TV- CHILE =D

Tv-Chile från det forna hemlandet rockar otroligt mycket nu.. en hljdpunkt att längta till nu om helgerna när man ska til mammsen. Nu kan jag ha en kontinueitet i min spanska och de uttryck och hur språket används för man öigger i skarpt lä när man enbart reser dit var 5 år. Nu har jag inte varit i Chile på bra många r men det finns inget utrymme för någon Chileresa alls nu . Först som examinerad lärare kan jag resa dit. Enbart flygbiljetten går på 10 000 kr. sedan kan det skilja 10 - 15% på biljetten beroende på när man reser på året och med vilket flygbolag man reser med. När jag väl är där så får man mer än vad man gapat efter i allt så det blir oehört tröttsamt men det roliga är att jag hinner glömma hur allt är. Först när jag är på plats i Chile som jag drar mig til minnes varför jag inte åker oftare.

Nu tillbacks till pluggandet.
Ha inhandlat det jag behövde och  passade på att köpa svart nagellack och ett svart läppstift såå jag kan bli halloween snygger.  haha

frågor & svar

Svarar på frågor jag fått av er.

Elin:

        " Är du den bästa i kommunen att lära ut? "

- I kommunen vet jag inte men jag sytar till att  jag är bland de bättre  att lära ut i min organisation som jag arbetar för. Jag ansökte inte jobbet utan de handlplockade mig.
Man får arbete för att man är bra på det man gör. och jag är bra på att lära ut datakunnskaper.


Anonym:

"Har du huvudverk ofta ? verkar som du har det jänt."

Svar: Ja , jag har ofta huvudverk efter en händelse  i skolan. En lärare slog igen dörren framför mig och jag fick smällen.
Lördag: Shtunë

För er som inte förstår vad ordet betyder efter lördag so är det samma ord fast på albanska ! =)

Fredagens bowling med min lille ängel blev även det en fullträff av lycka. Han blev lika glad åt att få ner en kägla till at få ner alla. Tog lite bilder och filmade hans gester under hans spel och det var en lycka att bara se honom le och verkligenha otroligt roligt. Det är vad som glöder en mamma.
För mig och min vän mia , tja vi spelade inte så allvarligt utan mer att det var roligt, Mia van hel aomgången men jag var för en gångs skull tätt efter henne poängmässigt.
Vi bad om en utskrift för att min grabb kunde visa mormor och morfar om bedrifterna.
Höslovet har varit allt annat än tråkigt för min Grabb.  Tisdag blev det bio, Torsdag blev det Simhallen och  fredan en tur till bowlinghallen. Det blev en tur till julmässan på gränsöslott på fredags kvällen.
ohh vad vi njöt at bara gå omring i justämning. =)

Hade mega skum dröm om att min morfar inte var sig själv och det stämmde in några dagar senare när min mamma berättade att han förändrats i sättet. Han glömmer saker och blir arg för ingeting och för allting.
En form av demmens är vad som kom i tanke då jag arbetat med dessa argsinta människor. Skrämmande folkslag då de kan slå bakt för allt och ingeting. Man måste även kunna hantera dem och inte ta åt sig vilket kan vara oehört svårt. Hoppas bara på att allt går fort och att det inte ska löpa i all evighet ör det är bra kämigt att vara på andra sidan nu när man varit den som varit mitt i att arbeta och stöttat andra.

Ingen svar en om beskedet som jag inväntar. SUCK
Får ringa på mångag om var ärrendet ligger. för det är bra joggit att inte veta.

I november är det 20 år sedan berlinmurens fall. npgon som tänkt på det? =) ha h aTroligtvis inte

Att göra idag  är:
# se och skriva anteckningar till  DEL2 föreläsning om Hållbar utvekling samt skriva quizfrågor om föreläsningen

# Läsa inför måndagens föreläsnngar som innefattar 2 olika böcker som ska läsas 5 kapitel i snitt av varje bok.

# Söka information   som ska vara vetenskapliga till debatten som jag ska ha den 10 november om kärnkraft.  En miljödebatt.  samt finna motstndarens starka argument så vi i mitt lag kan argumentera tilbaka. Dena debatt är så klart obligatorisk

# inhandla det jag behöver i matväg.

Bäst att börja för ag har varit otrolgt lat idag.  Tar nog läsningen en bok idag  att läsa in och tar den andra imorgon för att inte bli allt förvirrad i fakta.

Torsdag: Jobb

Cirkelledar jobbet ger verkligen mig hjärn gymnasitk och utmanar mig till fullo. Jag får tänka om och sedan när jag tror att nu har jag nog tänkt klart med arbetet får jag tänka om ytterligen en gång till för att tänka om flertal gånger till innan jag hamnar på en slutgiltigt matrial som passar deltagarnas förutsättningar.
Kan inte låta bli att känna mig stolt över mina bedrifter i mitt kunnande att finna allt åt alla !
Wow jag är så imponerad av mig själv att jag tror till ock med att min chef är stolt över att hennes arbetstagare är kunnig och är kanske bland de bästa i området att lära ut. Jag är inte ens 30 år och lär arbeta bra många år med att lära ut datakunskaper.

Mitt paket från Ellos kom idag så jag hämtade den innan jag begav mig till arbetet på ABF.
Den viktigaste julkklappen är klar och jag kan andas ut! nu har jag bara 3 barn kvar att inhandla julpresent till men jag har inte fått någon önskelista från föräldrarna så jag få¨r väl vänta och se  kanske får man lite idder på söndag. Den  tuffaste utmaningen är att finna en bra julklapp som är givande och utmanande till den äldsta barnet vilket är min styvsysters grabb. Denna grabb vlir Tonåring i januari nästa år !! Hjälp var har åren gått?

Min egen julklapp får jag se om jag får ..Hoppas på det bästa

Nu ska jag hem och ta en kopp thé

huvudverk igen!

Har en kort dag idag och ska igenkligen kolla in matrial till min miljödebatt dör jag och två klasspolare ska debbattera för kärnkraft.

varit pinknödig hela jädra dagen och huvudverk igen att jag är så trött !
usch Nej. jag tror jag ge mig!

ha det

Få se om inte en tur till simhallen kan få mig på böttre hmör med grabben

Tisdag: 1 år <3

Höstlovets andra dag är här poch jag har nyss köpt två biljetter till att se eftermiddagens visning av "Nicke nyfiken 2- Apa på rymmen" Ska bli så roligt att gå på bio med mitt barn. Det blir första gången för min lille älskling. Han är mest exalterad över att jag kommer köpa popcorn för att kunna äta under filmen.

Filmposter från filmen


Fick en kommentar igen om mitt taskiga språkbruk på min blogg.

-- Kolla igenom vad du skriver i bloggen för jag finner fel var gång du skriver.

- ja jag vet om detta med det är under träning !! Ni får väl ha lite överseende med detta  men om det nu skulle vara helt hemskt så får ni kommentera dettta så vet jag vad jag ska korrigera.

Nu måste jag kolla in föreläsningen som måste ses inför imorgon då en uppföljiing av de föreläsningar vi ska se ska bli en diskution imorgon. Låter kul............... NOT !

Vad gör ni på höstlovet? 

 

Måndag: Höstlov för månge men ICKE sa nicke för mig!

Höslovet är här och det är inget som jag känner av. Min son har varit hos mormor medan jag har varit på högskolan för föreläsningar och annat skojjigheter.

Imrogon blir det ett besök på bio med min son och det blir att se Nicke nyfike2- en apa på rymmen.
Det blir första gången för grabben åch det ska bli intressant.
Har en kort dag imorgon så det kommer bli så bra, Desvärre kunde jag itne boka biljjeterna nu genom min laptop för jag hade inte den senaste versionen av något program som krävdes för att genomföra bokningen så jag gör det imorgon på skolan innan min föreläsning börjar vid 10 snåret.

Min lista att göra före läggning
- Läsa tre kapitel ur en bok inflr morgondagens föreläsning
- hämta up åhörarkopiorna från dagens föreläsning för att kunna ...( se nästa punkt)
- skriva quizfrågor och mejla dem till läraren.

- kvällsmål med mitt barn före nattningsrutinen börjar.
- Lägga min yrväder till barn.

jaha då var det väl bara  till att börja då.

B )

Söndag: Turn back time

inatt tog sommartiden slut och vi fick en timmes extra att lata oss i sängen. Denna morgon har skännts väldigt långdragen. skönt!

Är hos mamma och idag ska sputtnick introducera sin nya gehör. intressant menjag skiter propmt i det för jar har annat att tänka på.

Sent igår så passade jag på att reda ut mitt röriga studiehandledning. Först ska man läsa av schemmat , vilken föreläsning man har och sedan kolar man på studiehandlidningen för att se vad man ska ha läst in till den föreläsningen. krpngligt? Om!! Men nu har jag rett ut krångligheterna så nu är det bara inläsningen kvar att  göra. Ska läsa 2 kapitel ur Hållbar utveckling och 3 kapitel ur en annan bok vid namn Miljödidaktik. Visst låter det upphettsande? =P

NOT

Bäst att börja.

ses

Lördag: Nostalgi fika

Vakande vid 9 imorse och med rask takt åts det frukost och sedan vidare iväg till Tim för att lämna min ängel. Tim var inte hos sina föräldrar så det var enbart farfar som var hemma.
Cyklade vidare till mamma för att ta en huvudverkstabblet för alla mina tabbletter hade jag redan ätit upp och förbrukat under den senaste månaden efter min smäll jag fick på näsan.

Glömde totalt bort att jag hade en e-möte vid 11 så jag ringde och bad om ursäkt och min urskts togs emot och allt är okay. skönt att ens vänner förstår en när maninte alltid mår på topp.

Min examination sändes in föresten sent igrår kväll med enbart 20 minuters marginal. Jag hann att kolitera med två citat ur två olika böcker som man var obligatorsik att ta med.
Nu är det bara att hoppas på det bästa att jag får ett Godkänt på kursen. FÅr jag ett Väl godkännt får jag väl ta och tacka och ta emot eller så tjafsar jag med läraren att vg var inget jag skulle ha enligt egen utsago. =)

Var hos mamma hela dagen och vi åkte på en biltur och hamnade på ett otroligt litet sött cafe som heter tofvehults café , 7 km utanför Gunnebo i småland.
Nostagisk blev jag sedan när jag fick syn på att de hade polkagrisar till försäljning i form av små hjärtan!!
Älskar polkagrisar <3
Min farmor gav mig alltid en liten påse med polkagris i present när jag fyllde år medans de andra av barnbarnen fick en 50 lapp. Jag blev lycklig för lång tid framöver vilket farmor tycte om att se.
Hon dog på annandagen 2001 och jag saknar henne så här års.
Jag håller mig borta den dagen från kyrkogården annars är det tradition i min chilenska kultur att besöka de som passerat till andra sidan.Jag å andra sidan pallar inte att besöka farmor dagen dagen som hon avled.
Hon blev 93.

bot för gnäll,bitchighet och pms

Har varit gnällig och bitchig och jäklig och dan sedan jag kom hem eller ja igenkligen för ett par timmar sedan.
Anledningen är att F  var inne på facebook och lämnade inget medelande till mig när människan vet att jaginte är inloggad mitt på dagen när jag går i skolan och har fullt upp med plugg. Människan fick sig en funderare iallafal men ska prata med F igen nu vid 23 efter att jag lämnat in mitt arbete igen.. känns som jag inte kan gära mer med mitt arbete om läraruppdraget. Hoppas det räcker till ett G. Vill slippa komplitera men om jag behövde så skulle chanses ges naturligtvis av läraren =) skänt för datorer kanmaninte helt förlitas  på. eller vad säger ni ?

När kan man förlita sig helt på datorer och teknikens värld? och när kan man inte förlita sig på dem?


Har min söta rossa mp3 spelare igång för att lugna ner mig , musik Botar tydligen allt eller det mesta för mig vilket är underbart och bra för medecineringen är självutskriven haha

Bäst att sända in arbetet nu före midnatt.

Har min 6 åtige yrväder hemma som sover gott vilket är ovanligt. Han vill annars sova hos min mamma.
=) älkar att ha han hemma. IDag fick min älsking massage efter sitt bad och vi myste  under dagen med att äta mellanmål i hans koja ( ett iglotält från ikea) som stod ställt p vardagsrummet.

Trevlig helg på er

Nationalsången Albanien

Så här låter den albanska national låten , Den förkortade versionen som spelas vid fotbollsmacher

" Proud to be an albanian"En låt opm att albanier är något att vara stolt över.

en liten kombat för föregående inlägget som inte talar så bra om albaner men albaner är det lnad som faktistkt är stolta över sitt albanska ursprung.

Bra musik säger jag bara

Fredags skratt: Albanien låten

Rix fm Roger har gjort en albanien låt i samband med att landet skulle spela mot sverige  ( slutade 4-1 för sverige)  När jag hörde att denna melodi varit och blivit en myndighets angel'ägenhet då anmälningen syftar på att det är en förnedring mot folket.
personligen tycker jag den är hysteriskt rolig och ska bara ses som något lätt och inte tas på fullaste allvar.

Jag har vaarit i landet och inte såg jag några hachrökande människor
jag viker mig dubbel av skratt varje gång jag hör den.

VAD TYCKER NI OM MELODIN?
ÄR DET EN KRÄNKNING MOT ALLA ALBANER ?  

Torsdag:

I natt lade jag mig vid 4 för att jag var uppe och skrev och kompliterade på min skrivuppgift. Att min dato insjuknat i något virus oh andra skadligheter gjorde inte min dag vidare muntert så i 2 dagar n harjag rensat och gjrt om min dator helt så att jag får ett bättre skydd mot allt elände som finns. Jag vet att min dator har haft något för ibland så fnkar mindator inte alls och när den väl funkar så går han långsamt och tid har inte funnits för att reparera och ordna datorn. Uppgiften är inlämnad och klar och nu håller jag bara tummarna p att jag inte behöver komplitera men om jag nu måste så är det ju inte hela världen.

Gruppen Björn samlades för att börja projekt arbetet och det forskred rött bra förutom vissa tekniska problem med att se och öppna en fil som skulle ses som inspiration. Datateknikern löste  vårt bekymmer.
Känns för egen de att jag inte bidrog men något men självklart var jag med i tankarna och funderingarna.

Nu ska jag hem och sova i några timmar innan jag ska förbereda mig för att jobba i kväll med min datacirkel som jag håller i. 
Är så otroligt trött att jag jag förundras över att jag en står upp och är i funktion. =)


ses senare mitt folk

BRa resultat

Fick mejl nyss om att jag klarade hemtentan i sekretess och ansvar.
Förra omgången var jag tvungen att komplitera 3 gånger så nu är dagens revash en underbar njutning.

Imrogon är det egen tid för studier vilket ska arbetas med projektarbetet.
Nu är det bäst att hämta min yrväder från fritids.

Ses

Digitaltv instalation Och uppsatsen nästan klar! =D

Idag har ´jag haft fullt upp med att skriva examinationuppgiften som ska vara 4 sidor max men som ska innefatta 3 olika områden som är lika viktiga. Vet inte hur jag ska belysa just mitt område (fritids) menjag måste ändå fösäla få in på något vänster. Min taktik är att jag skriver och sedan kan jag bara lägga in där det kan passa in de olka kompliteringsstycken som jag har skrivet i texten. Texten ska förvrigt vara insänt och klar innan midnat vilket jag hoppas ska lyckas men skulle nu inläggningen strula så har vi fram till torsdag på oss att lägga in eländet. Det enda som självklart ska krångla är just tekniken.

Har fixat min digitaltv box som inte han att damma haha Instalationen var löjligt enkel men till en början så såg det hela så mystist ut. Snabbguiden var inte det minsta snabb när de inte ens framtsod på enkel och tydlig svenska att man inte behövde en ytterligen tvkabel. Lade ut 45 kromor på en reserv i allafall vilket kan vara bra för jag vet inte vad somkan hända nu när jag har både en pälsboll på 6 månader och en 6 årig yrvder till barn.
=)

Nu ska jag fortsätta skriva på min examinationsuppgift.
Vad säger nu föresten om min nyadesign på bloggen? Rätt snygg?

Tack Sandwa =D
<3

VT Artikel

Här nedan är en atrikel som får mig att tapa fötroendet helt för företag och des nstälningar.
Artikeln handlar om att ELFA i min stad varslar 37 vistidsanställda för att USA ska ha en realisation inför julen viket för producenterna betyder att de får låta folk gå.
en god vän till mig är en av dem som får gå. En otrygghet som finns årligen vid samma tidpunkt vid företaget.Helt otroligt dumt att de ens har dessa former för de vistidsanställda. är det inte bättre att de anställda får gå ner till halvtid för att försökra de vistidsanställda med en fast anstllning istället för att vara otrygga om hur det skagår för dem vare år och när det häner?
Elfa är för mig ett heltvirrat företag som visserligen pruducerar bra prudukter men de kan inte vara direkt måna om deras anställda osm kanske ständigt känner otrygghet. Helt idiotisk planerat att de söker personal för att sedan kicka i nästa!
Bättrplanering borde företaget kunna göra men tydligen inte när kanske annat klämmer skon.

http://vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5099702

Spana in artikeln!

Fredag:

HAr precis skrivit ut allt det jag kan skirva ut inför delkurs 3 om hållbar utveckling som börjar på onsdag i nästa vecka. Försöker f å orning på alla pappaer med och mina anteckningar oc annat tjafs som behövs för att jag ska kunna skriva min examinationsuppgiften om läraruppdraget. Känner på mig att allt går mycket bätttre nu med studierna nu när jag inte hr några förhinder eller annat som blockerar mig. Underbart skänt med att ha full fokus där jag behöver ha det men det är klart att min huvudverk  knappast hjälper i studeringen. jag får vila mycket och ha fokus i kanske några timmar och sedan behöver jag vila igen för att ju längre tid jag spenderar framför datorn deste mer och tyngre blir min huvudverk som jag haft nu sedan onsags i förra veckan.

jobbade igår på ABF och deltagarna var rätt roliga menjag kände av min huvudverk intensivt. Glömde säga saker och min planering gick åt skogen men jag lyckades ändå fullgöra cirkel i data. Chefen hae varit under onsadgen och kollat in vad dator nr 9 problem är när den inte vill ta fram bilder från clipart. Ett enkelt problem som jag sjlv kunnat lösa själv men huvudverkentar tydligen bort en viss av min smarthet. ajaj inte bra.
Jag skratta gott när jag såg vad chefens kärleksbrev sade.  ja ja jag ¨fr väl bjuda p min tillfälliga blondin smarthet  ha ha =D

idag blir det en tur till gamleby och trollstogen med barnen. jag och Mangus har våra grabbar på samma klass och är bästa polare så nu får dem tillfälle att leka av sig  fullständig nu när de inte får underskotid. Hårt kan tänkas att de 'r att de inte får leka med varandra men  saken är att den ena sätter igång den andra och att sedan försöka arbtea med uppgifter är helt hopplöst. Slutsatsen är att bpda tappar koncentration. och de sluta med att de inte alls lär sig något. Bra tycker jag som ser att skolan själva ser vad att göra med grabbarna. De kan nämligen vara rätt vilda om de tillåts.

Bästa att tanka mobilen nu så jag kan sms a mia och magnus om dagen.
Ha det bäst

Onsdag: Tenta och fotbollsfeber!

Idag hade jag en tenta i sekretessoch ansvarsfrågor. Det var bara två frågor men dessa två frågor skulle beskvaras ur tre perspektiv. Jag tror jag klarade mig rätt bra då jag kände mig rätt nöjd med svaret jag gav.

Nyss har matchen mellan svergie och albanien avslutas och resultatet blev 4-1 till Sverige.
Svenskarana var ärtt på i sitt spel medans albanerna inte var handlinsaktörer.
Nu när matchen är slut och är dessutom är tränarens sista match så lbev det förståss lite känslomässigt. men ja ja , nu är det slut på eländet. ush  vilke sunkig insats av lbanien men det klart, jag tor inte jag skulle ha spelat bättre än dem heller.
svenskarna skulle så klart vinna överlägset så nu tar det ett tag innan dem kommer ner rån sina höga hästryggar.
suck.. nu åter tillplugget.
imorgon är det en kort dag och jag slutar klockan 13! Ska sedanha på kvällen min datacirkel.


ses

Onsdag: Tenta och fotbollsfeber!

Idag hade jag en tenta i sekretessoch ansvarsfrågor. Det var bara två frågor men dessa två frågor skulle beskvaras ur tre perspektiv. Jag tror jag klarade mig rätt bra då jag kände mig rätt nöjd med svaret jag gav.

Nyss har matchen mellan svergie och albanien avslutas och resultatet blev 4-1 till Sverige.
Svenskarana var ärtt på i sitt spel medans albanerna inte var handlinsaktörer.
Nu när matchen är slut och är dessutom är tränarens sista match så lbev det förståss lite känslomässigt. men ja ja , nu är det slut på eländet. ush  vilke sunkig insats av lbanien men det klart, jag tor inte jag skulle ha spelat bättre än dem heller.
svenskarna skulle så klart vinna överlägset så nu tar det ett tag innan dem kommer ner rån sina höga hästryggar.
suck.. nu åter tillplugget.
imorgon är det en kort dag och jag slutar klockan 13! Ska sedanha på kvällen min datacirkel.


ses

Måndag: Fortfarande huvudverk

AJ aj aj , vad mitt huvud bultar och bankar. JAg blir snart tokig!! Det är inte det enklaste att försöka ha en vardag med en huvudverk som aldrig släpper.
Imorogn beger jag mig till vårdcentralken för jag är riktigt tött på att ha ont.
Att lösa dagens uppgifter med studiegruppen gick bra vilket är skönt att ha studiegruppens som stöd och uppbackning. JAg var med så gott jag kunde men könde inte att jag bidgrog mycket men det ör som sagt bara den egna upplevelsen. Min gruppkanske uppfattade att jag visst arbetade likasinnat som resterande av gruppen.

Redovisningen gick bra.
Har skrivit ut matrialet som jag borde hafdt till morgonens föreläsning men som jag inte haft möjlighet till att göra.
Ska skriva ut nu kommunenes skolplan så jag har matrial till den individuella uppgiften som ska vara inlömnad och klar den 22 oktober.
Både jag och A vart lite gnälliga på varandra i telefon då vi båda hade att styra med med skolan. men vi reder ut allt som vanligt.

En obehaglig höndelse som inträffade mig i fredags var att jag och en vän drack kaffe hos mig och denna människa försöktae allt vad han förmådde att göra närmande på mig. JAg blev så obekväm av situationen att jag mådde riktigt illa. Denne så kallade vön har en omgivning där denna människa befinnersig i kärnan utanv vad samhället bild har på befolkningen.  Vovve, villa. volvo.
Kan inte beskriva mer ingående vem det var men jag måste hela tiden akta mig för vad sog säöger och hur jag bemöter denna mönniska i tanke på att jag måste ha koll på människans andra partner.
Känns som människan som gjorde näärmande på mig är ute för att leka när omgivningen inte ser.
Synd att denna människa ska vara en skithög. ja ja hans värld raserar förr eller senare och jag kommer stå bredvid och se på . Han får cad han förtjänar.

I söndags gck jag på långpromenad med magnus. och vi åt en lyxfrukost på kvantum och promenerade hemmåt igen.. underbarst skönt att ha vuxentid och prata vuxen snack utan barn... vi upptäckte att det var trevligt att umgås även privat då han har slängt i sin grabb hos mig medan han varit och handlat.
Vi kom på knep och annat som vi kunde ta till med grabbarna då våra grabbaar är bästa polare.

Lördag: Vila för hela slanten!

Vakande vid 11 och gav min pälsboll lite mat ch sedan mig shälv lite frukost bestående av turkis yogurt med multijoice och ett glas alvedon i brus för att jag har huvudverk sedn i onsdags!

Kan fortfarande inte förstå hur jag kunde få dörren på nästan. Allt var så komiskt. I samma ögonblic som jag skulle gå in till föreläsningen så slog min lärare igen dörren på mig( En tung dörr) och jag fick den igenslagen mitt på näsan. Och nu har jag alltså en huvudverk av djävulsk art. Att vila mig hela denna dag ahr hjälpt otrolgit.
Imorgon sblir det arbete med min sekretess och läraruppdragets uppgiften samt inläsning inför måndagens föreläsning.
Känner mig så trött när jag inte kan ta bort allt huvudverk.
Känner mig annars allmänt glällig och vill bli tröstad och ihopkura mig med en hjärtevän. =)

Gick på Bio och såg "Ätligen midsommar" med hunken från 90 talets  hit serie Beverlyhills Luke perry vid 18:15. Såg den tillsammans med grabbens bäste väns pappa. ( haha hängde ni med nu !)
hans barn och mitt barn är bästa polare och vi passade på att att gå på bio när vi båda var helt barn fria..
JAg e helt barnfri då det är jobbigt att handskas med enhuvudverk ja ginget kan göra åt för att ta bort den.

har fortfarande inte ätit bra så jag får snällt göra mg pannkakor imrogn till lunch eller en soppa , hmm få se vad det blir.

Onsdag: Trött och seg morgon

Oj vad glad jag är idag!! ......NOT Eller ja, jag är mest trött och seg efter att jag inte kan somna om kvällarna. Vill så gärna kunna somna vid 22 som alla andra men nej då. Mitt system vill inte.. Min kropp säger tack och go1:30 tiden!!! oehört irriär detta pågår varje natt.

Min ängel somnade 20 igår och jag började att sortera och slänga  en massa papper och matrial som jag har sedan två terminer innan på min andra inriktining inom lärarprogrammet. Jag fick ihop 2 påsar bara med papper och matrial som jag sparat helt i onödan. Nu har jag bästa ordningen på alla papper och det är fint att jag nu äntligen har ordning i mitt torp.

Min Telefonbokning som jag fick genom min personal fick jag ta vid 22 tiden då min kund skulle titta på sin favoritprogram Desperate Housewife
Är jag den enda som inte följer den serien? Kan stolt medela att jag inte följer idol heller men KÖRSLAGET.

Imorgon smäller det!! DÅ är dey klippning och ny hårfärg som gäller =D Är såå exalterad attt bli förnyad.
Ibland behös et bra en enkel klippning och en ny hårfärg för att känna sig som en ny människa  medans andra kanske resonerar att en simpel dush rensar, fast det allt är ju diskuteringsbart från alla möjliga perspektiv.

Nu ska jag straxt ha ansvar och sekretess och lösa rättsfall som vi komponerat själva.
Kännermig rätt så bra påläst och är mer än nöjd efter gårdagens intensiva studeringar som resulterade i 3 lästa läroplaner samt tre kapitel ur en bok. Nu har jag den lilla kvar och jag är förberedd inför torsdagens föreläsning om vad kunskap är.

Måste skriva ner min vfu loggbok anteckningar och skriva ett manus och lägga in bilder till ett usb minne eller cd inför fredagen och min dator vill inte sammarbeta med mig. Bara att logga in till msn tar 2½ timme!!

Nej nu tar jag en Kaffe och en morot så jag vaknar med. känner mig än så länge som en tonårong osm varit vaken i dagar för rejv fester och annat och fungerar segt dagen efter för att sedan piggna till runt 5 snåret igen.

Tisdag: Självstudier

Fick en telefontid av Ellens folk så den bokningen får jag se till att ta. Längtar til varje gång jag får en telefonbokning från ellens personal. Min personla är viiserligen inte lika flitiga att boka en tid till ellen men min personal vet å andra sidan att inget får störa min studiero och ellen har jag dessutom via sms om det skulle vara. Min Personal tillåter bara att ha kontakt med ellen samt en till som jag inte kommer att benämna men att min studiero får inte försvinna under några omständigheter. Om den försvinner får jag betala dyrt i straffavgift vilket jag inte vill. Bästa att käpa sig med andra ord. XD

HAr en massagboking av en kubnd på torsdag som jag klämmer in efter min tid hos frisören.
lägger upp bilden hur jag såg ut på fredag kväll.

Lunchen idag beståd av en paj som jag mer eller mindre tvingade i mig själv då jag hela tiden fick kräkreflexer., Inget kom upp vilket jag är oehötrt tacksam över men jag fick slänga halva min brocolipaj (Födinges ).

Nu har jag en date med en bok vid namn " Från kronos till kairos" ska dejta den i tre kapitel innan jag ska hämta min ängel på fritids före 15.

tankar om pappa

När jag precis lade min ängel i sin säng så kom det tankar om min papa in i huvudet på mig. Varför vet ag inte men illusionen jag fick var att han ochjag satt i en soffa och hn ramae mig. DEn tanlen jag  hade var sås tark att jag började gråta för jag vet inte hur det känns att krama min pappa. Det har gått alldeles dför lång tid att kunna minnas och relatera till egna uplevde minnem med pappa. HAr bara någon estaka minne och det är rent ut sagt horriblet att inte ha mer minnen av ens far.

Ogillar att mina minnen om min pappa är uppbyggda på andras minnen coh erfarenheter och mötet med min pappa. känns mer att jag får allt av skulkännslor , tja det är mycket jag får av min Chilenska slökt genom skuld känslor och sympatier som jag inte ens har bett om. Kan säga med rakryggad attetyd att jag inte kan relatera till min asläktingar i Chile.  kan bara säga att landet och kulturen är mitt bagage och att jag har en ny kultur som jag annamar efter hand  med värderingar som jag känner passar bättre in. Varför ska jag gå efter en mall som adra skapt mig istället för att gör amig min egen mall?

På torsadag blir det ett besök hos min frisör. Det var så länge sedan jag träffade han så jag vet att vad han än gör med mitt hår så kommer det att bli geniallt vackert oh stilfullt.

Ses alla mina läsare
ta han dom er.

Pece my people

ResetipsetEn liten resetips =)

Skulle igenkligen hitta ett klipp från Chile efter Pinochets tid hur det är idag. men det annordnas inga paketresor tll chile så man får snällt ordna dessa resor på egen hand och hoppas på det bästa.=)

Söndag blev effektiv

Veckan har varit helt sanlöst bra. Allt har gott som fina fisken i havet under min VFU.
Har skrivit och nu ska jag bara försöka få ihop det hela till ett manus på under 2 minuter för at sedan göra ett podcast på fredag om vfu som redovisas sedan under vecka 43.

Vaknade 9:30 och blev så glader att jag satte igång direkt med dagens sysslor som blev till at städa lägenheten, plocka iorning min ryggsck inför måndag. läsa ett av tre styrdokument som ska vara inläst till på torsdag, Vattnade mina blommor samt blocka ihop allt vad jag behövde under nästa vecka. Oj vad gott jag måde när jag satt på bussen på väg till mamma idag!! För en gångs skull hann jag med allt det jagtänkte mig vilket är ovanligt. Det jag inte han hann med att göra var at ta ut soporna för klockan blev så mycket att jag fick gå dirket till busshållplatsen. VÄl på hålplatsen kunde jag ta mig en 5 minutare och andas ut med en pinne i handen.

Inget tar ner mig idag förutom de fördömda beskedet som fortfarande inväntas från ett specifikt håll.
Jag blir galen av att inte veta men jag får tänka positivt istället. VArje dag det inte är något brev från myndigheten är ett glad besked för då har de ju inte nekat mig i min ansökan. Men jag vill inte heller vänta till Jul innan jag får besked. HÅller mina tummar för bästa möjliga utgång.

Imorgon väntar enföreläsning ocm visuellt tänkande och lite studegruppsarbete.
Veckans datacirkel gick strålande men dator nummer 9 krånglar med att bildobjekten inte finns på datorn. Har inte en susning om hur jag ska göra för att ta in bildobjekten så det får bli att mejla och sända ett medelande md mobilen till Chefen. Jag tnker dock minsann inte spendera min fritid på abf i all evighet när jag har styrdokument och allt annat jag ska läsa in inför bara torsdagen föreläsning samt sekretessen för att komma fram med alternativa läsningar på trättsfallen inför en tenta om 2 veckor.

Balkongen är iorninggjord med högsta mysfaktor och jag tror vist att mina lytor slocknat nu men ack sp fint jag har det. ÄR mega nöjd. Idag fick jag minsann bestämma en hel del i min balong med mamma vilket är högt ovanligt.  ha ha

min egen dator ska förstårs också ge mig ett problem och det är att inte visa videon med youtube. så jag har inte kunnat lägga in alla roliga klipp somjag hade tänkt mig som underhållning.
Får se om jag kan lägga in allt skoj via skolans datorer.

Ha en bra vecka
see ya