Linköping med Npf- Föräldrar gruppen.

Snart avfärd med abonnerad med Hallens buss till Linköping och Busfabriken. Detta blir första resan av säkert många som gruppen kommer göra. Jag har förberett Ben10 på att det inte enbart blir vi som åker med denna buss men även andra som han kommer känna igen säkert. Denna vecka har bara fokuserats på att bearbeta att åka buss med andra men att vi inte är så många.
Förhoppningsvis släpper Ben10s funderingar när vi väl gör entré på busfabriken. Bilder kommer ikväll.

Denna vecka har Ben10s mentor sett hur Ben10 är utan medicin när pojken smög med den tills vi gick precis iväg till skolan. Jag tänkte inte på att meddela Ben10s mentor vilken jag upplevde att jag fick av tillsägelse om att det måste göras varje gång när detta hände. Min tanke var då att jag inte ville störa men samtidigt få en tydlig observation av mentorn om han ser denna förändring . Detta noterades vilket resulterade i en konflikt mentorn och ben10 emellan. Detta är inte något som upprepas då jag vill betona att skolans pedagoger måste uppleva när en medicinering inte fungerar. För ben10 var detta tydligt.

Nu iväg till Busfabriken! :)
På återseende mina läsare.
Känn er fria att lämna kommentarer till de ni läst på denna blogg.

Tisdag Utbrott och lugnet

En morgon där den ena utbrottet utlöste nästa. För Ben 10 så var det jobbigt att inte få som alltid rutiner gjorts. Jag har successivt ändrat morgon rutinen så att han gör mer självständigt. Hjälpa till att göra frukosten. 
Jag håller lugnet att vara konsekvent med att fullfölja min plan att stötta Ben10 i att utvecklas mer självständigt. 

Frustrationen som jag har är att gå igenom de dagar dessa utbrott bara kommer om morgonen. Idag vill jag bara ge upp men mitt undermedvetna behöll lugnet och på automatik fortgick morgonen trots sonens utbrott som denna morgon inte ville ta slut.  Det fanns dock en frustration att inte pappan till ben10 ens förstår hur vardagen ser ut för pojken, för mig . lusten kom att idag sända ett sms där det står att nu är det hans tur med detta npf liv. 

Jag lät bli detta sms då jag i samma stund såg min styrka. Pappan borde ge eloge och respekt att oavsett vad är jag den som uppfostrar ben10. så jag idag är jag lite trött men en stor kopp kaffe eller två kommer bota min trötthet och ladda om mig för min intervju jag har nästa timme. Onsdag: Avlastning

Underbar dag med avlastning även om det enbart innebär 2,5 timme så är det mer än välbehövligt.
VI har nu gått igenom Ben10 och jag lite av hans hög med spel och leksaker som inte används ,i syfte att säljas så andra barn har nytta av. Välbehövlig rensning då jag redan rensat 2 IKEAKASSOR med leksaker, grejer, kläder och med mera. Han vet inte riktigt vad han har då han inte frågat om sakerna. Det är oftast minimala gubbar i 1-3 cm i storlek.
Nu denna stund släpper den inre stressen och jag kan fokusera på det jag tänkt göra nu så som att ringa fyra viktiga samtal. Sedan lyssna min musik på högsta volym står även på min agenda denna stund av son fri tid på 2,5 timmar.


 
Självklart finns det härliga stunder och roligheter som gör vardagen lite roligare varje dag.
Sättet han äter en bulle tillexempel.  Eller att jag i brist på fika hemma kommer på mig själv att jag måste sysselsätta mina fingrar med något så då började jag lära mig stickning istället. Eller att jag kommer på mig själv med att se barnserier som Ben10 följer och upptäcker efter 30 minuter att Ben10 faktiskt inte är hemma !!
 
 
 
 

Senaste Utvecklingssamtalet

Sportlovet är här och jag har fortfarande tankarna i senaste utvecklings samtalet. Allt jag hörde och uppfattade var
- Han klarar inte det här, inte detta , här är han fungerande MEN..
Mentor J sade även mycket positivt självklart men det som kom in var att det som kom fram var det som redan vi har vetat ganska länge.
Den Kommunala skolan är inte det optimala för Ben10. Han har inte kunnat göra kunskapskontroller Just för att nivån inte ligger för just Ben10.
Han bör gå i Autismskolan som finns i staden. Kön för att komma in dit är lång och det krävs en hel del. Just nu vet jag inte vart jag ska ligga med tankarna när jag tänker pedagogiskt, frustrerad mamma samtidigt som jag ser ändå lyckan och glädjen i Ben10s leende varje dag.
Självklart har han sina hemska perioder när han just nu inte lyssnar på sitt tilltalsnamn .Det som biter på mig är detta med simkunnigheten som det står i skollagen men väldigt suddigt i läroplanen att en elev ska kunna simma två längder vanlig och två längder på rygg i årskurs4. JA det var detta jag uppfattade. Efter samtal med rektor M på Ben10s skola så är även han lite suddig men samtidigt tydligt med vad som kommun har tolkat i just den frågan. Inget säger att det ska ske enligt skollagen oavsett årskurs angående simkunnigheten. Det finns inte resurser alltså pengar till att låta eleverna lära sig att simma. Elever ( utan diagnoser) kostar pengar! ja elever med särskilda behov kostar ännu mer pengar. Det jag inte såg i valet var att ingen kunde ge tydliga satsningar för just barn / elever med särskilda behov i skolan. En nedläggning av en kommunalskola kunde istället bli ett ny specialskola i form av autismsskola likt Lunarskolan i Stockholm. Något jag är medveten om är att i dagsläget som personerna som sitter i min kommun minsann inte har egna barn MED diagnoser. Hade dem haft det hade dem avsatt resurser för detta. !!