Drop in och Observerat

Igår  när jag skulle hämta Ben10 så var det även en drop in på fritids. Med anledning av voffeldagen under måndagen så firade dem detta under gårdagen.  En lien peng lades för en voffel o kaffe åt mig och vi åt  så glatt. Men Ben10 var lite inte sig lik när jag hämtade honom. Det var att alla fritidsbarn fick gå ut istället för att vara inne enligt vanan som finns och att det var vikarier med gjorde att Ben10 inte kände igen sig i sin dag.
 
Ibland krävs det lite planering med att säga till Ben att redan på måndag vad som ska ske på följande dag. Ben10 har dock blivit  bättre på att ta händelser bra men det känns inte allid bra och han säger att han då inte haft en bra dag fast han haft det ända fram tills fritids började.
 
Idag följde jag med Ben10 i skolan i 2 timmar och fick vara med under lässtunden, matematik, samt gymnpan.
Det som var intressant för min del var att se att han kanske inte alls tagit sin medicin idag.
Under gyman fanns inte hans resurs vid hans sida för att se till att han inte fastnade i sin tanke som kanske inte alltid har med lektionen att göra.
 
Jag blev lite förvånad över att Ben10 kan läsa bättre än vad han visar hos mig när vi gör läsläxan. Han läser utan problem de böcker han har i skolan. I dag läste han en Gunilla Bergström ( Författare till Alfons Åberg -böckerna) fritt utan att han ens blev arg. Men hemma läser han inte lika entusiastisk när vi sätter oss med läsboken som är läxan. Men se läsa andra böcker gör han gärna utan problem.  Varför ? Jo för att det inte finns ett krav på att han MÅSTE läsa en bok och framför att så tar han böcker han gillar med de karaktärer han känner igen. Det kan ta tid för Ben10 att läsa en ny bok men inte gärna väljer han dem.
 
Åter till det jag fick se observera under hans gympa pass.
Gympaläraren är enormt duktigt och Ben10 behöver aldrig sin resurs under gympa lektionerna vilket är underbart. Han klarar sig bra och läraren kollar ofta till honom när han gör nåt. IBland hinner han inte med allt men alltid hinner han göra hälften av allt om det som idag var redskapsbingo.  Gympaläraren ser verkligen till varje elevs behov och de får göra efter egen förmåga genom att eleverna själva får upptäcka sina styrkor och svagheter.  Ben10 satt kvar i omklädningsrummet medan alla grabbar redan var ombytta och klara. Två grabbar i hans klass sa till mig och följde med mig och då inte resursen inte fanns med av någon anledning så fick jag hjälpa Ben10 att byta om. Han fastande HELT i sin tanke och kunde inte komma tillbaka till att det var gympa.
 
Undrade vart hans resurs tagit vägen när han mötte upp Ben10 när vi kom på morgonen. När gympan tog slut så kom resursen i god tid innan för att vara med i omklädningsrummet och se till att han inte fastnar i sina tankar.
 
Denna dag kommer jag ha i baktanken när jag går in i nätverksmötet i april.

Vill inte till ...

Idag kom stunden som jag inte velat att den skulle komma och som jag inte vetat hur jag skulle förbereda mig på.

Idag kom dagen som Ben10 säger att han inte alls vill till pappa imorgon. När jag frågar hur han tänker så säger han vara vilka planer han har för oss i stan imorgon.

Jag tänker att han vill eller rättare sagt kräver en hel helg med enbart mig som vi inte är hos mormor o morfar.
Jag frågar Ben10 varje fredag hur han vill göra eller vad han vill om lördagar och då har han alltid svarat med att han vill till sin pappa. Denna dag svarar han annorlunda.

nu kom föresten utbrottet för att han inte alls vill sova..
Han är trött men envisas med att han inte alls är trött. så jag får göra som igår att jag släcker överallt hemma och gör mig iordning så kommer Ben10 mycket snabbt till mig då det inget annat roligt mer händer denna afton. Lustigt nog ligger bägge katter och sover redan. Hmm har vi kört slut på deras energi med eller vad e frågan haha?

Nu är det Tack och godnatt.

Ovanlig pratstund.

Idag har det varit en bra dag för oss. Vi har bara bråkat en gång idag.
Fått utbrott en gång och allt har blivit gjort nästan!

Jag fick möjligheten att prata i evigheters ( läs : 3 timmar) med en annan förälder som jobbat med barn med adhd och som nu har egna barn fast med problematiken att de är gluten och lakos intoleranta. Det hela handlade mest om att jag skulle se hur förpackningen ser ut , den på en liter som man kan baka med då jag enbart hittat sm förpackningar på Willys som knappt räcker till ett bak.

VI pratde i efigheter och det var skönt att få bolla av sig lite. Visserligen så pratade vi om ur andra kan ha en uppfattning om en som inte alls stämmer in till att man inte ser själv hur man lever och har det när man får kommentaren att man tycker så synd om att man lever som vi lever.

Nu har Ben10 och jag sett filmen Hotell Transylvanien på min dagor och gissa om det blev omtyckt! Detsvärre tyckte att sylwester att det var så underbart härligt varm vid datorn ,Ben10 fräste till när katten satte sig på datorn.

Tro det eller men vi hann med att läsa på läseboken ( läsläxan) självklart med en publik i form av alla smurf figurer vi kunde hitta. innan vi såg filmen på datorn. Nu sitter han i sitt rum och leker när jag bett han 4 gånger redan att ta på sig sin pyjamas.
Han svarar med att han är upptagen med att slåss med romarna
( från Asterix och obelix)


Det roliga idag var att jag lyckades avvärja ett utbrott precis när vi skulle gå iväg till skolan. Jag lacka ur och gjorde mina monster ljud och det tyckte Ben10 var hysteriskt kul. Helt underbart att avbryta ett utbrott innan man måste iväg. Ben10 ogillar starkt när han kommer sent men sen kan han heller inte rå för att han får utbrott hemma för småsaker som inte stämmer överens med den rutin han vill ha om morgonen.

Mindre utbrott men jag reagerar på politiker.

Min lille Ben10 vaknade relativt bra idag med ett litet glatt humör. Dagen har nästan helt smärtfritt gått men kvällen och nattningen återstår. Min käre Ben10 är inte arg på mycket nu för tiden. Vi verkar ha hamnat på en lugn period. När utbrotten väl kommer då är det mest för att jag sagt nej på ett enkelt sätt eller att han inte får sin vilja igenom.

Skulle jag nu göra allt bekvämt för mig så skriker det Curling morsa om mig men jag väljer att enbart vara en curling morsa om morgonen. Anledningen är att jag inget annat val har än att få iväg Ben10 till skolan utan större bråk, utbrott eller annat tjafs just för att vi är inkörda på morgonen. Vissa saker görs och då Ben10 inte alls kan tänka i tidsuppfattning om morgonen så är det jag som klockar allt.

Det enklaste sättet att få just Ben10 att sätta fart utan att ens behöva säga " MEN SNÅ DIG PÅ eller Skynda dig" är att göra det till race tävling. Idag vann jag i ta-på-kläder- snabbast. Detta kunde vara en tillfälle att få utbrott enabart för att han inte vann. Men det blev inte långvarigt då jag såg till att vi var inne i nästa momnet vilket var frukost.

Idag har det varit bra med Ben10. Kan känna att orken inte finns alla gånger för mig men de e bara att tanka på med energi. Idag så har dagen gått fort förbi för jag hann inte ens tanka i mig ny energi med musik innan jag hämtade Ben10 på fritids.

Igårkväll kunde jag vara med och lyssna och påverka politekern i min kommun. Det blev en öppen inbjudan att komma som förälder. Jag var irriterad redan från början då det hela tiden ska göra nedskärningar och besparingar. Det säger besparinger för att de inte vill säga att det är nerskärningar. De hyvlar med osthyven i ekonomin just för att skolan och förskolorna drabbats hårdast.

Den frågan jag ville ha svar på var om de ens tänkt hur de ska lösa för de barn som är i särkild behov av stöd när de drar in på resurser, assistans, och komun hjälpen som kommun erbjuder till elever på sin skola.
Jag var där och jag blev arg och irriterad.. Polititikerna kunde inte ens säga HUR det skulle göra för att lösa den problematik som finns. De jämförde konstant med andra kommuner.. Sjukt irriterad på svaret vilket blev att vi föräldrar har rättigheten enligt skollagen som inte kan ifråntas oss. Jag tänker att staten måste komma in och täcka dem kostnaderna så att kommunen kan lägga dem pengarna på annat.

Om det är besparingar så borde pengarna komma åter men det görs inte. Därav är det en nerskärning. Precis alla barn i kommunen drabbas på ett eller annat sätt. Ibland flera gånger om.
Det är bra tragiskt att tryggheten och säkerheten inte kan garanteras. Jag blir så ledsen över detta. Man trodde att man skule spara på pengar när man slog ihop 2 skolor till en och flertal förskolor till en enda, men icke då. Det blev mycket mer kostsam för kommunen och självklart så är det barnen i kommun som får ta priset. Jädra nötter!

Jag blev monstermamma

Denna morgon fick jag agera monster för att få fart på Ben10. Vi kom precis i tid till skolan.. nästan försent.
Jag höjde armarna och började morra och ha mig.. ja jag såg inte klok ut men vet ni vad?! det hjälpte att få iväg ben10 utanför dörren och iväg till skolan.  Jag morra och hade mid ute i trappen och tills vi kom utanför porten. Efter ett tag så slutade jag för då var Ben10 inne i en anna fantasi så jag hängde på han.
Fantasibilen ..

Mobilen min väcker mig med en halvnördig signal. Jag trycker på pause och kommer på mig själv på morgonen att jag har ju rixfm appen i mobilen. Den slås på i hög volym och sjävklart så vaknar sakta men sägert Ben10 med ett litet leende på läpparna.

Det tar allt i från 45 minuter till 30 minuter i medel att få upp Ben10 ur sängen och få honom att få på sig kläder ( enbart myskläder).

Det enda jag får på honom är mysbyxor i olika färger vilket i sig är bra. Jeans får jag aldrig på honom. hudkänslig som han är så säger han ifrån ganska starkt om det är ett klädesplagg han ABSOLUT inte ska ha på sig.

Igår fick Ben10 ett rejält utbrott. Han var inte alls med på noterna att et var läggdags så det skreks en massa från hans sida. Det sparkades på soffat och tårar. Det som fick ta smällen för igår kväll var soffan ( IKEAS KLIPPAN) samt min säng ( HÄSTENS SÄNG).
Sen fick en katten springa då den gråa katten låg och sov i hans hemliga klubb ( den stora kojjan som finns i vardagsrummet som är anledningen till att det inte finns några stolar för avlastning av kläder /grejer eller att sitta på. Ben10 blev arg när såg att ena katten lagt sig bekväm på hans hemliga klubb fick Ben10 ett utbrott till utöver utbrottet för att jag sa att det var läggdags.
Han exploderade när jag pratade spanska, det satte inte igång hans utbrott men det höll utbrottet i liv. Jag envisades att prata dagligen på spanska med Ben10. Han blir arg för att jag inte pratar svenska just då. Vi pratar om att jag totalt pratar 20-1 timme om dagen. Mer eller mindre som totalt. Mer orkar han inte för det kräver fokus, Full fokus som han inte vill lägga för att det inte är skola utan detta är på en hemmiljö. I hemmiljön ska det inte finnas några krav men när det då finns ett modersmål att ta hänsyn till då kommer kravet.

Ben10 gillar inte krav från mig, så det gäller att hantera det som en lek. Om jag inte ser det som ett krav utan som roligt lek så blir det så även för Ben10.

Efter mycket om och men och lite mer utbrott ( verklig tid för utbrottet är 15 min) så fick jag ben10 till att plocka bort en viss del av sina leksaker som nu övertagit hela vardagsrummet att lägga det i hans rum. Sen så gömdes att slåss idag mot gosedjuren som agerar varje kväll som ROMARE ( från Asterix och Obelix). Så nu när jag i rensninslust så blir hans rum sist och det får tas när han inte är hemma. Skulle Ben10 vara med medan vi rensar tillsammans skulle jag inte lyckas ta bort NÅGOT! När det väl görs med sonens medgivande och medvetenhet så kan vissa saker tas bort. Får se vad jag hinner ta bort innan jag hämtar Ben10 idag.

En brutal sanning.

Vid middagsbordet så frågade Ben10 mig vad jag hade på ögonen.
Han gick fram till mig och tog sitt ena finger och strök i tron att det var smuts.

Jag- Det är ögonskugga, jag har smikat mig. jag är lite fin idag.
Ben10- ögonskygga? inte smuts då?
Mamma , igår älskar jag dig. Idag tycker jag om dig. Jag tycket mycket bättre om dig igår när du inte var målad.

VA?!!!
Hur kan min son, mitt eget kött och blod säga att jag inte är fin ens i smink? Fast jag får ge han beröm för det fina sättet han framförde det på. All heder för jag blev inte alls kritiserad.

Det som besvärar mig är att här har jag kollar på ett video klipp från youtube som visar hur Tyra Banks ( programledare för Amerikas top model) visar i sin show hur man sminkar sig på 5 minuter. Jag gjorde denna make -up och sonen uppskattar inte ens att jag ansträngde mig? Vad fals?!

Jag klandrar han inte då ur hans perspektiv så är det inte vanligt att jag, hans mamma bär smink dagligen. Jag gör det mer sällan men visst idag fick jag ett infall som blev ett utfall som Ben10 gjorde utvisning på.

Han bad snällt att få vofflor idag till efterätt så visst fick han det när han var så charmerande med att smickra mig med ord om hur naturlig vacker jag är utan min målning och smuts på ögonen.

Måndag morgon.

 
En skön morgon som startades lite segare än vanligt. Ben10 börjar bli allt mer trögstartad om morgonen. Antagligen något kopplat helt till den normala kurvan. elller ja INTE! Ett barn i 9 års åldern får inte utbrott när de vaknar.
 
Welcome till min värld varje morgon.
Ben10 gick upp ur sängen efter mycket att jag petat på han på varierande sätt för att få honom att skratta. Inte uppskattande denna morgon. Väl i badrummet skrek han bra länge.. men gjorde ändå det jag bad honom att göra.
Det som blev bra är att det var den enda utbrottet han fick. Resten gick som en dans och vi kunde promenera iväg och vi kom inte bara i tid men hela 10 minuter innan klockan skulle ringa. :)
Jag promenerade hem med ett enda stort stort leende.

En skön söndag

Denna söndag har varit underbart härlig för en gång skull.
Fick Ben10 till att bada utan större utbrott. Han sa dock nej i början men sen när badet väl var klart så hoppade han i och sa att jag inte ska störa ett geni som badar.

Under söndagen slappade vi mest och katterna våra fick sig en provsmak av ett marathonlopp då Ben10 fick för sig att spriga runt i lägenheten och springa efter katterna.
Efter att jag sagt till Ben10 ett par gånger så såg jag katternas reaktion..Det gillade att bli jagade! de väntade in på ben10 för att sen springa iväg igen.. Väldig rolig underhållande haha

Bra lördagmorgon

 
Börjar med att vi nästan flyger upp ur sängen även denna morgon. Denna melodi är lite ja inte ni ser själva.
Men Denna melodi är stark förknippad med filmen " Gustav 2"
Handlar om denna LAsagne älskade katt som råkar följa med sin husse Jon till England och där han förbytts av ren olyckshändelse.. En riktig rolig film.
 
Bilden är tagen från nätet och är inte min egen.
 
 
Måste berätta att denna lördag blev lite bättre för Ben10 , mest för att han inte trodde att hans far skulle komma och hämta honom men så blev det! Ben10 och jag var lika förvånade över att faderns kom.
Lite envishet brukar funka samt ha riktigt bra argument.
 
Det som är intressant är att farfar alltid säger att de ska ses  nästa lördag igen men faktor är att Ben10 och hans far aldrig är ensamma. Vi får se hur det blir i framtiden. Ni kan vara säkra på att jag ser till Ben10s bästa, alltid i alla lägen.
 
 
 

Upp och hoppa om morgonen med musik

Min Käre Ben10 och jag har haft bra dagar , så jag har åtagit mig full fokus på honom vilket resulterat i en lite gladare Ben10.
OCH vi kom inte ens sent till skolan denna vecka alls för att vi tog oss igenom det lugnt.

I 2 dagar har Ben10 varit glad på morgonen. Han har väckt mig med sina kanonkulor på mig.. Ja jag älskar honom när han även gör så. Hans kärlek gör lite ont ibland men det gör inget!
Vi har mer elller mindre flygit upp ur sängen efter att ligga och jäsat i sängen nästan en timme eller nåt. hahahaha

Jag har försökt med musik.
Det funkade !! :)

 
Här är musiken ..
 
Njut, parta loss eller bara skaka rumpan
 
 

Perfekt dag Onsdagen 13 mars

Idag har ben 10 varit så söt när han försökt att inte äta middagen jag lagat dag. Det blev kokt potatistärningar samt torsk i foliepaket med grönsaker och imat laktos. Tyckte själv det smakade gott men det ansåg inte Ben10. Honom fick jag utan parton säga att han skulle få i sig 2 skedar så skulle jag vara såå glad.
Sagt och gjort så åt han sina två skedar med fisk och potatis. Sen gjorde han tummen upp.

Osäkert om han gjorde tummen upp för att han ätit klart eller för att han ändå tyckte det smakade lite gott.
 
 
Imorse så väckte Ben10 mig med att göra hans kanonkula.. ( han hoppar på mig medan jag ligger i sängen. )
Det gick enkelt att göra morgonen helt bråkfri men det krävdes mycket eftertanke för att få denna morgon problemfri.
 
Nu denna kväll så sa han själv att nu räckte det med tv för att det var dags att knyta sig.
Betyder att jag också ska i säng. :-)
 
Han började släkcningsproceduren genom att släcka överallt , tog på sig sin pyjamas och nu är det enabrt min tur kvar att byta om till pyjamas..
 
Skönt att få denna dag utan schema hjälpen.
 
Nu är det tack och godnatt.

Melodifestval FINALEN

Ben10 har inte visat intresse för denna melodifestival innan förens jag hämtade honom på fritids i fredags. Anledningen var att de tydligen själva i verksamheten haft en mini festival med riktiga kulisser och haft en tävlig. Ben 10 hade då röstat på Sean Banan s melodi ( vad den nu heter) och lagt in min favorit YOHIO ( Heartbreak hotel) på sista plats.

Nu satt vi med mormor och kollade alla bidragen, satt förväntningsfulla medan rösterna räknades tills resutlatet blev offentligt.
Vi höll bokstavligt talat våra tummar för att YOHIO skulle vinna.
Bed of fire var bra med men det var den bästa förvanligsmelodi för Ben10 då han gjorde sin förvanligt med sin Onytrixen ( en klocka som innehåller 10 olika ailiens får plats som huvudkaraktären BEN10 kan förvandla sig till ) till eldklotet.

Ben10 var uppe i varv, kan inte säga att han fått i sig gluten idag eller inte eller om det har att göra med att han tyckte att det var spännande helt enkelt med att följa årets melodifestival.

Ben10 satt inuti sin uppfinning som stackars mormor skapade efter instruktioner från Ben10. Han gillar ibland inte vara med på bild när jag inte visar tydigt att nu tar jag ett foto.
Han hade charmande nog tagit fram handen och vinka att han fanns där och tittade beundrande på YOHIO, Bidrag nr 10.

När alla röster blivit räknade så blev Ben10 besviken när vår favorit YOHIO bara blev tvåa. Det blev tårar och frågor om varför han bara blev tvåa. Han förståd sen att det var inte bara vi två som röstade på honom som varit lite ledsna och besvikna för att YOHIO enabart kommit tvåa.. Det var även alla de ANDRA som OCKSÅ röstat som var lika ledsna som vi..

Nu kändes detta lite lättare, FLER kunde förstå och kände samma sak som BEN10
Oj denna tanke var mäktig men denna kännsla gav även Ben10 ett lugn. Förståelse för att man kan vara ledsen tillsammans för samma sak fast man inte känner varandra.

Imorgon blir en ny dag.
Gissar att tre melodier kommer spelas varma imogon via youtube.

Sean-Banans melodi, Ralf gyllemhammars - bed on fire samt YOHIO med Heartbreak hotel.



Tanke

Man tar allt dagligen en steg i taget. Jag kan inte göra annat än just att ta ett steg i taget när det gäller allt som innefattar Ben10s problematik.

Jag kan erkänna att innan jag fick Ben10 oroade jag mig för allt möjligt samt hade tankarna om att jag inte dög som människa. Alla söker efter detta bekräftande som säger att man duger.

Jag inser att efter ett ex antal år med sonen så är andras omdömmen om mig ( som dessutom inte ens känner mig eller tror sig veta hur de är) inte bekymmrar mig för jag bygger inte mitt liv kring vad andra tycker och anser om mig.

Ben 10s härliga morgon-Utbrott

Perfekt morgon   tills frukosten ... Suck
Han vaknade glad som alltid tills jag bad han att han inte skulle ha med sig sina leksaker till frukostbordet.  Ben10 vet att han inte ska ha några leksaker på bordet medan han äter sin frukost men alltid så lyckas han smyssla med sig en och annan. Nu så hände FLERTAL utbrott så det verkade som det inte hade något slut.
 
Han fick utbrott för att jag tagit bort hans Onytrix, den han brukar sova med. Han fick utbrott för att jag sa till honom att ta på sig en tröja innan han skulle ta på sig overallen. Sen blev det nästa utbrott för att jag tog på honom tröjan och sen för att jag hittade en gömd leksak som han skulle smyga med i skolan fast han vet att han inte ska ha.
 
Vi gick båda två muttriga iväg och nu blev Ben10 arg för att jag gick för fort, för att jag gick före honom ...osv..
 
AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
 
 
 
Väl framme i skolan tog det inte slut. Han skulle inte in, jag skulle inte gå...
Känndes som allt var emot mig med Ben10 idag oavsett vd jag gjorde.
Väl framme när hans resurs T kom så såg han att det var en galen start Ben10 fick så att ens säga att han
skulle till samlingen skulle bara ge hans utbrott mer energi att fortsätta.
 
En mamma som jag pratat med innan såg att jag var helt trött och ledsen för att det var bråk. Jag hann vända ryggen till och torka bort tårarna som kom.
 
Allt slutade bra dock efter at jag fick snällt ta av mig min jacka och vantar och visa att jag stannar en stund tills han är lugn igen. 
 
Vi satte oss i en soffa så gav jag Ben10 massage.. det hjälpte! Han blev genast lugn och han lugnade ner sig mer och mer tills han fick se ett pussel som han ville lägga. :)
Skönt att det tog slut med utbrotten.. efter ca 10 minter hade både jag och Ben10 sagt förlåt ochhan kunde gå in i klassrummet helt som sig själv. 
 
Hopplösa dagar känns jobbiga som denna då jag avskyr ADHD.
En sorg som jag blev frågad av en av er läsare.. En sorg som jag menar handlar om att Ben10 inte är som alla andra, En önskan som alltid finns där om att bota.. Om det fanns ett botemedel skulle jag ta till det men nu får vi leva med hans ADHD och autism tills bättre metoder uppfinns. Det som hjälper är träning, tålamod, kunskap och ha roligt och kunna rida med detta isberg som ADHD enbart är toppen av att det är.
 
En kopp kaffe och musik på högsta nivå är min energypåfyllning.
 

Måndag -- Det hemska ljudet

Ben10 hoppar inte direkt ur sängen denna dag. Han är arg för att jag väcker honom genom att klia , busa och pussa på han.
- Mamma sluta vääcka mig, jag försöker SOVA!!!
 
Idag ska detta roliga ljud komma... den som hörs  Första måndagen i var tredje månad.
Nerpackat idag finns hans hörselkopor och iväg kom vi till skolan.
 
 
I Lördags pratade jag och Ben10 om vad han och sin pappa gjort för kul.
-Inget speciellt, jag har spelat tv-spel och fått lite hjälp av pappa och pappa har lekt med sin mobil.
 
Oj vad kul detta känns! INTE
Det är bra orättvist att en vuxen man inte inser vidden med att umgås med sitt barn som inte har göra med TV eller dator. Näste lördag blir det att Pappa får snällt hämta sitt barn hos mig när det nu passar.
Jo jag vet att jag inte kan hindra från att pappan och sonen träffas men jag behöver inte släppa iväg sonen min med en äldre släkting som hämtar när jag pratat med pappan om att det är han som ska hämta.
Känns som jag blir mer och mer upprörd och irriterad och arg över att Pappan inte tar fullt ansvar.
Ja nu pratar vi lite skit här men jag pratar inte ONT om han för Ben10 om ni nu tror det. Ben10 är smart och det kommer han snart upptäcka att pappa inte finns när det behövs så litar på pappan gör jag inte direkt.
 
Om man nu har barn så gör man vad man kan för att träffa sitt barn, Rätta mig GÄRNA om jag har fel. 
Vissa bäddar konstigt för sig och gnäller att det blir så.
 
 
 
 

Fredagsmötet

Det blev ett rätt lyckat möte med sjuksköterskan även om Ben10 inte var med på noterna att samtala. Han lekte med de lekasker som fanns samt den lilla legobild om han döpt till Grön Mrbean-bil.

Med på mötet var även mormor, Lycka eller inte vet jag inte men sammtidigt vet jag inte vad jag ska tycka om att mormor alltid finns där oavsett om jag behöver stödet eller inte. Vissa delar kan göra mig helt arg vissa dagar.

Ben10 känner av och ser när jag är arg och det brukar oftast inte ge utslag men han är mer beslutsam än innan att få sin vilja igenom då han oftast vet att jag "ger mig" oftast fortare.

När Stress kommer in i bilden då är stunden kommen för ett utbrott.
- NEJ , ALDRIG! ropar Ben10 oftast när jag ber om något , att han ska hjälpa mig eller enabrt ber han göra något vardagligt som i övrgit inte ger utbott.

Åter till Mötet med sjuksköterskan på HAB.
Mormor höll sig under hela tiden i bakgrunden så jag fick säga mitt och få ur alla mina funderingar och tankar och bolla med om vad det är jag upplever.

Det jag ville veta är

" ÄR detta normalt ?" " Ser det ut på detta vis även för andra föräldrar med barn som äter samma medicin och samma diagnos?"

Det jag ville få ut är att få mer kött på benen och sluta få den orolighet som alltid funnits där. Ni vet inte hur jobbigt det är att få höra av andra kommentaren " Barn äter när de är hungriga!"
Det är en viss ledsamhet som infinner sig att veta att så inte är fallet för Ben10. Honom får jag lura i mat. Han har inte aptiten när han är med mig. Hos mormor finns den.

Jag förklarade att genom att lägga om kosten genm att utesluta Gluten och laktos så mycket som möjligt har gjort att Ben10 är mer fokuserad och mer i ögonen som han är med i ögonkontakten. Hans Autistiska är mer synliga hemma än ADHD. En balans för mig är att jag nu hittat en liten väg att få med Ben10 att göra läsläxan. Det behövs inte att Ben10 ska utesluta gluten eller laktosen i skolmaten då Concertan har högst effekt.

Hemma så avtar den till hälften och ca vid 20 är concertan ute ur kroppen. Medicinenen är långtidspverkade och upphar vissa konsekvenser så som jag i början var rädd skulle uttrycka sig.
Hjärtproblem finns i familjen och jag hade i baktanken att det kunde uttrycka sig även i Ben10 att hjärtproblem kan finnas. Nu när Hans Blodtryck varit stabil länge och likaså puls så har Ben10 hamnat i balans med medicinen. Faran är visserligen inte över men kontroller görs veckovis av den orsak. Min vän som även har en son i Ben10 ålder och har samma diagnos fick problem med hjärtat med medicinen och har inte uttryckt sig i andra familjemedlemmar så viss finns det risk även om man inte har ärftligheten så är ändå DNA ett stor ökad möjlighet till att det ska ske.

Slutkontentan av möten gick galant och jag kännde mig lugnare. Ben10 ville inte alls vara med i mötet men slapp ändå skolan på förmiddagen vilket han var glad åt . Ben10 är en glad liten kille som ska bli 10 år iår. Mycket djupa tankar dyker upp efter att han har gruvat på dem.

Bra dag blev det dock :)

Torsdagsplättarna

Under gårdagen serverade jag pannkakor och jag tänkte lura Ben10 genom att jag gör en sallad av tomater och gurka som jag lägger på hans tallrik. Min tanke var att han var tvungen att äta upp det för att få plats med sina plättar. Mycket riktigt,, min plan gick i verket!
Han åt och sa att det var så super gott med plättarna.

Uppdrag slutför att få Ben10 att äta mat med lite grönsaker.
en liten del-seger men en seger är en seger oavsett storlek.