Coolt med Adhd

Tänkte beställa denna bok om adhd.
Orsaken är att det kommer en tid som kommer att komma då även barnet som har adhd ska göras informerad om dess diagnos och vad det innebär men även vilka fördelar det kan ge. Jag har inte haft tillfälle att berätta ingående för ben10 vad det innebär men han vet att hans förmåga att inte kunna fokusera på läxor eller sitta still är för att kroppen vill annat och huvudet vill göra annat.
Under hösten kommer Ben10 kunna förstå mer hur adhd ser ut just för honom men även hur autismen ser ut. Han har haft ointresse för detta innan men han har hela tiden sagt förlåt för att han vet att han gör nåt fel men inte vad. Till detta tillkommer konsekvenser vilket uttryar sig i att han ser sig som oduglig. Han har ett bra självförtroende vilket skall hållas så länge som möjligt.

Han vet att han är bra och duktigt kille och att han är bra på olika saker och vissa få saker är han otroligt bra! Det är coolt att vara sig själv vilket har varit mottot för hur jag vill att han ska se sig själv.
Denna bok ska ge lite mer information och lite mer förståelse för Ben10.

SVT sände en dokumentar om " leva med autism" vilket vi såg tillsammans. Även en dokumentär om ADHD visades vilket vi även såg tillsammans. Det var lite första aha-upptäckten att han inte är ensam. Han upptäckte att han med kan göra samma sak som alla andra men på ett helt annat sätt bara.
Autism och adhd för ben10 innebär att han är annorlunda inte mindre som individ och människa. Han är lika mycket värd som alla pojkar.

Different not less

Ditt Namn:


Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Blogg:


Din Kommentar:

Kom ihåg mig?