Minigolf!

Min Ben10 och jag hade först tänkt att vi skulle till en pool i närheten men då solen inte ville komma fram helt så ville inte sonen bada. Alla andra förslag bara blev nekade tills jag föreslog att vi skulle till stadsparken. Han ville självklart spela minigolf så vi gjorde det. 
Allt gick bra , sonen ville inte i början vänta på att de andra som spelade på banan vi skulle till näst skulle vara klar så vi vänta på vår tur. När vi väl kom till sista hålet av minigolf banan så sitter det ta mig faan allltid en gäng gubbar och ska psyka en eller bara sitter där för att de inte har annan stans att vara. Till min förvåning så spelar min son som vanligt tills han får i bollen i håler så vi spelar inte direkt som man bör med 7 slag. Det är svårt att förklara varför man bara får 7 slag och inte mer även om det är en regel. nå väl. En gubbhelvete ( ursäkta mitt ordspråk) men han var en gubbhelve verkligen som tog bollen från min son som hade skjutiti iväg bollen till hålet och missat så den kom utanför, så kom då denna gubbe från ingenstans och började bråka om att grabben inte får spela mer för han har spelat klart nu! Jag bara vad i hela friden ska han lägga sig i. Jag bad han håla sig utanför mitt och sonens spel då vi inte spelar som vanligt utan efter sonens villkor. Han får ur sig ett fint svärd åt som jag besvar med kalla handen. I detta nu tänker min ena halvan av mig att den jääkeln ska få faan för. Min andra halva säger.. låt han vara, han har inget annat bättre liv än detta så låt KARMA tar hand om han. Vilket nu när jag är hemma känns såååå enromt skönt.  Något dumt som jag tänkte idag var att det var träffa-idioter-dagen idag  blev snabbt borta ur mitt huvud och ajg var varken stressad eller kännde ilska. Karma kommer ta hand om honom om inte det redan gjort detta. Jag visste bätre än att ge tillbaka i ord. Flertal av de spelande människor som spela minigolf  titta så klart men de fick de göra. 
 
Att spela mini golf med Ben10 kan inte göras på det traditionella sättet. Det är för mycket regler att hålla koll på och att promenera på banan när han inte spelar var lite svårt. Han fick tillsägelser men deta hjälper inte alls. Det finns alltid folk som ska  lägga sig i hur jag gör eller vad man gör och säger utan att ens tänka på att det finns en hel historik bakom till varför man gör på ett visst sätt. Om nåt verkar fel så ja då ska man in i konflikten men vet man inget om vad som sker och enbart dömmer efter sin impusler så är det fel. Gubben eler ja gubbarna han hade sitt gäng där haha diskuterar säkerligen varje dag om hur man bör spela och följer vilka som spelar enligt reglerna. Men de förutsatte att vi var normen och vi spelar som det ska spelas. Detta gjordes inte i vårt fall. Ben10 och jag splear för att det är kul inte för att tävla! Jag spelade 3 gånger fick jag inte i bollen till den 3:e träffen så gick vi vidare till nästa bana.  
 
DAGENS LÄRDOM:
Även om ni vill lägga er i så gör inte det så vida inte ni ser ett barn som far illa, men min poäng är att när någon vill lägga sig i på ett sådant grov sätt som jag och min son blev  bemötta , gör inget, bara le och säg att karma tar han om personen. What goes around, comes around! 

Ben10 Våghalsen!!

Vet att det gått ett bar dagar nu sedan senaste inlägget.  känns som jag inte har så mycket att skriva om. Vi försöker njuta av de få dagar av sol som årets sommar tillhandahåller oss. Faktum är att vädret inte styr ben10 utan mer leken. Precis som det ska vara. Om det nu skulle åska så ändras leken till innelek än utelek. :) 
Allt handlar igenkligen om hur man ser på vädret och hur man ska förhålla sig till den. Kommer vädret vara en plåga eller en njutningfull dag? ja mina läsare, det läggs i betraktarens öga. Det vill säga dig! ja just du som läser detta! 
 
Idag har Ben10 varit lite av en våghals och jag vet inte om det är en ren tillfällighet eller inte men han utmana ödet 2 gånger idag!  Först på morgonen innan fritids då han lekte med tända ljus. Ja STEARING LJUS! Jag var nyss vaken och noterade inte utan mina ögon brukar alltid gå runt överallt för att se vad han gjort och vad som är nu hans intresse. Och jag fick se en tändsticks sticka. Det Ben10 sa var att det var mysigt när mamma vakna vilket det var. 
Det mest rationella vore att skälla på Ben10 för att han lekte med tändstickor men han är så pass gammal nu att han nu mer alltid har en baktanke med allt! så jag hörde hans tanke och därav blev det ingen utskällning. Jag pratade med honom om vad som kan hända om man inte är försiktig med tändstickor. Svaret kunde han! Det kunde bli eld och då får man ringa brandkåren så dem får släcka den farliga elden. Frågan som ställs nu är var i hela friden hade han fått tag på tändstickor i den egna hemmet? Jag är noga med var jag lägger de saker men på nåt lustigt vänster hade han smygglat in tändstickor. Av denna anledning kollar jag igenom hans rum dagligen för vad som kan finnas.
 
Det kommer en dag som han kommer säga stopp för men jag har iallafall banat väg för om han inte berättar vad han gömmer så blir jag inte arg utan jag blir bara bekymrad och ledsen för hans ideer som han kan tänkas ha som han inte kan finna en förklaring till själv.  Vidare under dagen när jag skulle hämta Ben10 på fritids så hittade jag honom med en påsa över huvudet och  försökte ta stryptag om sig själv i ett lekrum där det finns ett fönster. Självklart hade han låst om sig. Min första tanke var att  han varit arg och han ville vara ifred. Förklaringen fick jag av L. L hade sagt till på skarpen att nu var datortiden slut för hans del (30 min) och detta gillades inte alls. Så Ben10 svarade med att stänga in sig själv. Jag var lugn utåt även om jag var helt skärrad och skakad av vad jag fick se. Agerande lugnt så besvarade jag honom med en.
 
- Hej älskling, jag ser du är arg. Leka med påsar över huvudet är mycket farligt älskling. inte mer så igen! 
 
Man kan välja att säga helt fel saker att bara börja skälla. Min tanke när man hämtar på fritids är att alltid se glad och visa att man är glad för att se sitt barn när man hämtar på fritids.  För min del så går det helt konfliktfritt att få med han hem än att få hem han helt full av bråk för nåt och att lugna ner honom kan ta hela kvällen. Tro nu inte han vill säga vad som står på eller vad som hänt. Detta kan ta en hel vecka ibland att lista ut. Så därför frågar jag alltid personalen om nåt hänt. Frågar alltid personalen  EFTER att jag frågar ben10.
(Har märkt att många föräldrar frågar personalen först och sedan sitt eget barn. )
 
 
Igår var vi i stranden och det var underbart att spendera 6 timmar med en vän J och dess barn C. de ville bara fika först men sedan kom de igång fint. Det blev mycket det Ben10 gjorde , härmades av C. 
Vi somna bra gott kan jag säga er. :) 

Tankar

Jag har inte tänkt på att vissa delar av mitt liv är fyllda med krav! Jag har verkligen en VD position när det gäller Ben10. Pappers mässigt står det gemensam vårdnad men i praktiken är det jag som styr och håller i all.t Jag håller stenkoll på att ben10 får vad han är i behov av gällande i skolan och livet i övrigt. Som förälder tänker jag ALDRIG någonsin på hur tufft detta arbete är. Speciellt inte när en diagnos är med i bilden. Det krävs en hel del av den som man lever med. Så om du är partner till en som har ett barn emd en diagnos, se till att finnas där som stöd och som att man kan lita på. Jag kan säga att jag som förälder har blivit testad av min son. Nu vet jag inte om det hör till historien att jag är inne i lingonveckan ( e du kille och inte vet vad lingon veckan är så fråga en tjej ;) ) eller inte men då min sambo A har jobbat konstant så har det känns bra ensamt att ta konflikter med sonen. Idag har jag mest velat spy på ADHD men nu förlåter jag diagnosen att den finns. Tacksamhet finns i mig att jag lär mig hantera inte bara nya former som ADHD uttrycker sig i för Ben10 utan även för att den normala utvecklingskurvan ska även tas med i betänk. Livet är inte enkelt men att kunna ha några i sin närhet att lita på är viktigt. Jag litar inte vem som kan jag säga er när det gäller min son. Jag litar på få i skolans värld men jag vet även att de vet att jag granskar dem. Ytters få vänner anfötror jag mig för och när det gäller barnvakt, aj aj, Jag litar bara på de jag redan vet jag kan lita på. En ny barnvakt är inget jag vill ägga energi på även om jag redan får avlastning. Tänk er att förutom ert vanliga jobb så har ni ett jobbb som Vd i hemmiljön, ingen annan att bolla med och dessutom ska ni gå i skola. Förstår min min stress? Det som krisar sig är att jag inte kan visa min stress hemma med Ben10 då tar han min stress i form av att han kopierar och då blir det bråk för ingenting. Ett simpelt nej från min sida för något som han vet så bra så som att ingen glass efter maten på vardagar. Eller inga leksaker på bordet när vi äter mat. Jag måste ligga i framkant i allt gällande sonen. Det jag inte vill ha är sympatier om hur jobbigt mitt liv är eller måste vara. Jag har valt att få barn , diagnosen är vad vi INTE har valt och det mina kära läsare är en jädra skillnad. Vi gör vad vi kan med det vi har och lär oss undertiden vi lever livet!

Minisemester

Ben10 har under 3 veckors tid till och från spenderat tid hos mormor vilket gett mig en total avlastning. Nu när han är hemma igen är det bra underbart att natta honom och komma tillbaka till vardagen. Ja , jag erkänner det är bra skönt att han inte varit hemma då jag har kunnat slappna av helt i huvudet. Först när jag är helt själv kan jag vara ego.

Som mamma har jag inte kunnat tagit helt ledigt från min son utan besökt han många gånger. En vecka utan kontakt med sonen går inte för min del. Jag måste träffa honom för att känna mig lugn och samtidigt se att han är lycklig i nuet och i sig själv.

Vi har under några dagar spenderat tid i en bil och åkt till comboylandet High Chaparall och döpt om GPS till Lola. Hon flippade ut några gånger och speciellt kul var det att höra henne säga " Sväng höger" när vägen var en raksträcka utan någon som helst möjlighet att svänga höger. hahaha
Bästa verktyget blev GPS Lola just för attBen10 inte blev helt urtråkad längs vägen. Han kunde följa vägen och se var vi var och hur långt vi hade kvar med hjälp av den utskrivna kartan jag hade. De lekar jag hade i tankarna var redan färdiglekt redan första timmen och vi hade redan läst ut de tidningar vi hade med oss. :)

Ovanlig nattning

Idag ville sonen inte alls lägga sig förens han gjort sig en film. Ja så det var bara för mig att ta fram videokameran( ja en sådan där liten klumpig sak). Han var klädd i pepparkaksgubbe dräkt i såg nästan redo ut för nattning men inte då! Jag startade kameran och han agerade som en naturbegåvning. Det var mysigt att se honom agera. Katterna ville självklart vara med på ett hörn.haha jag kopplade in kameran i tv så han kunde se och han blev så glad åt att se sig själv. Glad Ben10 gjorde att han nu var mera med på noterna att lägga sig. Jag slapp ta till min jag-är-chefen -rösten utan anvädne mig av en annan givmild röst vilket när jag läste boken gjorde att han somnade rätt snabbt.