Hinner inte förbereda i näösta veckan nrä jag har studerdna sp om jag redan har en plkan utformad så kan jag bara förlja den och jag kan lägga fokus där det behövs. behöver jag nu ändra på min kursplan för datacirklen så har jag ju tid med det om helgerna när jag nu itne har littratur at läsa in eller uppgifter att lösa.

Nu ska är det bäst att jag skriver in min frågeställngi på datorn då mitt block är ett kladd.
underbart att ha den klar nu så nu kanjag bara ägna mig åt att läsa "Från tanke till text" som jag dessutom ska göra en läslogg till.

Jag avsluta städaninge nav slottet imorse och klockan passerade fort förbi så jag tog mig en mellanmål och packade ner det i väskan  så jag tog min lunch på högslolecentrum ( Futurum)
Min lunch blev således 4 morötter, vindruvor , äpple samt chokokafe från kaffeautomaten för 6 kr


Ha en fortsatt revlig lördag på er.

/ 8)

städning av slottet... ack ett evigt slit

Klockan är 23:12  och här städas det för fullt up i slottet och kollar mellan varven på filmen "Dirty Dancing" Med den ny avlidne Patrick sweyzy. han är helt gudomling snygg i all sin glans. =D
Har städat hallen och toan och håller på med min barns rum och nu finner jag den ensa saken efter den andra som varit borta under senaste veckan.  Jag försöker ge honom  upmaningar om att det är viktigt att han själv ska hålla koll på sina saker i sitt rum och attjag bara finns som stöd men det är lättare sagt än gjort när älsklingen tittar på en med ledsna ögon och en blick som bedgar till en och munnen bildar ord som utformar orden. "älskar dig mamma " , "Du kan , inte jag", "Tillsammans mamma!"  

Bäst att fortsätta med städningen av slottet. har stora rummet kvar samt stora köket kvar samt svabbning av min barn rum. Det som tar tid är allt undaplock av leksaker. Vissa har inte blivi tlekt på bra länge och andra är slitna eller bara tas fram för syns skull.

Idag ringde min mor åt mig till CSN för studestödet  då jag hade fullt upp med vara social med mitt barn.
I telefon medelades att jag behövde komplitera mitt brev jag skrivit med mer detaljer vilket nu kunde tas i telefon. Nu ligger min handling på hanläggarens bord så det kommer att ta del av hanglingen på måndag morgon när de kommer till dennes skrivbord och förhoppningsvis hr jag lite pengar till
"No one puts baby in the corner" ( nu kom den välkända repliken!!!)
ursäkta att jag tappade tråden här men oj oj vad snyggt de dansar. Ahhh våre helt underbart att dansa Dansen de dansar i slutet av filmen som en slags bröllopsdans flr vals tänker jag minsann itne ta en sväng om med.

Var var jag nu då med min inlägg, hmm just det ja, mamma gav min story tilll handlegaren i telefon och på måndag eller i nsta veckan kommer beslutet om studemedlet och jag kan betala mina räkningar för nu har jag bara til hyran varje månad samt till amorteringen av lånet som jag ska dras med i 12 år.

Back till städningen nu , imrogon är det en sprngrunda sedan frukost sedan till högskolan för att skriva klart urdraget av frågeställningen samt läsa ut boken "Från tanke till text"  smat göra en läslogg  på den.
Natt på er nu för nu är min klocka 23:35
/

Veckan gjord... Hemläxa, mindre kul

VEckan är gjord pch dagran bara åaserar allt fortare och fortare. Sitter kvar på högskolan och ska straxt öppna boken till tanke till text eller frågesträllningen som ska vara klar som utkast på tisdag. Allt går bra men jag får tydligen vänta lite på mina CSN pengar. Blir så frutrerad på mig själv för att jag inte lämnade in en asökan om studjemedlet mycket tidigare och nu riskerar jag få pengarana efter september månad s slut och i värsta fall inte alls. USH Detta strul med den ekonomiska biten, det tar på en och nu bara känner jag att jag behöver kaffe för att ens börja --
Ush Nä , jag är inte deppig , kanske lite på dåligt humäör då , men bara lite.!!!! Inget anmärkningsbart vill jag garantera er.

Idag är det Chiles nationaldag och det ska firas med pompa och ståt om man nu fortfarande befann sig i det forna hemlandet Chile. MEn eftersom jag nu inte bore där så firas det på enklast m.jligast vis. Pirog eller en hotdog
Chilens hotdog ( completo)
Detta hotdog bestor inte av ketchup och senap utan är en lyxigare variant av korv med bröd.
Tänk er tacos fast med korv och bröd.
Man har i detta stora korvbröd: vitkålsallad, tomater, advokado, majonäs  samt en kokt korv kan serveras som på bilden , med kaffe men goas är det med Fanta=) AHHhhhhhhhhhhh

Vidare till national köläderna och dansen :
dansen heter la cueca och kläderna ser ut som på bilden.
Folkkkläderna och el huaso

ÖVerallt i chile så är det pompa och ståt och man förbereder som vi svenska förbereder oss inför julen om adventsöndagrna .
FLickkläningarna finns överallt och mest på marknadrna att inhandlas och man kan se och upplea mycket av Chiles faderlans dag.
Denna dagär för många chilenare en sentimental dag då den smäller högre än julafton
Inget slår denna NAtionaldag, kanske norge har sin dag som kan rättfärdigas med oss Chilenare.

Trevlig Nationaldag på er ellr som det heter  Fiestas patrias ( Patroarkernas fest/fäderlandets fest)

/

Tisdag: Exkursionen

 Idag har jag varit på stensjöby en liten mysig kulturställe innan ma n kommer till oskarshamn. Hela min klass och vår 30 grupp som innefattar  samtliga distans orterna hade en exkursion för att veta om jordens början och livet genom luft, vind , vatten och eld.
JAg fick med mig mycket mer kunska än när ifjol då jag var i stensjäby med den andra klassen.
Nu funkar allt. inte aning om vrför allt gå bra för mig. Det somjag hoppas ska komma med en bra läsning är problemet med att jag itne har fått pengar från csn änu eller jag  kanske ska säga att jag ine vet om jag är berättigad till studiemedel , jag har sänt i vg mitt starka argument brev fär mina orsaker till min alåga poäng och studiereslutat i fjol samt min aförutsättningar som jag har ändrat på samt vlka åtgärder jag gjort för at få en normal rutin pch ha ett någolunda bra fungerande vardag.
Jag tror jag kommer att få berättigad till studiemedel men om jag inte får det ås kommer jag bara bli fruktansvärd ledsen. Visst finns det psykosocala orsaker till varför man gjör mindra bra ifrån sig och hur ma har gjort för att färndra situatione för att kunna lyckas. Alla ar isn akriser i livet menar jag och erfarenhetern as om igger där i är att lära sig resa sig ur askan och bröja om på nytt.
Nu inväntr jag bara  julledigheten då vi studentet inom hägskolaninte har några lov.men längre studetid har vi som vi studenter kallar det att ha ledigt från föreslsingar och annat under julen så vi inte står där när tomten kommer och vi måste medela att vi inte kan träffa han för vi har studier att göra.  haha =D

Nänu ska jag logga in mig på csn och lämna studeförsökra för min kod kom med posten idag och sedan fprtästta läsa på doktorsavhandlingen.
har redanläst halva under bilfärden till och frpn stensjöby.
Allt har flytit på bra vilket är en llättnad.
mitt  argumenterande anfärande är klar och jag har intevjuat en ldre männiksa inför grupparbetet denna vecka .
Vi skulle sammanfatta frelläsningern frn lena och hennes " skolans historiska framväxt"
Låter kul eller ...?? (not) men ja det är intressant.
Länner mig helt mör i bena och ät trött menjag ger mig tusan på att jag ska minsann läsa klart doktorsavhandligne innan jag träffar john blunf inatt

Ha det gott
Hörs imorgon

inför imorgon Tidag

Laddar inför tisdagen vilket innebär en trevlig utflyktsmål med klassen i oskarshamn för dagen.
in ängle blir hämtad av morfar vilket känns helt underbart att  min älskling inte behöver spendera hela sin dag på fritids. Har en doktorshavhandlign att läsa och göra rgumenten klart vilket jag itne huinnit göra. Jag hinner göra det ändå då ycket ska vara klart till nästa vecka och jag har god framförhållnng på allt.
Det som känns lite jobbigt bara är den tid som jag måst elägga ner på att skriva en sammanfattning för mig sjäv över den littratur jag nyss läst. gör jag inte så så vet jag inte vad jag läst.
Bra i längdet att ara noga menjag vet hur jag funkar i studiesituationer och oftast börj tillägga så har jag inte funkat alls. Nu funkar jag så bra och jag är bra stolt lver det jag åstakommit.
imorgon blir det en packning med kaffe eller thé med fruktmix med keso och fil till lunch samt mackor.
Jag läser klart det jag hinner på en halv timme då jag vet att min älskling komer att vakna när som.
 har totalt glömt bort att analysera mitt arbete som jag fick under dagen.. ja ja det få rjag göra när jag kommer hem . men så som sagt , n har jag bra framförhållning på allt så jag tar allt i tur och ordnng utan panik eller stress.

MÅNDAG: Weee mer än förbered

Inför dagen har jag läst mer än vad det är tänkt vilket för min del är bara fördelar.
Plus i kanten för mig för att jag verkligenb stoppar hela minsjäl i denna utbildnig. Allt är under kontroll och jag älskar livet som student!
Weeeeeeeeeeeeeeeeee
MEn helt lätt är det inte.
Inflr onsadgen ska jag ha läst ca 4 littraturer tror jag och minte mer och sedan utöver dtta ska man ha löst uppfgifter , argumenten har jag klvar att göra nu närjagv et vad jag ska argumenbtera på i mitt tal. sedan mpåste jag skriva min frågeställning som ska vara klart ochinlämnat på tisdag nästa vecka och jhärgäller dedt att ta tag i alla uppfgifter så snart som mjlit för snartt har man inte koll på när vad man ska göra och tillnär framför alltl

Be  back senare denna afton.
Ses

Söndag: Laddar inför imorgon

Har kännt mig duktig idag. Har läst ut 3 av 4 littraturböcker som ksa vara lästa inför imorgon, sedan har jag kommit på mitt argumenterande tal som sksa vara klart  till nästa vecka tror jag men det är skönt att inte behäva tänka på det mer. !
hoppas jag inte får en  ångestattack igen bara.. får öva och öva med en provpublik så jag hinner vänja mig.
att jag sedan står som lärare och lär ut data på ABF kan jag inte förstå för då insann är jag så  lugn om en filbunke Undrar vad orsaken är och skillnaden? hmm kanske att jag känner mig trygg i ledar rolen i data för jag är insatt i änet datorer men inte att hålla tal ?
hmm kan vara fallet men det är likaläskigt att göra redovsiningar !

Har spenderat lite tid hos två förre deltagare som jag haft i data och det var gott att få komma ut och inte tänk apå studierna för en kort stund.
Nu har jag bara e boken kvar att läsa som handlar om att " På fridishemet täker maninte på att man lär sig"

Kram och ha det  gott

Lördag

Hann inte med allt jag skulle ha gjort men halva listan gjorde jag klar. jag han inte mer då larmet skulle sättas igång. Jag sitter på bygget igen och har hela futurum ensamt. Har en kaffemaskin till förfågande samt en cafe som jag kan köpa lite gott.
Idag kanjag inte sitta lika länge som igår men  jag hinner göra min läösning samt sammanfattning iallafall innan 18 när larmet sätts igång igen.

Ha en Skön lördag

om panikångest jag hade i måndagsEn liten mer tit på hur jag kanske såg ut unde mitt tal.  mitt tal i måndag skändes som en evighet
Sist jag hade en riktit enorm som var allvarlig var  för ett år sedan och hela jag darade ochskakade ochjag hade hjärtklappning och svårt att andas att det tog mig 30 minuter att klara mig igenom den plågsamma attacken. JAg minss så väl att jag var i telefon med amma så jag lade på i luren  och efter attacken så låg jag pall för kvvällen.
En fruktansvärd minne jag inte vill återuppleva men i måndags var första på ett år som jag kände obehaget.

födelsedagsmusik från NKOTB

EN helt underbar låt att  lyssna på när maninte får någon annan aatt sjunga födelsedagssången till en

i måndags när jag framförde mitt anförande tal på 2 minuter började jag kalsvettas och jag började datrra.. Kändes som jag höll på att dö eller något men det var en situation som jag nästintil kan beskivas som panikladdat. Det var inte stresen som utläste et men det var obehaget att stå där.  helt ur det blå kom ångesten. Detta är något jag akitvt får kämpa med då jag som lärare ska stå där framme i centrum och inte göra annat  och då kanjag ju ite ha några ångesfyllda situationer som utlöser panikångest.
En liten video som jag har här beskriver hur det är

LIFE

En njutbar musik sä här på fredagen
enjoy

Studerar så flitigt på en FREDAG !!!!

JAg sitter i ett eget isolerat rum på högskolecentrum och känner hur skönt allt är nu. Många pusselbitar börjar mer och mer komma på plats och jag mår så jädra underbart innombords till skillnad för ett år sedan. Oj redan ett år sedan kaoset bröt ut helt. Jag är så lugn idag att jag tar mig an utmaningarna får hägskolan med leenden och bara gör mitt bästa.
Àllt annat känns inte lika svårt eller jobbigt när jag har en nu inställning till allt. 
erfarenheten består  och det är bra det för hur skulle vi annars lära oss utav livet om inte livet gav oss utmaningar? 

Har tagit en 40 minuters lunch och tänker skriva klart det jag har planerat för dagen så jag inte behöver stanna så länge eller vara här på högskolan imorgon till larmets sätts igång.

Att göra före hemgång denna fredag

1) Skriva om en text till vetenskaplig
2) göra och förbereda ett agumenterande anförande på 2 minuter
3) Börja med min examinationsuppgift som ska vara på 750 ord , spåna och komma igång med texten
4) lägga tre bilder från jpg till word dokument för att skriva ut
5) Fylla i ett frågeformulär hos en myndighet
6) sända iväg papper ihop med bilagor som ska in till samma myndighet

Jag kommer ha fullt upp med skrivandet. och då har jag en hel del att läsa inför nästa vecka .Tänkte jag kunde börja ikväll med de lättare samt skriva sammanfattning på de jag läst om för att underlätta en eximinerande skrivning som avslutar delkurs 1 om läraruppdraget.

HAr allt jag behöver nu så jag hoppas jag hinner före 18 för jag vill hinna springa en runda innan jag sätter mig framför tv och ser mitt enda prgoram jag följer. NAVY CSI Någon mer än jag som gillar serien?

/ TREVLIG FREDAG PÅ ER

kvälls plugg

Sitter fortfarande på högskolan för att skriva en artikel som ska bli helt vetenskaplig. Idag har jag fat drama med nya klassen och vi har på denna dag lärt känna vrnadra lite bättre på ett roligt sätt. Mycket  som vi gjort idag är att vi ska ta med oss de ut är vi har vår praktik eller  verksamhetsföaagda utbildning som det så fint heter (VFU) .
Känner av att det varit en lång dag och jag vill bara hem för at öta nu. Har fastat halv idag vilket känns nu kan jag säga er.

Har hunnit med en hel del och det har blivit både bra och dåliga nyheter att tampas med idag.  det roliga är att jag får fylla i lite papper och att en människa som ajg försökt jaga i oc h med formuläret äntligen ringde upp mig . har jagad männiksan i tre dagar. det är otroligt frustrande när man bara kommer til talsvar eller till växel.
Det mindre bra somhänt idag är att jag måste komponera ett brev till scn och berätta varför jag studerar på annan irniktigt nu och varför jag avbröt mina studier tidigtare i våras.  Skiver jag inte ett brev till scn så är det risk att jag inte får något studiemedel. kanske inte i tid inför denna månad och då sitter jag lite i klistret men jag tar tag i allt ändå.
Allt kommer lösa sig som timbuktu sjunger om i en av sina underbara låtar.

Nu är det en djävla annama i mig kan jag lova er och den syns igenom i det jag gör nu. JAg har inte loggat in på msn poå hela dagen och loggar bara in vid 22. nu så lägger jag mycket fokus på  studierna för att jag verkligen har amistionen att klra av allt. Tänker inte ge upp denna gång och nu har jag andra förutsttningar som är bättre och godare.

Imorgon blir det att ta en joggningtur medans min son är i skolan innan jag själv sättermig på högskolan för att skriva klart min frågestälningsuppgift smat förebereder ett argumenterande tal och andra saaker som ska förberedas inför nästa vecka.
Nu får ni  har det bra.

Måndag: irriterad på .....

.......Telia och min mobiltelefon! Anledningen är att ingen har kunnat sända mig sms eller ringa till mig under de tre senaste dagarna tror jag. Varför vet jag inte. Det tog enbart 3 samtal idag till Telia för att höra vad problemet var.  allt läste sig dock genom att jag laddade min mobil för 100kr i refill samt att rignga tillbacka till Telia för at e kunde se och hjälpa mig att få igång min mobil igen.
Min mobil får leva vidare .....=)

Kom i säng kl 2 igår natt och min föhoppning är jag kommer tidigare än så isäng.
har ett läslogg att skriva samt läsa och skriva en läslogg ur en annan bok vid namn "Från tanke till text"
enbart 60 sidor men den ser itne alls t att vara lättläst.

Idag blev det mycket att ta in. Inför onsdagen ska jag för övrigt inte bara ha två läsloggar på två böcker utan jag ska ha ett muntligt anförande redo. Ska hålla tal i 2 minuter  som hare med vår ramtida yrke att göra.  vet inte vad jag ska ha som anförande men det ska vara lite like med de arguments anfärande vi ska göra till slutet av denna vecka.  Känner att jag knappt har tid att göra annat än enbart studierna och tahand om in ängel på 6 år.

Goda nyheter idag annars är att jag kommer få torsdagskvällar på ABF och leda virklar i data för nybörjare. Lite extra cash har jag itne fdött av än och det välkomnas alltid att ha lite extra jobb vis sidan av studierna. Tur är attt arbetetbara är en gång i veckan i en månad om ej gånger. Oavsett vilket så får jag in några tusen till i den skrala kassan som tryter och somropar att bli fylld.

Att göra innan jag ka dejta kudden är at skriva läslogg på en bok samt skriva  enkladd på mitt anförande.
undrar just vad jag ska ha ... funderar på om jag ska prata om fasta i skolan vilket jag vet mycket om för jag ska stå och argumentera för saken på fredag.

/ Hej svejs på er

MIN FÖDELSEDAG!!! =D

IDAG ÄR DET MIN FÖDELSEDAG WEEEEEEEEEEE
underbart att denna dag är här. inte för att jag längtar precis men den är bra underbar då ens vänner gratulerar en i allafall dem mer trogna iallafall.
Jag förväntar mig inte att alla ska minnas mig denna dag utan bara den kära=D .

Har hunnit prata med Chile, albanien  och alla ställen i detta avlånga dag hihi
Jag läst eller ja åtminstånde försötk och nu sitter jag efter att slapa idag med grabben.
Har fortfarande boken "RETORIK FÖR LÄRARE" kvar att läsa samt skriva sammanfattning på.
Nästa helg kanjag glädjas åt att jag har från fredag helt för mig själv för att ägna mig åt studierna chjag kommer nu sitta på högskolan.

Min mobil är fortfarande avstäng på grund av strul med nätet eller om det nu inte är telefonen i sig som säger tack och goodbye
Humöret mitt är stårlande upåt och jag mpr prima.
AM THE QUEEN OF THE WORLD TODAY

//

Deciplin, That ´s me !

Dagen har passerat rätt fort. Hade första seminariumet och till idag skulle det läsas två böcek samt ett häfte. Är rätt stolt över att jag kom förbered och min grupp som inte han med att cfå sin litratur ändå gjorde sin del med de dem hade läst på. Arbetet gick smärtfritt men attskriva in i datorn innan vi skulle redovisa gick inte lika smärtfritt. Precis vid tolv var vi i sändning igen med läraren från kalmar. Så får kladd förblev ett kladd och nu har jag renskrivit kladdet och sänt till läraren samt dem i min grupp så de får ett exemplar.

Nu ska jag hem för att ta enspringtur  och sedan äta mat.
Ska städa hemma innan jag läser vidare  i de böcker som ska vara lästa till måndag samt till resten av nästa vecka.

På söndag fyller jag år så jag vet inte vad jag ska tycka med det äriallafall roligt när man får ett rattis på dagen. Ja göfrväntar  mig att fåett grattsi av mina 3 bästa polare. Mén resten förväntar jag mig inte att det blir något .  Inget kul när ens vänner  man tror är bra vän med glömmer en på ens födelsedag. 
Att någon inte säger grattis kan sabba en och få en på mindre rolig humör.

dagens underhållning är en vido fullproppade mer hysteriskt roliga tabbar från bröllop.
trevlig fredag på er

plugg och strul

Har nästan gjort klart dagen nu.
Har hunnit göra enhel del.
Mina nycklar är det fortfarande inte blivit upphittade. 
Har träffat min studiegrupp coh gått igenom kontraktet. Mycket som jag ser att vi ska göra känns igen vilket är bra för nu är jag mer medveten av vad somska hända och vad jag kommer att göra och hur det ska göras på.
Nu kommer det gå bättre och jag längtar till år 3 när jag står i slutet av utbildningen
Nu ska jag hämta min lille ängel och det regnar.Usrk
ja ja  Få se vad jag ska hitta på för mat idag. Kanske pannkakor ?Kram på er

KORVSTOPPNING

Gårdagen spenderades i kalmar för enmassa information om lärarputbildningen som jag går termin ett på nu. Mycket att ta in att jag inte insåg vad klockan var under dagens. Först vid lunchtid blev jag medveten om klockslaget.
Kursintrudtiotion om allt och jag fick en ryggsöäck och annat matrial från lärarnas riksförbund.
Det mindre roliga äratt jag tappade mina nycklar i högskolan i kalmar. HAr redan skrivit ett inlägg till forumet så jag hoppas att någon finner dem.
Typiskt att tappa något på ens första skolgång. Är det inte huvudet så är det anat . I mitt fall blev det nycklarna jag tappade.

RAMADAN
Gårdagens fastade jag inte hela dagen utan det blev att jag åt mitt på dagen för att vara skärpt under gårdagens korvstoppning av all information som skulle in. Men från klockan 13 till att jag komm hem vid 21 så åt jag ingeting  men det blev automatiskt utan att jag tänkte medvetet om det.

HAde ett mindre solig samtal med mamma om min ekonomi och hur jag är. ja ja jag vet att jag inte är bra på mycket...
Har en hel del att åtgärda men nu känner jag att jag är fit for fight för allt somkomma skall.
JAg är inte lam som jag var i ifjol då rätt mycket hände mig.
Nu ska jag minsann se till att inte halka efter.

Nu ska jag iväg att hämta min lille ängel som inväntar mig på fritids.
Ikväll kommer mia med böckerna som jag behöver för kursen och det är skönt att redan ha alla bövckerna för hela hösten.