kväll

Fastan har bivit bruten för kvällen ocg jag intog min mat med mamma och son. Mamma bad om ursökt eller ja nästaniallafall genom att hon handlade mat till mig för 2 veckor. Personligen har jag kanske en 300kr kvar efter att hyran e betald och då har jag fler räkningar som ska betalas.
Imorgon komer det bli en rätt hektisk dag för mig.
Programmet ser ut som följande:
1) lämna min song till fritids och skolan
2) ringa Lena som är ansvarig för lärarprogrammet om den miss de har gjort. jag kaninte registrera mig för kursen jag börjar på tisdag.
3) Gå till socialen
4) gå till lärcentrum för upprop och påbörjan
5) hämta sonen kl 14  sedan kanske , kanske jag kan andas ut

Stressigt shema !
kommer inte ge mig mycket til spelrum imorgon så jag får vara effektiv.
Min nacke håller på att mörda mig så jag har värm värmekudden 2 gågner reda n nu och det blir en tredje gång såjag kan somna gott
Ha det bra nu

Söndag: Fastar och har lite tråkigt

Sitter framför datorn efter att tidigare gråtit en del. Hade ett diskution som inte var rolig at ha med mamma ocg jg blev så besviken på henne.  tänker inte ta upp i detalj orsaken men min syn på henne är nu ändrad.
Hon vet fortfarande inte varför ag inte drar jämnt med min bror ..oj oj om hon bara visste.
Bara tanken får mig att rysa. ush. ja ja man var ung oh naiv men den bilden jag fick av min bror kan inte suddas ut och enbart två människor i min närhet vet om orsaken och såska det också förbli.

Var vaken rätt tidigt , Åt frukost som var två delad innan jag begav mig till tvättstugan för att ta hand om tvätten.
Nu är klockan 14:16 och jag har fastat sedan 3:30.  kl 20:06 får jag bryta fastan för dagen för att äta.

Om ni har frågoreller funderingar så bara fråga på genom att lägga en komentar.

Såhär långt in på dygnen känns det bra men nu börjar huvudet spinna och kanske en ev huvudverk är på väg.
Det är hungern som som sätter in eller ja Kaffe abstinensen som sätter in nu och kan lova er att inte dricka kaffe nu är en jobbig känsla att känna. 
I fjol fastade jag för första gngen och jag fastade den mer hårdare mer stramare varianten vilket betyder att inte ens vatten vår intas! Nu känneer jag att jag kanske ska tillåta mig vätska för jag vill inte halka efer i sstudierna som jag gjorde på grund av fastan. Jag skulle ha brytit fastan tidigare och nu måste jag verkligen vara mer försiktigt för jag behöver även hänga med i min sons energi.  Hade tänkt ta min löprunda imorse när tvätten blve klar men jag däckade och somnade en kortis.
Har pluggat lite albanska och nu känns kul att förtså mer och mer av språket. hi hi underbart.
jam shumë mirë edh lumtur për  nuk shqiptare

Ska ta en promenad nu , känns bara jobbigt att vara ensam hemma idag.
Nästa vecka kanske man får en  och annan kafe gästande människa  som vill säga grattis, vem vet?!
/ Ha det bra

Fredag Kväll

kom inte så långt med att komma till socialen. Satt i telefon och hade datorn uppe för att fixa olika räkningar och framför allt ordna med min registrering till lärarprogrammet men se att det gick ju inte alls. Utblinigsansvarige för intiutitionen hade gått på möten och sedan gått hem för dagen klcokan 15. så kvar för mig att göra var att ordna till de värsta räkningarna som blivit kris vilken nästanhamnat hos kronofoggden men jag klarade mig undan detta.

Imorgon blir det att skriva in räkningarna för betalning och fixa för att ringa väel för två olika företag angpende två fakturer samt säga upp medlemskap för jag ska nuninte ha något p medlemskap.
Sedan tvätta så det får jag ta en chansing imorgon med  kl 5. Hoppas min plan funkar.


Att fasta gör underverk med mitt sinne och säl för nu får jag inte bara tänka påmig själv utan att alla andra som har det sämre än jag. lite likt som ens förälder sade att om man inte åt upp maten så skulle de skicka de till barn i afrika.
under fastan får man ta fram annra resurser över att klara av först hungern som varar i 2 - 3 dagar. men sendan energin får man finna på mer djupare plan.

Nu frestar min säng allt mer och nu här jag den ropa.
Koooooooooooooooooooom kooooooooooom

Nattinatt på er


RAMADAN

Dag 6  och jag är inne i min fulla första dag av fastandet.

ska börja med att svara på en kommentar jag fått av maria johansson som skrev:
" Det var ju inte så bra att det inte går bra med fastandet"

SVAR; Att man har mens anses inte vara något rent för fastan. Man ska vara ren i kropen och genom mensen så är man inte ren. En dush efter mensens slut och jag är med i fastandet.

Idag försöker jag göra allt som jag har skjutit upp så länge att nu är det inte längre hållbart.
Fick mig en utskällning igår av min vän K som sa att jag minsann måste lyssna på honom.
Varför? jo  jag hr en dendes att inte göra det bästa för mig själv för jag själv anser att jag inte är värdig bättre.
Allt ont och dålig är vad jag förtjänat men nu är jag är inne i fastan så ska alla tankar bort.
Med fastandet  renar maninte bara kropen och själen utan manrensar sitt sinne med vilket är bra.
Man får en chans att bryta sitt mänster somkanske inte alla gånger varit bra.
En sak som jag bröt i fjol med denna fatan var att inte tala ont om människor oavsett hur mycket ont de än talade om mig.
Jag har idag enbättre tålamod mot sådana mäniskor. Jag ser dem som människor som har ett gift som de är beroende av.
När jag inte gjorde det jag ville göra , bröt jag därmed  mitt mönster.
Det behävdes kan jag säga er efter separatioene från TIm. Guarna vet hur mycket jag fått ta emot men att inte göra något tilllbaka är starkt!

Idag ska jag ta mig till socialen för att få lite medel att betala räkningar. Nåt jag inte vill är att hamna på listan och få en prick. Bläää usch

Nu försöker jag bara registrera mig för terminen i högskolans webbsida men inget verkar funka. Har ett konto men vet inte om jag behöver registera mig för ett nytt.  Har ringt men får inget svar.

En sorgens dag lev igår å jag fällde tårar för mer än en sak.
Mammas katt Newton  fick somna in för gott igår. Mammas make pallade inte att närvära när sprutan gavs.
Han blev 16 år gammal . han var sist av sina syskon att somna in.  Newton var av rasen Siames.  Newton vr en Brunmaskad siames.

Tisdag: Faaaaaaaaaaan också!

Fan, fan,fan!!

Så klart att jag skulle få lite huvudlöss! Typiskt alltså. det räckte tydligen inte med att jag hade det när jag gick på fritids själv och i skolan i fågelfors skola. Nej , nej, nu är det dags igen. Oj vilka glödjeskutt jag tar.
Kliar det? Jaaaaaaaaaaaaa
Ont? Nej
när upptäcktes detta? för en timme och 15 minuter sedan lite drygt ( 21:15) Samma tidpunkt som jag upptäckte huvudlössen på min grabb. Ha ha är inte det är en ironisk syn.

Ramadan :
Yja den går ju inte alls att genom föra hittisl på 4:de dagen då jag fortfrande har menstrationscykeln. Har jag tur är den slut på fredag.    " suck"


ÖVRIGT IDAG:
En kompis till min grabb har varit och lekt hemma hos oss i en timme medan pojkens förälder passade på at thandla. Vissa gånger kan ens barn bli helt odröglige och denna pojke kan vara mer än odröglig i butiken . för att låta föräldern handla utan stress och panik så har jag pojken. dennes pojk och min är bästa kompisar så det funkar bra .
men lite frestade är dem allt att vara dumma mot sylvester. men det har jag lite olika lösningar på som jag var bra uppbackning från pojkens förälder.
Fick Kaffe som tack för hjälpen
Jag tacka i sin tur att kaffet var bryggt. mitt kaffe hemma är pulverkaffe.

Det var dagens händelser
Inget erotiskt alls , ledsna att göra er besvikna gott folk.
/ Tack och bock för i afton

RAMADAN: 3

DAG 3

Tja det har inte varit mycket till fastandet för mig då jag är inne i min blodperiod som det så  fint heter.
Menstrationscykeln anses vara något smutsigt och när en kvinna haft en dag fri helt från blödningar får hon återta fastan men hon ska ta igen det dagar hon inte fastat vid ett senare tidpunkt.
Haft den i två dagar nu så jag kan inte göra mycket än att låta naturen ha sin gång nu i kropen.
Jag var inte direkt helt allert på att fasa precis men visst känner jag av att inte ha maten . Tankemässigt är jag inställd på att fasta men inte helt nu när man har förhinder.

Söndag:

En helt vanlig dag för mig. Det som är annorlunda äratt min ängel är hos Tim och även nästa vekca kommer han vara på söndagen med Tim. Anledningen är att jag måste behandla huvudlössen min ängel har änu en gång. Igår kammade jag igenom hans hår vilket tog 40 minuter. han hade inte ett ända så behandlingen är bra effektivt.
Imorgon är det förberedelser infr skoltart för mig och min grab samt ordna till olika saker.

Nu ropar mamma på mig om att jag måste hjälpa till.
här i hennes hus /hem måste jag arbeta mig till mitt kaffe. fråga inte varför men det verkar ara mammas motto och hennes mans motto.  allt smakar mycket bättre om man arbetet sig till en aptit.

Fredag; Tack och slut för idag

Nu är andra gruppenivägsläpta och alla har dem läst för mig om en nyhet genom www.8sidor.se
De två somärmer avancerade fick först läsa artikeln och sedan återberätta den för mig.
Det blev riktigt roligt då bägge två vill använda sig av engelskan för att återberätta.

Lite sorgligt att inte träffa dem så här mer om jag nuinte söter på dem på stan vill säga .
Alla har de varit en njutning att lära ut mitt matrial jag haft till dem alla. De har varit tålmodiga med mig som jag varit med dem.
För mig har det varit att förklara ich förklra till s demförstår vad jag menar. det betyder at jag får förklara på så enkle sätt som möjligt. I slutet har jag använt mig utan googgles språkverktyg som för övrigt inte översäter allt korrekt men endå. alltid något.
Utvärdering : deltagarna har fått se och utforska ochlär sig sidor hur dem kan träna sin svenska mera och hur de hittar.
jag har älärt mig genom dem att använda matrial som passar alla ,f rån alfabetiker till den mer avancerade som har universitet studierna nyss bakom sig.
Hitta som väcker intresse som de kan fortsäta med är en utmanng jaglänge fruktat för men nu kan jag ta an vilken utnamningsom helst.
Jag harlärt mig att tänka mer pedagigiskt i mitt arbete som ledare. JAg har dessutiom förenat nytta med nöje. inte bara för mig själv utan för deltagrna.
jag har funnit att lexin har ett bildteam som har spanska , albanska och svenska samt engelska så jag kanfortsätta träna mia egna språk vidare.
Jag känner mig rätt nöjd och stolt .
Tror nog nu att jagksa klara av högskolestudierna nu efter detta eller vad säger ni? Återkommer senare med min his och diss lista.
Nuska jag till morfar öfr att kolla efter min son.
Kram och ha det

Fredag: Huvudlöss

Gårdagens eftermiddag och kväll var inte min turdag!
Igår kväll när jag läste kvällssagor till min son så brukar jag alltid dra min hand genom hans hår för att känna om han s hår är kladdigt eller liknande. Igårkväll hajade jag till när jag kände att hans hår var sandkorningt med lite vita prickar!
Huvudlöss var min första tanke. åtgärd för att bekräfta mina  misstanbkar var att ta fram ett vitt A4 ark och kamma  igenom hans hår och se om det föll. Oj om det förr en hel arme full av löss och små  små ägg.
två A4 ark kammade jag ut på kvällen och nu på morgonen kammade jag ut ett A4 ark men det var inte lika fullt som de jag kmmat ut igårkväll.

VÄl på fritids så blev jag varse att där fick han helst inte vara utan att han först blivit behandladf. Hur ska man göra en behandlöing när apoteket har ständ kl 21 på kvällen!!
Samtal till morfar som kunde ta honom  men att hoppa av tacksamhet kunde jag inte göra än, Han ska ha två av sina barnbarnhos sig idag så nu ska han ha tre barnbarn utav fyra, Huuu Hur ska det gå månne?  Att ha dem var för sig går bra men ihop njaaaa De är annars bara tillsammas om vi äör på kalas och då leker barnen ihop i bästa mån.

Fåtr önska morfar lycka till med  omhändertagandet av barnbarnen idag! Tur at jag slutar 13 så kan jag komma för att hjälpa han hih i

Nu ska jag straxt ha min a grupper för sista gången. Idag ska de få göra ett prov. ett prov som går ut på att läsa en nyhet eller höra en nyhet genom de sidor vi har gått igenom och sedanska de få berätta vad nyhetern handlade om.
Samt tänkte jag att de skulle kola in olika bra sidor om att söka jobb.
hppas min plan funkade för jag kom på den innan jag somnade igpr kväll.

he he

tacksamhet

Denna andra gruopp fick både jag och min kolega lotta en krukväxt. jättefin. =)
mina tankar blev bara at nu kommer min pälsbollslakta växten men kanske inte.

nu blir det att hämtra min grabb på fritids  och äta mellanm¨ål hemma  innan jag tar tag i pappersarbetet som jag har väntandes på mig. har försökt att inte draut på saken men jag upplever att dt bara blir  mer och mer jobbighare att ta tag i att öppna breven man får. Det är bara tråkighetern ändå så varför öppna. Känner mig ändå lite rätt att öppna min post  vet ej varför men ibland tror jag att den bits.

Dagens aktriveterer i datagruppen 2 belv att översätta och skvira svar på utvärderingen. . Jag får ta mitt imorogn. imorgon är jag helt ensam med grupperna då min kollega Lotta åker iväg tilll ett bröllop som ska äga rum högt uppe i norrland på lördagen. Hon r mäkta stolt över att berätta att hennes son ska bära kostym. Hon har hela denna vecka tjatat  sin son om en klippning och nu är den äntligen gjortd vilket sysndes på lottas glädje idag!

få se om det blir ett inlägg senare idag.
Ha det gott annars gott folk

frågor & svar

Här kommer lite svar och kommentarer till de frågor  som ramlat in lite pö om pö.

Maria Johansson:
ska du verkligen gå igenom ramadan iår?

SVAR
Min förhoppning är att jag ska klara av denna fastan ja men hur det kommer att gå vet inte ens jag.
Förra gången var jag mera fokuserad på att inte ge mitt ex tim någon att bråka med. mitt mål den gången lyckades med utbildningen  blev lidande. Denna gång kommer jag vara mer farsam.

Lolitha :
Bra & positiv artikel annars. Ibland vill man bara sjunka genom jorden när "päronen" börjar prata om vad man gjorde som liten

SVAR/KOMMENTAR
Tack för din komplimang. Vet att det kan bli lite fel i mitt skrivande då jag skriver medans orden kommer genom huvudet och direkt ut på tangentarna och rakt in på inlägget!
Har en tendends att INTE läsa det jag skiver och framför allt hur jag skriver.
Använder slang som jag försöker arbeta bort.
Päron är slang för ordet föräldrar =)
Ber om ursäkt för den skada jag må ha gett dig. =)


Torsdag: Pannkaks dagen =)

Somnade med min lille ängel igår vid 21 vilket var helt underbartt. Har inte loggat in på internet när hjag är hemma då det finns hela tiden något att göra hemma. Har pappershögar att ta mig igenom och alltid oiordningplock att göra efter min virvelvind på 6 år.

Gick upp först 10 över 7 vilket jag fick sota för men det gör inget då jag inte stressade mig eller min grabb under denna morgon. Idag är det näst sita dagen för mina grupper och nydss fick jag en bukett blommor.
Min kollega lotta är coh inhandllar mera kaffe  och nytt mjölkpaket då dessa vuxna människor tydligen har upptäckt att svenskt kaffe är underbart gott.  1½ paket i veckan går det åt.

Nu ööite rast och jag sitter med mina mackor. brödet är mitt grkeiska bröd jag bnakar varannan vecka . Min  grabb älskar brödet men avskyr kanterna !  kaninte begrip a meg på varför kanterna inte är lika goda.  Min  mamma söger att han härmar mig men jag har inte petat bort brödkanterna på mycket länge.

Idag blir det pannkakor med honung . Igår gjorde jag första frasnk grönsaksgryta(raratouil) men den gick inte hem som den brukar med min son så jag ställde mig och göra lasagne vid 17 vilket gick hem hos grabben min.

idag bråkar föresten 4 datorer vilket förmin del betyder att jag får stanna kvar efter dagens slut  för att åtgärda problemen dessa 4 datorer ger mig en attetyd om!
Avskyr när datorer har en attetyd mot mig!

Tisdag: redan ?

20 minuter kvar av tisdagen och min lill eängel samt pälsbollen ligger utbredda i min säng.

Vardagenär osm den ska vara i hemmet... "suck"

Dagen spenderades mestadels hemma. Vi gick ut mest för att få frisk luft , lära sig hitta balansen på sin cykle samt inhandla mjölk och ost till kvällen.

Dagens skit i byxorna:
En paddhelvete är i cyklenboden och självklar skull den sitta och hänga  3 cm från min sons cykel! Pador ger mig rysninger som andra får när de ser en spindel eller annat osm skrämmer en.
Paddan var borta när vi lade in cyklarna i cykleförrådet igen till kvällen. Skönt!

Gårdagen var jag på jobbet och letade fram nytt matrial dom skulle användas till torsdagen och fredagens  data timmar. Det är även de sista som jag gör innan min skolstart igen till universitetet. Matriallet denna och sista vekca blir att lära dem söka jobb genom nätet, isa dem hur de gör. visa dem hur de kan använda datorn till deras ärande i svenksa undervisningen.
Allt har känns rätt bra när jag lyckas ta fram matrial som verkligen passar alla i de bägge gruper som jag har om torsdagar och fredagar.

På södag böjrar Fastan RAMADAM.
kommer bli tufft då jag även denna gng studerar samt har födelsedag under faste tiden..OJ vad kul jag tycker att detta är! NOT!


Min grabb börjar nästa vecka på skolan då han har haft enbart fritids dessa tre veckor.

ARTIKELN

Artikeln som jag inte blev med på bild!!
man blev lite paff när ens bild inte var med men här kan ni se vad journalisten skrev,
Jag finns dock med i texten med  EN MENING!

http://www.vt.se/
Sök ordet abf
första träffen är rätt med rubriken " intresserade invandrare hos ABF"

Enjoy

Måndag: gråmulen

Denna morgon var rätt bra i starten. Sylvester  började kräfsa efter ett ställle att göra sin anföring på och självklarty passade han på när jagi nte var i närheten.
Det var bara att sniffa sig fram till stället han hade uträttat sina behov.  Var hanmnade nu hans resultat då ? Jo , i grabben srum!
Nlir sååååååååååå irriterad på pälsbollen som inte kan göra sina behov i lådan. Jag börjar tro att det är felk sorts sand. Just nu har jag pellets ( TOALÄTT)  som ligger iådan.

Helgen spenderades hos mamma och jag fick att göra under hela lördagen . HOn satte mig i arbete i trädgården.
Ett roligt somhände var attt mamma var med i  radioprogrammet " Ring så spelar vi"
Programmledaren drog några lama skämt om chips företaget då mamma bär namnet som företaget.
Frågan hon fick handlkade om johny depp och en rollfigur som han gestaltar och inte vad det Jack sparrow.
det var någon Dill.  LEdtråden var  kräftillbehör med en pippi. 

ur www.sr.se/ringsaspelarvi  läses följande...
" Estrella Moran från Västervik berättade att dottern vid något tillfälle hade försökt få en stor chipstillverkarre att skänka några påsar med tanke mammas i sammanhanget passande förnamn, chipsen uteblev dock till förmån för några kylskåpsmagneter till mottagarens något begränsade förtjusning"

jag ville bara sjunka gernom jorden.. vad mamma inte hajjar är att radioprogrammet  ring så spelar vi  sänds över hela sverige !!!!

Hissar & Dissar

Det senaste två veckorna har jag inte haft min hiss eller diss listan då mit jobb har varit helt fokuserat på att ta fram matrial till det två grupper jag har som skalära sig svenska.
Dena gång gissar jag och dissar internet sidor.

HISS

1) www.svt.se/bolipompa   -->  " fem myror är fler än fyra elefanter"

En bra sida för att lära sig hur man uttalar det svenska bokstäverna samt räknetalen.

2) www.google.se  ----> "språkvertyg"
Sidan som översätter mycket, visserligen inte perfekt men man kan få en helhet och man är fast i att skriva grammatisk korrekt för att få en bra översättning.

3) www.lexin.nada.kth.se 
Lexinkon på nätet som är perfekt för att lära sig hur man uttalar orden sammtidigt som den översätter ordet.

4) www.8sidor.se
En tidning som funnits i 35 år som skriver nyheterna på lätt svenska.
Det som är bra är att man kan både lyssna till en röst som läser texten och följa med medan man lyssnar.

5) www.lillaaktuellt.se 
För den mer avancerade svenksa studernade så kan man lyssna till nyheterna via webben.
Finns inga krångliga ord och man får full koll på vad som händer.
DISS
1) Melodin till " fem myror är fler än fyra elefanter"

2)  Melodin till att räkna till 20 med magnus och brasse  med samma tv program.

 
3) fem myror----> ABC  låten

sälvklart så har fem myror en alfabets låt som man lär sig i vilken ordning alla de svenska bokstäverna kommer.
4) youtube sesultaten man för när man söker efter att lära sig svenska.
allt är mest på skoj och inte till att ta seriöst.
DEt som kan vara bra dock är att det finns en sida som lär ut hur man svär på svenska!
så jädra knäpp  Hahahha

Fredag Kväll

Sitter hos mamma och kollar på tv 4 nyheterna medans jag skriver inlägget.
Denna kväll tog det hela 35 minuter för min dator att logga in mig på messinger( msn). Helt otroligt!!

Idag gjordes sopaipillas , en fritired te kaka som är gjord på kokt pumpa,mjöl och margarin.
Underbart gott till kvälls téet. Mmmmmmmm


Chilens friterad te kaka


Snart helg

Liten stund kvar av den min 30 minunters rasten jag har mellan mina två grupper. Det är bara vecka två och redan halv vägsd. Nästa vercka på fredagen är studiecirkeln slut.
lite tirist när jag har börjat få in rutiner på mig själv på morgonen och dagen och för mig son.

Idag blir det att åka till mamma med min pälsboll sylvester och son för att övernatta till söndag.
ska ta med datoirn till mamma vilket jag vet inte kommer välkomnas med ett lende eller hurrarop.
Mamma är som sagt allergiskt motr datorn , speciellt min och mmmas make RObban är allegisk mot min mobil.
enligt dom är jag beroende av tekniken , jag hädar bestämt NEJ !

Fredag: Hurrraaaaaaaaaaaaaa XD

Morgonene gick smärtfritt förutom att jag fick tjata på min lileängel några gånger om att han skulle klä på sig. Den t shirt jag hade tagit fram med hans assistans igår dög helt plötsligt inte så det var bara att låta det vara för jag br¨kar inte med han om morgonen för det blir bara mer bakslag för ig under dagen med honom och mer försening . Jag väljer mina bråk med min unge. Bråkar heller om mer vässentligare saker med han än onödiga grejer sominte spelar roll.

Igår hämde jag han på fritids med ett leende och glad och hanhade otroligt kul åt ett MAMMA MU spel.
spelet han lekte på datorn var att mamma mu och kråkan åkte ner i en backe och den som vann var den som åkte snabbast ne för backen i snön. Det som var mer roligare än spelets syfte var enligt min lille änmgel att krocka figurerna med alla hinder längs banan.
Hela fritids hade leende på läpparna när min unges skratt smittade av sig , speciellt till fritifsdsledarna som lös av gläjde.Det varlänge sedan de fick höra ett så gott skratt från ett barn sade dem . Jag själv strtäckte på mig och fråga om matsitiationen hade fgpott bra för hemma duger inte minmat löängre..
Jädra barn säger jag bara ..Han börjar bli pedanty nu med vad han äter och var han äter..
"suck"

NU ska jag straxt ha min första grupp i data . WEeeeeeeeee
Efter denna gång spå är det bara två  lektioner kvar.
Oj vad fort det har gott säger jag bara.
Kul har det varit med de olika utmaningrna jag fått möta

/Trevlig fredag på er

slut på arbets dagen

Nu har jag precis släppt grupp 2 och nu var det bara en som lekte och hade sig. Att sitta med honom får han att arbeta mer då han känner av att det är lite press på han att göra likanade aktiviteter. Denne människa har visserligen bara varit här under 3 ånaders tid med att syssla med annat under de timmar han har dator md mig är inte direkt hjälpande för hans egen svenska.
Om han bara kunde förstå att dessa dagar han ar data är för att han ska träna sin svenska till att förstå, tala och skriva .
Lite i taget och nuär han håller på md andra sidor p sitt eget språk  gör mig lite fundersam över om han verkligen vill lära sig svenska .  MEn i mina timmar så är det jag som sätter upp kraven på dem för i grupp två ser jag att det behövs.
pushar jag dem inte så kommer de bar att leka med datornerna som de gör hemma och det ör inte syftet med de dagar jag har domi data.
Visa är experter på datorer och anser isg inte göra samma sak medan nadra inte kan dator så då spenderas tiden med att lära dem dator samtidigt som de tränar svenska.

Allt som allt är jag rätt nöjd med dagen.  Jag har i grupp två tre stycken som är experter på datorer och tekniken . Att få dem tillfredsställda med inlärningen av svenska gör mig helt lyrisk när jag ser att det jag tagit fram faktiskt lyckas i praktiken med ochinte bara i teorin.

Funkar det hema med min lille älskling så funkar det på mina data timmat-
Ni ska jag hämta min lille älskling på fritids.

Torsdag: nu börjar det det klicka

Nu är grupp ett avklarad och nu inväntas grupp 2 som börjar kl 11.
Första gruppen har läst och kollat in sidorna och denna första grupp har blivit bättre på att göra som de blir stillsagda av mig då dem alla förstår nu att jag tar mig tid till dem alla för at dem ska träna sin svenska genom nätet  mer omer.
Det är glädjande att från förra veckan att de har tränat sina läxor.
Förre veckan fick de i läxa att träna att uttala svenska alfabetet.
 Lätt somen plätt kan tänkas för oss som redan kan det men för de vuxna som jag har så är det inte lätt.
de vill gärna byta ut i mot e och ä mot a i uttal samt u mot y och tvärt om.

Nu kan grupp 2 bara bli bra då den svåraste gruppen är försts då ddär fins mer arabiska tlande vuxna så vill demgärna försvinna i att prata arbasika och de vill gäran syssla med annat. Nu harjag lyckats fånga upp samtliga och nu är det ingen som leker pasians eller kolar video på youtube på den egna srpåket eller kollar in sidpor på den egna srpåket. Nu kollar dom in allt på svenska och bara det kan jag hurra för.

nu fika innan grupp 2 ska börja.

Torsdag: Huvet inte med!

Igår kväll upptäöckte jag att det skulle bli torsdag idag. jag har varit helt borta med dagarna när jag inte är på jobbet med datornerna.

Hela onsdagen gick åt att göra ingenting utan bara vara med min lille älskling. 
Jag gjorde någgra försök till att städa men det gick inte så bra för när jag städade undan
så stökade han så klart fram igen.
Åskan gick och vi hade regn vilket vbar lagom kul men roligt hade jag och min lille älskling.
Nu sitter man här  på dada jobbet och ska snart ha  lektion.,  Är fortfarande lite chockad dock om att det ä'r torsdag och inte onsdag.

Tisdag: ledig men jobbade ändå

Idag tänkte jag vara helt ledig såjag fick mysa med min lille älskling men se det fick man ju inte.
Chefen sms ade mig om att hon skulle vara inne på kontoret i min stad idag så det var bara att ta sig in til jobbet då.
anledningen var att tre datorer har fortsatt att vara på  ett vresigt humör att jag nästin till tappat humöret. menbara nästan!
Problemet lwstes tillsammans och vi är bägge glada över att jag nu inte behöer komma 40 minuter innan mina handledninsgs timmar börjar.

Min son fick vara med idag på jobbet. Han blev helt exaltiskt över att få följa med och hälsa på. Ine problem för min del eller jobbets del då jag itne har några aktiva studetimmar utan nu ällde det som sagt uppdatering och komma på vad datorernas problem var.  Min lille älskling satte sig framför en av datorerna och var så öjd och belåter att få se sin favorti  aktivitet på datorn.  Tandläkaren  genom sjukvårdsrådgivningens hemsida.   Sjukvårdsrådgivningen har en barnerns väntrum där de visar i små filmer och i djur vad man kan få göra i sjukvårdens välrd om man gör sig illa eller om man behöver gå till tandläkaren. Ett oehört nyttigt interaktiv aktivitet men en del av grafiken suger rejält  men annars är den bra
Spana in själva så kan ni se.

www.sjukvardsradgivingingen.se

Regnet har kommit till min stad och det har påverkat lite mitt hmör känner jag. varför vet jag inte mn jag har kännt mig trött hela dagen.


Lägger upp bild på min sylvester.
Hans utbildning i att bajsa i lådan  går inte  mer frammåt än att han bara bajsar på golvet. visserligen alltid på badrumsgolvet men hade käns bättre om han kunde pricka in lådan.

Pälsbollen =)


Pälsbollen  Sylvster som är 4 månader gammal

MÅndag : soligt Weeeeeeeeeeee

Sitter på jobbet där jag försöker hitta nytt matrial till tordsdagen och fredagens  lektioner.
Denna gång tänkeer jag fokusera på nyheter  som de kanförstå somhänder inte barq här i sverige men ävenutomlands.
Jag har ett mönster, frågamig inte varför menj ag skyller på mamma som alltid lärt mig att vara så effektiv som möjligt.
jag har ett mönster att förena nytta med nöjje så lärandet blir givande för alla deltagara oavsett vilken nivå de befionner sig på i det svenska lärda språket.

Lokal tidningen var härnyss ovh tog bild av mig och min kollega med en deltagare till lördagens tidning.
Spana in artikeln  på www.vt.se PÅ LÖRDAG!!
ANnars har jag inte mer att tillägga mer  än att det blir att baka bröd när jag kommer hem  ( Grekiskt bröd) då mitt hembakat är slut.

Tisdag: En bättre dag

Idaghar jag bättre turmed datorerna på jobbet. Höll på att bli helt galen då dnätet fungerade i snigeltakt. 5 minuter tog det datorerna att få upp den begärda sidan.!!
Nu är alla datorerna uppdaterade och rensade med både allt och inget så jag vet inte vad min chef menade med att hon hade kollat igenom samtliga datrer med innehåll. Enligt vad jag såg såp kunde jag inte se att hon gjort någon uppdatering.
Känner mig rätt belåten opch nöjd att jag klarade av mitt arbete som de förväntades utav mig.Visserligen blev det betydligt mer arbet och det är INNAN jag har grupperna  kommer till mina lektioner.
Nu kan jag fokusera på matrialet som jag ska använda. JAg behöver äändra om en tredje gång i matrialet somjag trodde skulle fungera men vet ni vad? Det är detsom är skillnaden med att gå Studiecirklar och att gå i vanlig klassisk skola så som konvux där matrielet ärstandard oavsett elevernas/deltagarnas villkor.  På konvuzx lär man sig efter en linje och dåska man själv vara den flexible. I studiecirklar är det ledaren själv somska ändra ommatrialet om det behövs för att ,öta gruppen på bästa möjliga sätt.  Studieciklarna gåt ut på att man tillsammans med kursdeltagarna löär sig gemensamt och tillsammans. Så ja det är lite större krav på mig som ledare.
Ibland eller ja rätt m¨ånga gånger har jag fått ändra om totlat och kommit på vad att göra under studietimmarna med deltagarna precis 30 minuter innan de kommer/anländer.
Det ni ! Snacka om att vara otroligt flexibel och lyhörd på högsta nivå

Jag är nöjd med dagens arbetande timamar som variot effektiva.
JAg har helt lagt åsidan min ängslan för min son som har sin andra dag på fritids så jag pratade med en av hans fröknar/pedagoger om hur det hade gått , hur de sett hur han har agerat.
Allt hade varit bra vilket betyder att jag lugnt och stilla kan luta migtillbaka med min onödoiga ängslan och oro.
Fast det klar, denl'är ju kommanigen med dunder och brak när min lille son på 6 år gör entre på tonårstiden.

Nu är det hemfärd somgäller.
Ska fåhem min nya mer modernare datamöbel där jag kan göma undan både skrivaren och laptopenjag har som tar en massa plats i två rum!

// Ha det gott och må så gott.

Lägger in foto på möbeln lite senare idag.

träning med THE BARTENDAZ

ny träningsform.

kolla in 
 


här har ni kanske världens starkase ungar !

 härliga att vem som kan göra denna tränigsform ... he he vem vågar anta utamningen ??