Skolpolis

Igår fick jag hem sonens utvecklingsamtals papper.. ja det är dags igen att utvärdera och vidareutvecka och allt fint de har bedömt.
Själv vet jag inte vad det var med mig igår då jag fullständigt kritisera och ifrågasatte läraren för Ben10. Jag är kritiskt till bedömningarna ch ur vilket perspektiv det gäller. Är det för vad en pedagog har sett att en elev visat prov på vad den kan eller vad en pedagog antar att en elev lärt sig och bör kunna? Ser ni skillnaden?

Kan vara så även att jag läst en hel dep på bedömningsmaterial och blivit skadad. Men igen så ser jag mig själv som en slags polis som kollar kvalitet av en likvärdig skola som ska inkludera ett lärande för Ben10. I många fall så uppnås målen men när jag får ett underlag för utvecklingssamtal som inte ser ok ut så reagerar jag. Exempelvis så uppvisar Ben10 en del av målen för årskurs 2 när jag observerat honom under skola och hemma. I bedömningskriterierna blir frågan om han bedöms utifrån hans förutsättningar eller vad som förväntas att uppnå? Ja , jag har åsikter och jag ska i ärlighetens namn börja bli en aning frustrerad i att observera och utvärdera skolan för Ben10. Syftet är att det blir en bra skolgång för honom utan att jag ska gå in som polis och se vad som kan göras. Mitt ansvar blir större och större och lasset jag drar lika så men jag gör och sätter 1000% för min son när det gäller skolan. Jag kan inte lägga på mig mer än vad jag själv orkar men visst an jag ibland även tycka att de är mäktigt när jag är helt själv i detta.

Jag kommenterade i Ben10s kontaktbok för skolan att Ben10 ska ha med sig sina hörselkåpor ( hörselskydd) när de ska på Bio imorgon. Frågan jag fick av läraren om det var nödvändigt.

Jag skrev på ett kritiskt sätt att om pedagogen redan haft erfarnehet i att arbeta med barn med Ben10s problematik så borde denne förstå varför Ben10 behöver hörselskydd. Självklart så är det en individ anpassad fråga då alla barn med ADHD inte är lika känsliga för ljud. Efter att förklarat för pedagogen hörde jag en förståelse i rösten

Jag vet inte om det är så att känslan av allmän trötthet infinner sig hos mig och en inre stress över det inträffade inom familjen som gör att jag står starkare men även börjar se mycket mer på ett kritiskt sätt än vad jag gjort innan. Det är bara vad jag själv anser.

Idag påbörjades resan till för övrigt ett mål som jag hoppas inte skulle behöva ha men ser ingen annan lösning på detta. Tiden går inte bakåt och inte heller kan jag stå och trampa på samma ställe om 4 år när Ben10 blivit en tonåring.
Allt för hans bästa är alltid utgångspunkten samt se till att det verkligen är det bästa.

Har en allmänt stressande arg dag idag. Studier och En c-uppsats. som tydligen inte kan skrivas av sig själv. Tur att jag åker till Kalmar i morgon för skolan. Jippi, andra resan på en veckan. Enligt schema ska jag spendera även Fredagen i Kalmar. Dagar utan Ben10 är jobbiga för mig men jag hinner sakna honom mer och återkomma till honom med förnyad energi och bra lugnare.

En tanke slog mig imorse att Ben10 inte inte fick sin medicin på morgon. Han hade ätit bra och det hade inte varit några problem alls i skolan. Ingen skada skedd en vi får se tills nästa läkarkontroll. Hoppas värden ligger bra.

Ja ni En helt normal dag idag för oss.


Fredagens Halloween fest.

Slänger in 2 bilder från i fredags när vi hade halloween fest som annordats för Klassen. 
Sonen och jag gick och hade roligt. Jag kunde lämna han några stunder inne med sina kompisar utan att han skulle ta reda på vart jag var. Det räckte med att säga att jag är med i lokalen hela tiden. :) 
 
Kan ni gissa vem jag var utklädd till?
Ledtråd: En ur Mysteriegänget från Scooby-doo
 
 
 
 
 
Sonen kläddes ut han med :) 

Morgon bestyr.

Igår kväll var jag extremt trött att jag somnade med sonen i min säng. Han hade saknat mig under tiden jag var i Kalmar och härjade med C-uppsatsens uppstart. Ben10 har hållit sig mycket friskt detta år så nu hade jag inte lust att invänta på att han skulle bli förkyld för att han skulle vilja sova bredvid mig.

Det krävdes ingen övertalning kan tilläggas. Jag behövde däremot övertalas av Ben10 att se hel Bamse-film. Han hade fått för sig att innan läggdags skulle det inte bli sagoläsning utan vi skulle kolla en film. Vi somna gott i min säng inte bara Ben10 och jag men även katterna tyckte det var extra gott. Gissa vem som fick minimalt med plats?!Denna morgon gick underbart förutom att sonen somnade med sin kungakrona. Mitt i natten tog jag bort den utan att han vaknade till men på morgonen tog han på sig den. Idag är han Kung Ben10.
Jag hade 2 val. Antingen låter jag han ha på sig kronan på huvudet medan alla morgonbestyren går helt perfekt eller bråka med han om att ta bort den och få en konflikt ? Ja ni , jag valde det första. Innan vi gick ut så tog han själv bort sin kungakrona. så En hel morgon utan bråk, tjat eller annat är underbart. Detta betyder att vi får fler och fler morgon där det börjar bli en rutin att som stressfria och lugna och utan problem.
Visst försöker han med att han ska smussla ena saken efter den andra i ryggsäcken till skolan men det går nu att resonera vilket inte gick innan medicinen påbörjades.

Söndag!

Ja det är fars dag i detta land och detta är inget varken jag eller min son Ben10 uppmärksammar på något sätt.

Vi är hos mormor nu då jag ska iväg till Kalmar för intro av sista delkursen ever i min utbildning. Ben10 och jag ligger över vilket är bra gott. Inte ofta jag får ligga över hos mormor då Ben10 blivit sur och sagt att han inte kan ha semester ifrån mig om jag är med han. hahahaha

Igår fick jag möjlighet att träffa på en förälder som har barn med samma problematik. En lättnad infann sig från min sida då denna människa hade full förståelse för hur de är, varit och upplevt allt det jag upplevt. Ödet bestämde att vi skulle sitta bredvid varandra Underbart var det att bara ens diskutera ämnet om våra barn.

Bjuder på en bild till...

Jag.
 

LÄNK BYTE

Gör en länkbyte med denna tjej som skriver om sitt liv med ADHD.

 
 
Klicka HÄR för att komma till hennes blogg.

I Väntan på ett samtal

Ja jag börjar bli lite smått nervös inför telefonsamtalet jag inväntar.. 
Nu har Ben10 använt medecinen i 1 månad  och lite till nu och jag kan varken säga att medicinen är bra eller inte. 
Effekterna som är märkbart är som sagt humörssvängningarna som enbart är riktade mot mig och T som är resurspersonen i skolan för Ben10. Vidare är aptiten halverad vilket inneburit att varje dag är en större utmaning. 
oj oj nu ringer det ....
 
 
 
 
Samtalet gick fort men det var gott att få ur mig mina funderingar. 
Då Ben10 är lite av en varannan dag äta kille ska han äta en frukt när maten inte pasat alls eller han haft en dålig bra. Jag märker på han direkt då när Ben10 inte möter mig med blicken vet jag att något hänt som påverkat honom.
Det blir ingen höjning av dosen av CONCERTAN vilket är bra då effekterna är lite spridda skurar men har hållit sig på en jämn nivå.  Jag försöker inte alls tänka på de dagar Ben10 inte vill äta men nu i överrenskommelse med skolan och så ska resursen hjälpa Ben10 med att plocka fram om det inte erbjuds.. 
Ben10 är mycket förtegen och när han blir arg kan inte utomstående fråga VARFÖR är du arg Ben10? när han inte har förmågan att uttrycka sig i studens hetta.. Ställa VARFÖR frågor är det sämsta och det värsta du kan göra mot ett barn / elev som har ADHD. När jag frågar istället vad som hänt eller hur han tänker får jag mer information och bekräfta att jag ser att han är arg och att det är okay att vara  arg. 
Gör jag på annat sätt än detta så kan jag inte hjälpa Ben10 alls med att ta bort och förstå sin egen ilska. 
Jag blir sällan arg nu på Ben10 mer än detta som alla andra föräldrar oavsett man har en diagnos eller inte på sitt barn detta med att städa rummet  och hjälpa till hemma. 
Han tjänar pengar hemma när han städar och plockar hema men inte i sitt eget rum. 
Allt blir me roligare att göra hemma när jag gör det till uppddrag. :) 
Mycket tanke bakom en liten handlig som ger stor effekt är vardag för mig men det är detta som underlättar varje dag.. visst blir det tjafs och gnäll både från min sida och Ben10 sida för att inte vilja, men men.. jag säger att om man gör det tråkigta nu så kan man göra det roliga det man vill sen. 

Vid tandläkaren..

Vi kom och anmälde oss i reception  men det gnälldes en hel del från Ben10 sida om varflr jag kunde göra detta mot honom. Väl inne så konstaterades att hans tänder såg fina ut men att det behövdes ta kort på tänderna då detta aldrig blivit gjort. 
En röntgen bild blev det över de tandläkaren ville se. Mer kunde inte göas då Ben10 inte det minsta var okay  med att vi var där. Jag fick vara kvar i rummet med Ben10 för att detta skulle vara genomförtbart. Med Ben10 var en liten smurf figur ( fråga mig INTE vilken... ) som gjorde denna undersökning lite lättare för Ben10. 
Kontentan av det hela var att vi ska till tandläkaren,  tandhygien och röntgen 3 gånger till innan detta året är slut.. 
Hurraaaaaaaaaaaaa tänker jag.. ( IRONI) 
Vi ska få en remiss där Ben10 enbart behöver stå helt själv medan en röntgen kamera snurrar runt han i 30 sekunder som maximalt. Detta är det enklaste sättet att få röntgenbilderna på Ben10s tänder. 
När vi var klara så blev han gladare när  han fick en 100kr sedel för att han var modig och höll sig lugn. 
Det var otroligt jobbigt för hans del men att enabart ta med sig leksak in i undersökningsrummet gjorde det enklare. Sedan fick jag förklara vad som hände och varför när vi var klara först när jag pratat med tandläkaren. Dem var för övrigt mycket tillmötesgående med Ben10. 
 
 
Han hade självklart med sig sin ONYTRIX klocka.  Instrumenten var inte skrämmande mer intressant då han hitta annat att göra med  haha 

Seg höstlovs uppdatering.

Höstlovsveckan har varit underbart gott även om jag mest för min egen del fick plugga trots att jag varit sjuk.
Ben10 har inte klagar utan har trivs på fritis denna vecka.

Bjuder lite på några bilder från hur vi klarade av tandläkarbesöket.. Hade en arg liten kille i 2 dagar efter...

Inga större konflikter för höstlovs veckan. Ben10 har spenderat tid med mormor i simhallen och haft det riktigt bra och under pappa dagen åkte de till Linköping. vad mer exakt får man aldrig veta. Antar att det inte var något speciellt utöver det vanliga.

I söndags åkte jag med Ben10 och mormor till ett litet sött cafe. Gammalt stilt och underbart skönt att bara vara.


Hemvägen ville Ben10 vara fred och för att göra detta i en bil när jag sitter bredvid han så gjorde han så här..