Måndag: FotbollGrabben min hade sin första fotbollsträning  i söndags och han pratar fortfarnde om den idag.
Nu är vi precis på väg ut för att äta mellanmål ute med bollen.

Har fortfarande inte komit i sans med att ha diagnosen Autism och ADHD på min grabb. Autismen köper jag men inte ADHD. Har funderat en hel del och får bara fram att jag gör ett bra jobb som hans mamma. Att vara mamma är inget simplet jobb. Det är bland det tuffaste. Varför?


Jo chefen är inte myndig men oehört krävande. Du har jouren 24 timmar om dygnet i 18 år. Du är hans allt i allo. Du  har mer roller än någon annan på ett annat arbete, Du ska kunna laga mat som duger, ha ideér om underhållning, trösta han när han är ledsen, alltid vara redo med ditt kunnade. Och mer där till.

För mig betyder det att jag får ta och utbilda mig själv. Chefen som barnet är ,gör sig som tuffa förhandlare och det gäller att vara lyhörd, flexibel och alltid se till att ha tolerans.
Någon lön får man inte ut i detta arbete som betalar ens hyra.
Men man får mycket mer åter tusenfalt i glädje.
Allt är inte en dans på rosor men det är bra tufft när man är  ensam ,Det blir lite mer arbete.
All heder åt dem som är ensama med sina barn.
Autism

Satt i möte i går med exet Tim samt min moder efter förfrågan av rehabteamet. Jag och Tim hade blvit ombedda att fylla i en hel drös med pappersormulärer som skulle hjälpa den personal som skulle behandla honom efter utredning.
Kontentan av mötet blev att mitt barn har Autism samt ADHD.
Detta är inget som ska sättas in i ett fack som att benämna mitt barn utan mera ett verktyg över hur jag kan komma hjälpa honom mera i framtiden. 

Jag har fått en tydligare bild av det jag redan från början vetat om. Nu har jag äntligen fått mina föraningar och funderingar besvarade.
Han lever glatt som vanligt helt oberörd av denna diagnos om Autism samt ADHD och vi  har bara löst gåtan över varför han inte har språkmelodi som vi andra har. Har har inte läst alla koder ännu och nu kan när vi vet mera så har vi lite mer kött på bena över hur vi ska hantera hans inlärning.

Att ropa på avstånd  kan jag tillexempel inte göra utan jag måste ha ögonkontakt med honom för att få bekrätat av honom att han lyssnar aktivt på mig.Allt som har med att göra med mitt barn måste verkligen bli mera indiidualiserat för honom.
Att allt man gör sker på hans villkor och inget  annat. Ett barn med Autism måste få se och uppleva allt från hans egen perspektiv och förutsättnigar , inte från hur vi vill att barnet ska få se.

kul var det att få se ett inslag som tv3 visade idag vid 14 tiden om att Jenny Mcarthy har ledsagat sin autistiske son till frisknad.
Jenny Maccarthy (? stavning på efternamnet ?) har skrivit en bok och hon är tillsamans med komikern Jim Carrey