Urladdar med musik

Sitter vaken när klockan är 01:35 och jag har ägnat nån timme eller fler på att förbereda mig inför jobbet på måndag kväll.
Jag har försökt rensa ur dagens tankar, irritationsmoment och allt det som varit mindre bra idag genom att jag lyssnat på musik på högsta volym på min mp3-spelare. Ja kalla mig gammalmodig men mp3 är the hit för mig då inget går sönder hahaha
 
Sonen Ben10 kom hem efter dryga 3 timmar med sin fader som naturligvis inte spenderades helt ensam, nej nej. Alltid med farföräldrar.
Självklart så får man ett sms när något inte passar, nåt om att jag bestämmer för mycket hahaha
Ja, jag undrar varför jag gör detta då :-P ( Ironiskylten uppe)
 
Min spellista på mp3 spelaren har gått varm och det har känns något så underbart att bli a med den negativa energin. Nu är jag åter mig själv. Jag har haft en perfekt dag med mina. Sonen fick utbrott typ mestadels på mormor som inte förtått eller på farmor som vi träffade vid matbutiken för att hon inte kunde uttala nån figur som Ben10 gillar , korrekt!  Vidare har vi ätit värsta godaste smörgåstårta och ätit den rosaste tårta man kan tänka sig. mummsigt gott att jag inte märkte att jag drack en halv liter kaffe bara där på stubben haha
 
Inga utbrott överhuvud taget för mig förutom att vi nu har diskussioner om olika grejer. Ibland kan det blir riktigt roliga diskussioner mellan mig och ben10. Älskade son.
 
Jag har haft flertal nätter som jag inte kommit till ro själv utan behövt lyssna på musik i 2 timmar i sträck. OFtast innebär det att hamnar i säng omkring 2-3 ( 02:00) . Jag skriver och jag håller mig vaken för att vara säker på att ladda ur energi som inte är bra.
 
Idag kom ett brev från Skolinspektionen om deras beslut. Det sa att de lämnar över till  min kommun eftersom de är huvudasvariga. Chefen för barn och utbilnings kontoret har låtit medela mig att de har tagit sitt ansvar och att min anmälan befinner sig på skolvekets bord.
Skriver imorgon eller ja.. när sonen är i skolan om vad det stod..
 
 i korta drag  citerade dem de jag hade citerat i min anmälan.
Nu är det att bara vänta och se vad som sker nästa då enligt skolinspektionen att min kommun kommer ta anvar då de är huvudmän som annordnar utbildningen i just min kommun..
Bollen ligger alltså på skolverket... fortsättning följer
Nu är det Tack och godnatt!
 
 
 
 
 
 

Mors dag!

Idag vaknade jag av att min son Ben10 hoppade på mig som om han skulle göra bomben i vattnet.
Han hade gjort iordning en bricka med saft och kex och en blomma. KÄRLEK  & RESPEKT
Gissa om jag vaknade med ett leende på läpparna även om jag var trött.
 
igår kväll sände jag ut ett sms till Ben10 s pappa om att  sonen ville till honom på söndag men att det är sonen själv som bestämmt var han vill äta middag.  Fick ett ok tillbaka.
 
Under hela morgonen har sonen varit relativ lugn utan utbrott så frukosten åt vi i lugn o ro med radion på. Det tog  ca 40 minuter att äta frukost för oss båda.
Efter frukosten började Ben10 att fråga efter sin far ..
- Mamma var är min far nånstans? varför kommer han inte??
 
Klockan gick och  sonen börjar bli allt mer orolig för varför inte hans pappa kom.
Efter 45 minuter sände jag ett sms till pappan och skrev vad sonen hade sagt om och om igen.
- Varför kommer aldrig min far?
 
För Ben10 är det viktigt att ha rutiner och veta vad som ska hända, NÄR det sker och i vilken ordning med.
Nu visste varken jag eller Ben10 denna gång  som veckan innan hur det skulle bli.
Förra veckan så hörde inte pappan av sig så efter en timmes väntan så åkte vi iväg och gjorde annat. Att inte höra av sig och invänta på bättre tider slår bara bakut på sonen, inte mig!
Det som är irriterande är att ibland vet jag att det är MIG de vill komma åt men VAD de inte förstår är att det tar ut det på sonen BEN10! Det är han som hamnar i kläm och inte jag. SÅ  denna söndag blev jag bra arg och irreterad på pappan när han väl behagade dyka upp.
 
Innan hade pappan sänt ett ynket försök till förlåt med ursäkten att han sov tills dess jag skrev smset till han. Han tänkte inte på att det drabbar sonen inte mig när han är sen. Vill han visa mer färldraregenskaper har han MYCKET att inta. Jag behöver inte ens prata dåligt om han för sonen utan det räcker med att jag lutar mig tillbaka och bara ser vad pappan gör då hans huvud och hjärna står på  OFF- mode.
 
När man inte tänker på Ben10 bästa så som att ge honom rutiner , vanor  för att ge han trygghet så är det på gränsen till psykisk misshandel. Sonen är mitt allt och att låta han ta konskekvenserna för vad hans pappa väljer att göra gör mig arg.  Ben10 känner sig bäst trygg hos mig, med mig.. undrar varför? eller ska  jag behöva förklara detta till pappan? eller räcker det med att han och hans ekipage läser mina inlägg på denna blogg?
 
Jag utelämnar inga namn eller personer så de röjs.. Man måste nästa känna mig och VETA vem jag är för att lista ut vem är vem och så vidare vilket jag i denna blogg försöker i bästa mån inte avslöja.
 
Hinner inte göra så mycket nu mer än att dricka mitt kaffe med hög musik för att ladda ur veckan som gått och planera nästa.. Här gäller det att vara effektiv.!
 
 

Nedskräningar och Ben10 reaktion på höstens fritidsklubben...

Kissen visar hur Ben10 upplever det.
 
 
Jag läser spalt efter spalt i tidningen för min stad och det som skrivs i debatter i min kommun över det besparingar som sker. Ena pedagog har inget annat val än att gå då enligt turorningen i LAS säger att den e senast in i aretslaget och måste bli den först ut när det neskräningar görs.
 
Jag blir både som pedagog och förälder arg , besviken och ledsen över det som sker i kommun.
Det skär ner något oehört och kommunen kallar det för att spara.
Rätta mig gärna om  jag har fel nu men att spara betyder att man sparar till något som man ska spedera på men i detta fallet så är det inte att spara. Det är att ta och inte lämna åter. Kvar blir pedagoger inom skolan som inte går på knän med kryper mer eller mindre för att hanskas med mer utmaningar  och hinder som förävnas lösas på samma sätt som innan men med mycket mindre budget.
 
 
Ben10 fick spendera en eftermiddag helt med sin resurs T på fritidsklubben. Han hade varit tyst och osäker och instängd i sig själv hade T berättat när jag hämtade sonen.
Ben10 satt i spela ett spel när jag hämtade..
Pedagogerna började på en gång med att det sko-stopp ( hit men inte längre än in denna plats får du gå med skor), sedan ett framtvingat " Hej jag heter XX"
 
När vi kom hem så var Ben10 inständ i sig och inte ens jag fick komma in. Han sorterade vilket han gjorde. Jag fick inte ens tilltala honom. ;-C
Han var orolig, arg och behövde sortera ur allt genom att leka i sin koja som han tillverkade..
han hade sin fantasivärld uppbyggd i vardagsrummet vilket jag såg att han behövde. Var gång jag öppnade dörren till köket som är ut till vardagsrummet gick Ben10 och stände den.
Efter 10:gången som jag öppnade för att nu fråga om han ville ha det vanliga till middag som pannkakor svarade han.. Men plättar då?
- Jo, det blir plättar så klart!
Mamma?  kan du lämna själv nu tack frågade han mig sen.
- hur tänker du nu hjärtat?
 
Ben 10 tänkte efter hur han skulle svara utan att stanna på samma ord o fras.
- Jag har mycket att tänka på, låt mig tänka ifred.
 
Han stängde in sig själv i sitt autistiska tillstånd. Han vill inte bli avbryten av någon.. inte ens katterna. Tilll och med katterna smög runt pojken och undrade säkert varför han inte lekte eller var efter dem denna dag.
 
På fritidsklubben lämnar de allt ansvar över till eleverna, de ska själva hålla koll på sina grejer, att de har med sig allt  till när och så vidare. Det är visserlien perfekt träning men om man har någon Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så är det inte optimal utan mer katastrofal !! 
Vidare lottar pedagogerna ut dagligen var barnen ska sitta vid mellanmålet så det inte blir grupperingar eller risk för att medverka ens till någon mobbning eller att någon blir aldrig vald. De e bra för sig att de blir så att pedagoger väljer men  jag ser det som katastrofal händelse när det gäller att ha fasta vanor och rutiner.
Vidare så har ingen en direkt plats eller något utan det är mer ett öppen plats där barnen får vara i väntan på att få gå hem. Pedagogerna är mer till för att se till att det inte blir mobbning fick jag upplevelsen vid första anblick och besök. 
 
Har mailat nu om att jag sammankallar till möte inför hösten.. får se när jag får svar och när detta blir av.
ni ser jag har fullt upp att få fart på allt, PRECIS ALLT!
 
 
 
 

Skolinspektionen och intro inför hösten.

Jag har efter mycket om och men bestämt att anmäla min sons skola samt kommun. Det som har hänt mer eller mindre är att jag som förälder men mer som pedaog tänker på hösten och hur det kommer se ut för Ben10 i framtiden. Jag tänker närmast vidare på när det är dags för högstadiet. Så som det ser ut så kommer inte skolmiljön vara optimal för Ben10. Resursen T försvinner helt, nytt klassrum, nya klasskamrater som tillkommer , från 13 elever till 26 elever. Det kommer inte finnas nån chans för klassföreståndaren att ge det stöd som Ben 10 är i behov av för att ta till sig undervisningen. Jag måste säga att Åtgärdsbrogrammet skrevs först i måndags och då blev den fel så jag fick en ny igår.

Under måndagen satt jag i utvecklingssamtal med Ben10 s och det sades mycket bra men samtidigt så blev det ett ok möte. Ben10 pappa var inbjuden via ett sms som jag sänt iväg nästan 1 vecka i förväg. Men inte dök den människan upp. Jag blir trött på besvikelser som bara kan snacka!

Idag blev det andra dagen för intro för ben10 och för fritidsklubben , den verksamhet han ska han på hösten.
Kan inte säga att pedagogerna imponerade mig precis. så det blir samankalla dem för nätverskmöte inför hösten om hur viktit det är! Ny pedagog blir stöd resurs för ben10. Idags läget har jag inget förtrogenhet eller tillit för verksamhten.

I be back.. ska lägga sonen min nu.. min lilla pärla som gärna sitter som en konung och ser tv.. jag tog kort och insåg vart ifrån hans stil kommer ifrån att se tv..Funderingar och tårar till middag

Idag har det varit en crappy day för oss, för mig!
Känslorna har varit sm en berg o dalbana. Idag har det varit segt att komma iväg med ben10 till skolan.

Han har lekt och varit sitt överaktiva jag. Men har i hemmet varit mycket pysslig oc hållit sig sysselsatt med att rita Phineas och Pherb och måla så nogrant. Han har inte insett att han faktiskt använder sin finmotorik. Ben10 gillar verkligen inte att skriva längremeningar utan mes två och tre ords satser. Han kan så mycket mer än vad han visar mig och skolan.

Jag har kännt mig så pass utmattad i energi att tårarna kom under tiden jag gjorde middagen. Jag stängde in mig i köket med lite musik i öronen och helt appropå kom tårarna. Jag kunde inte stopa dem. När tårarna vl kommer så är det för att jag varit stark för länge.

Det är mycket som händer med ben10 skola och på senare tid har jag kännt att jag är besviken mer och mer på den skolutbildning som ges för min son. Jag är arg för att pedagogerna sent upptäckte att inget Åtgördsprogram skrivits så detta ska anmälas.