Valborg och 1a Maj

Det är 1:a Maj och dagen har bara erbjudit sköna stunder. Lika så valborg.
En liten intresserad son frågade om vi kunde se majbrasan vilket jag naturligtvis inte kunnde säga nej till. Vår grannflicka frågade nämligen sonen om han skulle dit så därför var vi lite nyfikna på att se majbrasan.

Kvällen bjöd på fin utsikt. Det blev en promenad till majbrasan

Valborg
Välkommen Sköna Maj

Under valborgskvällen så blev det intressant för sonen att se hur majbrasas startas. Från hans synsätt så tänkte han att eld sprider sig vilket betyder att denna eld även kommer göra så.  Efter att jag förklarat lite enkelt för honom att så kommer inte ske blev han fortfarande inte lugnad. Att eld sprider sig är för djupt rotat i sonen för att han ska kunna ändra uppfattning om detta. Så vi stod kvar en stund och kolla hur elden rörde sig och observera eldens och vindens rörelser. Någon synlig brandinspektör eller vad det heter såg vi inte men däremot en polis inspektör vilket blev väldigt populärt för sonen då denna polis kännder sonen väl. Det blev en pose med den polisen då det var första gången för sonen att se denna känd person i polisuniform.

Denna valborg innebar även att en godisring blev tvunget att inhandla fast detta förslag blev inte alls poppis hos mormor som även var med i denna promenad till att se majbrasan. Det blev en snabbis in på museumet innan det blev pomenad till hamnen där bilen  ståd parkerad.
En bra kväll. Mycket intryck för sonen att ta in vilket det som fastande var polisinspektören och att denne var känd för sonen.

Det tog en stund innan sonen kunde somna då det utlovades att det skulle bli en film. Halv 10 på kvällen är ingen hit men då det var  röd dag och ledigt dagen efter från skolan och fritids så fick det bli en kortis.
Vi såg slutet av " Natt på museum"  Det gav lite frågor som väcktes som vi hann bearbeta lite innan sonen somna för natten.



Ditt Namn:


Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Blogg:


Din Kommentar:

Kom ihåg mig?